Dagens riksdagsschema: när pratar vem om vad?

Liveblogging från riksdagen

Idag kommer tre frågor att debatteras. Just nu diskuteras en utförsäljning av Posten. Karin Pilsäter (fp) pratar just nu och den här debatten är jag inte alls intresserad av (vi sitter och äter frukost). En timme och fyra minuter talartid är anmälda.

Därefter debatteras frågan “Ny förvaltningsstruktur inom näringspolitiken och den regionala tillväxtpolitiken”, Näringsutskottets betänkande NU15. 42 minuter talartid är anmälda.

Sammanlagt 1:46 minimum, räknat från klockan 09, innan FRA-lagen börjar debatteras. FRA-debatten börjar tidigast klockan 10:46.

Anmälda talare i FRA-debatten idag:

 1.  Anders Karlsson (s), 6 minuter
 2. Alice Åström (v), 15 minuter
 3. Peter Rådberg (mp), 10 minuter
 4. Karin Enström (m), 6 minuter
 5. Staffan Danielsson (c), 10 minuter
 6. Allan Widman (fp), 12 minuter
 7. Else-Marie Lindgren (kd), 6 minuter
 8. Kalle Larsson (v), 8 minuter
 9. Per Bolund (mp), 8 minuter
 10. Hans Wallmark (m), 7 minuter
 11. Fredrik Federley (c), 15 minuter
 12. Wiwi-Anne Johansson (v), 6 minuter
 13. Mehmet Kaplan (mp), 12 minuter
 14. Helena Rivière (m), 5 minuter
 15. Annie Johansson (c), 15 minuter
 16. Lage Rahm (mp), 15 minuter
 17. Inger René (m), 4 minuter
 18. Max Andersson (mp), 12 minuter
 19. Jan Lindholm (mp), 10 minuter

Sammanlagt tre timmar och två minuter schemalagd debatt.

Det är stor humor att de har schemalagt att hinna debattera fyra frågor till efter Lex Orwell.

Vissa av talarna är tydligt identifierade som goda redan innan. Alice Åström (v), Per Bolund (mp), Lage Rahm (mp) och Max Andersson (mp) kunde lika gärna varit pirater. Karin Enström (m) och Staffan Danielsson (c) är genomonda plattnackar och/eller nyttiga idioter eller extremkarriärister med kängor specialgjorda för att klara exponering av lik utan att förlora putsen. Else-Marie Lindgren (kd) har jag aldrig hört talas om tidigare, inte Helena Rivière (m) heller. De anförande jag ser mest fram emot är Fredrik Federley (c) och Annie Johansson (c). Mina pengar är på att de kommer att proklamera att de kommer att rösta nej.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Pia

  “genomonda plattnackar och/eller nyttiga idioter eller extremkarriärister med kängor specialgjorda för att klara exponering av lik utan att förlora putsen.”

  Rick, jag skrattar så jag gråter. Tack för allt du gör!

  Pia’s last blog post: Tänker Annie och Fredrick säga nej?

 2. Rick Falkvinge

  Pia: Tack!

 3. Pia

  Rick, ingen orsak. Jag ser fram emot att få skaka din hand i morgon. 🙂

  Pia’s last blog post: Tänker Annie och Fredrick säga nej?

 4. Angelica

  jag älskar dig, de du skriv är underbart.. fortsätt.

 5. figge

  God bless the internets. Nog för att det är roligt med livebloggar, då man får andras tankar och funderingar kring ett event. Sitter just nu på jobbet med Web-tv.

  Då vi bor i mellanmjölkens land så tror jag att de som “velat” ställer sig till partipiskan. Men jag hoppas att bli positivt överaskad.

 6. Jonas

  Else-Marie Lindgren är en “ofarlig” konservativ, avviker aldrig från partiprogrammet. Förstår inte varför hon ska prata, hon kan knappast tillföra något.

  Ser mycket fram emot max Andersson, han kommer leverera!

  Fy fan vad spännande detta är!

 7. kulmagen

  Här kommer debatten från riksdagen antagligen sändas direkt på nätet, från SVTs webplats.

  http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=12581

 8. Anders Gardebring

  På vägen till jobbet idag (tar alltid en promenad till jobbet på morgonen, så nu vet ni FRA, fast det kunde ni ju redan triangulera fram utifrån mina mobilpositioner) fick jag ont i magen när jag tänkte på omröstningen imorgon. Fysiskt obehag av ett svenskt lagförslag. Det är första gången det har skett kan jag säga. Sittandes på jobbet känner jag att orken tryter. Kan inte koncentrera mig.

  Jag saknar några på talarlistan som jag gärna sett. Birgitta Ohlsson, Karl Sigfrid.. Jag hoppas, hoppas. Men jag har börjat förbereda mig. OM det här går igenom så måste vi tillsammans i bloggosfären (och ni i pp såklart) starta en massiv kampanj för kryptering av epost och annan kommunikation. Mjukvaruutvecklare måste utveckla enkla installationsverktyg så att medelsvensson klarar av att installera dessa saker utan problem. Risken är stor att det på sikt klingar av och folk vänjer sig. Folk skall fanimig inte “vänja sig” vid att staten kan läsa deras kommunikation. Vägrar staten att säkerställa detta åt oss får vi helt enkelt lösa det själva. Tekniken finns.

 9. Jakob

  Inger René har suttit i integritetsskyddskommittén tillsammans med bl.a. Annie Johansson. Hon var utkvittad ifjol. Då uppfattade jag det mest som en protest mot att regeringen inte inväntat kommitténs slutbetänkande. Detta KAN vara ytterligare en NEJ-röst, men jag är osäker. Hon lär i alla fall strunta i eventuella följder för sin karriär. Hon är född 1937. Inger René är en ledamot med stor integritet i riksdagsgruppen, i likhet med Birgitta Ohlsson i fp.

 10. Erik Hultgren

  Det känns väldigt oroväckande att det bara finns en folkpartist och en kristdemokrat på listan. Kan bara betyda att ingen vill visa att de avviker från partilinjen.

  Erik Hultgren’s last blog post: Spänning.

 11. Jakob

  Helena Rivière är född 1940 och bokförläggare. Sitter i socialföräskringsutskottet.

Comments are closed.

arrow