Anonym donation, 1984 kronor gånger tre år

Det kom just in en person som förblev anonym och som gav oss en donation för att bli guldpirat. 1984 kronor i tre högar, en hög för varje år vi har funnits. Med de lagar som är på väg så fick vi beloppet i kontanter i handen, eftersom vi hade talat om att vi sitter här på Riksdagsbiblioteket.

Han höll en väldigt rörande förklaring om hur viktigt det är med rätten till ett privatliv, och hur han ville göra det han kunde, men att det inte längre går att lita på att donationer till Piratpartiet inte bevakas.

Det är precis ett sådant samhälle den här lagen handlar om — att människor som kämpar för privatliv har börjat ge donationer i kontanter på ospårbara platser.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. e2npau

  Igår satte jag upp en månatlig överföring om 100:- till piratpartiet.

  Sådana här dumheter som FRA-lagen får inte finnas i en demokrati.

 2. AToTheK

  Fin vald summa.
  Själv så får denna lagen mig att tänka på
  V For Vendetta

  Han har dock helt rätt iom med att PP kanske står för saker som inte kommer att accepteras om denna lagen går igenom.

 3. PiratJanne

  Jupp… då har det blivit illa… Och det är innan lagen har röstats igenom…

  PiratJanne’s last blog post: Else-Marie Lindgren (kd)

 4. Thomas Tvivlaren

  e2npau: Aaaaaar! (Eller välkommen i gänget på “piratska”.)

  Thomas Tvivlaren’s last blog post: TT proxy åt liberaler via SM

 5. dr hossmo

  Underbart! Fler guldpirater åt folket!

 6. Johan Ronström

  Vadå, de har väl övervakningskameror på riksdagsbiblioteket!?

  Annars har säkert någon av er livebloggare en webbkamera som man kan fjärraktivera om man vill veta vilken haverist som donerar pengar till pirater…

  Johan Ronström’s last blog post: Hot om uteslutning

 7. opassande » Blog Archive » Debatt, Else-Marie Lindgren (kd)

  […] ta en middagspaus eller nåt då. Alldeles nyss, förresten, hände något väldigt speciellt, läs Ricks redogörelse för detta. […]

 8. Tor

  Wow! Vilken gest!
  Själv är jag ännu inte helt övertygad om pp:s upphovsrättslinje, men det är definitivt det enda partiet som är för sann personlig integritet. Miljöpartiet är inte heller så dåligt, men man vet ju aldrig vad som händer när de vill sätta sig i knät på socialdemokraterna.

 9. Guldpirat på riktigt. « Ur hjärtat

  […] Guldpirat på riktigt. 17 06 2008 Rick skriver om det här. […]

 10. Johnny Scharonne

  Ja, inte en enda gång hörde jag någon nämna “åsiktsregistrering”. Men det är väl ungefär det som kommer börja ske – när man letar efter terrorister letar man väl efter folk som har politiska åsikter som en regering i ett land inte gillar. De kan ju vara potentiella hot 😛 eller? Vågar man säga något kritiskt om Sverige eller sittande regering i fortsättningen?

  Johnny Scharonne’s last blog post: FRA-debatt på SVT2

 11. Klas Nordmark

  AToThek: inte speciellt relevant för bloggen, men varje gång någon refererar till den filmen så måste jag inflika att den är en gräslig, kraftigt neddummad, extremt politiskt korrekt och amerikaniserad version av den utmärkta serien. Men visst förs mina tankar till serien. Även om Alan Moore har rätt som han skriver i sitt förord: hans största misstag var att han trodde att det krävdes något så melodramatiskt som krig för att föra ett land mot fascismen…

 12. butcher bird

  Alla mina metroblogg-pengar går till piratpartiet via paypal

  butcher bird’s last blog post: Moderaterna talar sig varma för Stasi 2.0

 13. AlterEgo

  Det skulle vara intressant att veta varför de gjorde en Sifo om SD just nu. Hade varit mer intressant att se hur många PP fått in i riksdagen, sådana här viktiga frågor som FRA-lagen och allt annat dolt som faktiskt kommer fram, så tror jag det är många som ändrar åsikter om sitt parti.

  Förtroende är inget man får per automatik, det förtjänar man.

  AlterEgo’s last blog post: Dolt bakom ytan

 14. Anders

  Enligt Realtid.se har Allan Widman (fp) använt följande som argument för lagförslaget: “En statsminister och en utrikesminister har bragts om livet i Sverige. Hittills har Sverige klarat sig från bombattentat.”

  Stämmer det verkligen? Har han på fullaste allvar använt (1) ett mord som inträffade innan gemene man ens hört talas om Internet, (2) ett mord som, av allt att döma, utfördes av en förvirrad psyksjuk man som var svensk medborgare, bodde i Sverige (och som därmed inte skall träffas av FRA-lagen) och fick ett plötsligt infall när han såg en minister på stan, samt (3) att vi INTE bombats, som argument FÖR avlyssning? Man blir mörkrädd.

 15. Fiddesan

  Hmpf, Hoppas dom har stora servrar redo att hålla alla dåliga åsikter om staten som kommer att spammas världen över om FRA-lagen kommer i kraft. Och det vore ju jobbigt om svenskar skulle börja knäcka sig in och jobba sig.

  Kort och gott (ursäkta språket)

  Går den i kraft, lag helvetet, så skall jag för resten av mitt liv avsluta allt jag skriver på nätet och alla mina telefonsamtal med ” DRICK MIN FIS ERA ÄCKLIGA FRA SVIN! HOPPAS NI FÅR FULA BARN!

 16. Anna Troberg » Paus i riksdagen och en kreativ donation

  […] Nu ska jag ta ännu en kopp kaffe och en dusch, så att jag vaknar till innan det är dags för nästa omgång av debatten, som jag hoppas kommer att bli lite mer intressant. Innan jag gör det, så vill jag bara upplysa om en intressant och kreativ donation som Piratpartiet fått idag. Läs mer om den hos Rick. […]

Comments are closed.

arrow