Falskspel in i det sista

Från våra folk på läktaren kan vi notera att folk sprang omkring i riksdagen precis hela tiden. Federley och Annie Johansson är inga rebeller. Sten Tolgfors sprang mellan dem och andra precis hela tiden. Folk sprang omkring med mobiltelefoner som yra myror.

Nu är det Gunvor G Ericson (mp).

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Nils

  Varför får vissa dra över på tiden med 100% men andra blir avbrutna på ett otrevligt sätt? Börjar den “totala” tiden ta slut?

 2. blondin-rikard

  Det roligaste av allt är att när partilinjen till varje pris skulle försvaras så pratade Tolgfors och de andra hökarna om att det skulle bli polsk riksdag annars.

  Det är ju banne mig precis det vi ser nu. En riktig polsk sörja som mer liknar SVTs Robinson med pakter och allt.

  Regeringen bör avgå. Nyval bör utlysas.

 3. Mats Dagerlind

  Visst verkar det som om Tolgfors och centergruppen haft lite snack i korridoren inför offentligörandet av återremissyrkandet – annars hade Tolgfors knappast haft ett så väl förberett replikskiftesdolument att läsa innantill ifrån – han visste precis vilka försäkringar han skulle avkrävas.

  En annan sak beträffande detta med Tolgfors ihåliga tal om att det handlar om teknikneutralitet:

  Om regeringen verkligen menade allvar med teknikneutralitetsargumentet, då borde i logikens namn de ökade befogenheter man föreslår för FRA även ha innefattat fysiska brev. Men det törs man förstås inte föreslå eftersom man vet att ett förslag som gav FRA rätt att sitta och sprätta eller ånga upp vår privata brevpost, då skulle det bli en veritabel folkstorm. Vågor i rymden och ettor och nollor i kabelnät är mer abstrakta begrepp. Därför är det också enklare att genom semantik få det att framstå som mindre allvarligt och problematiskt att staten snokar i mina analoga och digitala elektriska strömmar än i mina hand- eller maskinskrivna papper. Men med bara några ögonblicks eftertanke borde var och en inse att det kvalitativt förstås är fråga om exakt samma allvarliga integritetsintrång.

  Mats Dagerlind’s last blog post: FRA anmält för olaglig registrering – nu måste nya avlyssningslagen stoppas

 4. Omalm

  O

 5. Rabl

  Federley och Johansson går från rebeller till evenuella taktiker. Frågan är vilket som kommer att skada dem mest om detta stämmer…

 6. Hanna

  Det här suger. Fyller omröstningen imorgon någon funktion överhuvudtaget? Det var inte mer guldpapper på skiten vi ville ha.

  Jag skulle deltagit i att få Mozilla att slå världsrekord med flest nedladdningar någonsin, av Firefox 3, men inte ens deras sida vill fungera och nu har min blogg brakat ihop.

  *tjurig*

  Hanna’s last blog post: Annie Johansson (c) tänker rösta nej

 7. ls

  Nils: Det beror på om man är föranmäld talare eller inte.

 8. Hanna

  Johan Pehrson erkänner iaf öppet för TT att det är tack vare oss bloggare som det inte blir ett rakt Ja till förslaget som det låg:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=794845

  Hanna’s last blog post: Annie Johansson (c) tänker rösta nej

 9. chall

  Som Mats skriver; det är mycket svårare för “svensson” att känna ett intrång i mejl eller internetsökningar än om ens fysiska brev på posten skulle öppnats. Det jag undrar vore ju varför man inte skrivit mer ofta om att alla bankärenden och internetshoppning kommer att innebära att ens lösenord och koder samlas på ett noggrannare och lagligt sätt hos ett gäng militärer.

  Det är väl ingen som missar att sossarna lever på att dom inte behöver rösta ja till och att dom enda som är ärliga är vänstern (som även var förlorarna under 70talet). Bara att säga detta gör ju att man inser hur tomt med reella argument i den här debatten. Varför är det så viktigt att driva en ogenomtänkt förslag före sommarledigheten??!

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 10. RedLib

  Det kan ju vara så att man inte lyckades mobilisera fyra nej-röster och därför förhandlade fram det ‘bästa’ man kunde uppnå. Men det är likväl ett nederlag.

 11. klara

  Tycker det såg ut som om Annie Johansson var betydligt mera nöjd än Federley. Verkar som om han är den som fått sälja sig dyrast. Men såld, det är han likt förbaskat. Tyvärr.

  klara’s last blog post: Nej, det räcker inte med återremiss

 12. zen

  Dags för Google att ordna enkel lösning för att svenska folket även i fortsättningen skall kuna använda sökmotorn utan att någon kan avslyssna vilka sökriterier är. Google flyttar för övrigt sina servrar bort från Sverige, de är bekymrade över integriteten och säkerheten.

  Verkligen illa, Svrige och Kina, samma tekniska lösningar krävs.

 13. nVid

  Hur kan man köra över befolkningen på detta sätt?!
  Helt ofattbart. Jag vet ett parti som kommer få minimala röster i nästa val.

Comments are closed.

arrow