Else-Marie Lindgren (kd)

Liveblogging från riksdagen

Else-Marie har en otroligt sömnig röst.

“Teknikutvecklingen medför ett behov av att signalspaningen ska få utföras i kabel.”

Med en otroligt sömnig röst upprepar hon bara all propaganda. Den här människan är ännu värre än Karin Enström. Hon är värre än Kristina Lugn.

Föreställ er en människa som läser sovjetisk propaganda innantill med en röst som är militärt designad för att inducera återkallelig sömnsjuka. Då har ni den här människan.

Extra roligt var att hon stakade sig på ordet “integritet” efter att ha läst innantill som en sömnig Fröken Ur i en kvart. (Ja, hon läser innantill.)

Är det sådana här plattnackar som stiftar våra lagar!?

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mats Dagerlind

  Något som missas i oppositionskriteken är följande infallsvinkel:

  Huvudproblematiken i detta är att integritetsfrågan i samband med signalspaning under det kalla krigets tid inte utgjorde något stort problem, helt enkelt därför att den enskilde medborgaren då knappt i någon utsträckning alls kommunicerade elektroniskt. Sedan dess har vi upplevt en IT-revolution som innebär att allt mer av det vi gör i vardagen innefattar någon form av elektronisk trafik. Vare sig vi talar om trådlös eller trådburen trafik så utgör den privata trafiken den allt överskuggande kvantitativa majoriteten av trafiken. Och vi befinner oss ändå sannolikt bara i IT-samhällets barndom. I framtiden kommer någon form av elektronisk kommnikation att ingå som en integrerad del i ännu mycket fler av våra privata och yrkesmässiga dagliga aktiviteter. Mot denna bakgrund är det närmast självklart att diskussionen om reglering av en myndighet som FRA inte borde handla om att tillföra utökade befogenheter utan tvärtom om att begränsa och tydligare definiera dessa befogenheter i takt med att signalspaningen alltmer riskerar att krocka med den enskilde individens rätt till en privat sfär och personlig integritet.

  Mats Dagerlind’s last blog post: FRA anmält för olaglig registrering – nu måste nya avlyssningslagen stoppas

 2. AToTheK

  Nuvarande talaren (Elsa-Maria Lindgren (KD)) hakade upp sig på ordet integritet, jag höll nästan på att skratta ihjäl mig. Hon låter lite ledsen när hon pratar, vet ej om hon själv tror på vad hon säger.

 3. Jim

  Det är väl ändå roligare att hon avslutar med Efter ett noggrant övervägande röstar hon ja fast hon måste stå och läsa innantill. Ja då är man jävligt påläst 🙂

 4. silia

  Hon är från sjuhärad/boråstrakten, därav den gräsliga dialekten. Hon var om jag inte missminner mig en av de riktigt obehagliga kd-människorna.. Konservativ och bibelbältare. Hon får mig suicidal genom sin blotta existens.

 5. Nicklas

  Skrämmande hur lite det verkar krävs av en person för att få sitta i riksdagen. Läsa rakt upp och ner på en lapp som hon med all säkerhet inte ens skrivit själv kan vem som helst göra.

 6. Vänstra Stranden

  Dagerlinds kommentar är på pricken rätt. Tyvärr verkar få inflytelserika debattörer fattat detta./VS

  Vänstra Stranden’s last blog post: Stoppa FRA-lagen nu!

 7. AToTheK

  Tycker att JA röstarna är väldigt tråkiga att lyssna på de pratar så tyst och lågt. Man somnar ju nästan.

 8. Kommer Cecilia Wikström att rösta nej? | Svensson

  […] är. Det är faktiskt sövande dåligt. Otroligt tråkigt och högläsande ur papper. “Värre än Kristina Lugn“. Så här långt är det tur att Alice Åström finns med i debatten. Hon livar upp och vet […]

 9. Sasq

  Jag tycker kanske ni kan lugna er med personangreppen. Den här bloggen predikar ju ändå för kören så att säga, så det ger lixom ingenting. Mer fakta och riktiga analyser om det är möjligt tack.

 10. ctail

  Kristina Lugn skriver ju oerhört rappt och koncentrerat. När hon läser innantill av vad hon själv skrivit är jag glad att det inte går fortare, för då hade jag inte hunnit ta in det.

  Ja ja, det var ett sidospår, men jag känner alltid att det är min uppgift att påpeka det som andra glömmer bort. När alla andra är upptagna av FRA-debatten är det bara jag som tänker på att försvara Kristina Lugn.

  ctail’s last blog post: Tidningarnas rätt att inte yttra sig

 11. […] håller fortfarande på: Rick Falkvinge, Opassande, Pirat-Janne  Posted on: tisdag, juni 17, 2008 at 15:51  Piratpartiet, […]

 12. Martin

  Else-Marie Lindgren måste var det levande beviset på att kan bli politiker utan någon större hjärnkapacitet.
  Å andra sidan så visade ju även Staffan danielsson en liknande tendens där han famlade i mökret i sitt mycket oinspererande tal.

  Är det verkligen dessa människor som är med och styr Sverige?

 13. Gertkvist

  “Är det sådana här plattnackar som stiftar våra lagar!?”

  Ja. Vi har de politiker vi förtjänar. Vilket säger väldigt mycket om “oss”.

 14. Johanna Sjödin

  Genialt! Häng ut dem varenda en. Det ska svida att gå emot sina väljare, grundlagarna och demokratin.

  Johanna Sjödin’s last blog post: Alla har sitt privatliv att dölja

 15. Magnus H

  Efter att på plats i kammaren under eftermiddagen hört den ena talaren efter den andra, är även jag förvånad över kvalitén på våra riksdagsledamöter. De talar otydligt, stakar sig, svamlar, ställer samma frågor om och om igen, läser innantill och har svårt att följa en röd tråd.

  Trodde inte vi hade så sopiga talare i riksdagen, men å andra sidan är det väl mest mediatränade ministrar man hört tidigare.

 16. […] #12, Dick Erixon #4, CONtAQt, deep.edition, Rick Falkvinge (pp) #19, Svensson #5, Opassande #13, Rick Falkvinge (pp) #20, yeslove, Hultins tankegång, FredrikPettersson.NU, Peter J Olsson, riggs blogg, Röd […]

 17. Snygg taktik men jag går inte på det « WitchBitch

  […] #12, Dick Erixon #4, CONtAQt, deep.edition, Rick Falkvinge (pp) #19, Svensson #5, Opassande #13, Rick Falkvinge (pp) #20, yeslove, Hultins tankegång, FredrikPettersson.NU, Peter J Olsson, riggs blogg, Röd […]

 18. Äcklad « Basic personligt

  […] #12, Dick Erixon #4, CONtAQt, deep.edition, Rick Falkvinge (pp) #19, Svensson #5, Opassande #13, Rick Falkvinge (pp) #20, yeslove, Hultins tankegång, FredrikPettersson.NU, Peter J Olsson, riggs blogg, Röd […]

 19. Det är dags att emigrera « WitchBitch

  […] #12, Dick Erixon #4, CONtAQt, deep.edition, Rick Falkvinge (pp) #19, Svensson #5, Opassande #13, Rick Falkvinge (pp) #20, yeslove, Hultins tankegång, FredrikPettersson.NU, Peter J Olsson, riggs blogg, Röd […]

Comments are closed.

arrow