Fredrick Federley (c) avslöjar INTE hur han röstar.

Liveblogging Fredrik Federley svajar fram och tillbaka. Hans gråt ligger precis under ytan. Det här är uppenbarligen skitjobbigt för honom.

Han pratar om att han måste göra det som är rätt. Att vara lojal mot sina väljare, och mot sitt partidistrikt.  Men också att han måste kunna motivera sina vägval.

Han tar också upp att FRA redan visat sig omoget att hantera den makt de redan har.

“Signalspaning kan behövas, behöver regleras, MEN INTE PÅ DETTA SÄTT.”

“Systemet får aldrig går aldrig gå före människan”, säger han när han citerar en vän, “jag hoppas att du kommer att fortsätta driva den linjen.

Federley avslutar med att INTE avslöja hur han röstar.

Annie Johansson INSTÄMMER och stryker sig med det från talarlistan. Vi vet alltså fortfarande inte hur Federley tänker rösta — bara att det här är skitjobbigt, otroligt jobbigt, för honom.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Staffan

  Frågan till Sten Tolgfors kändes som ren politisk teater. Vad trodde han att Tolgfors skulle svar?
  “Nej, vi tänker inte ta hänsyn till dina synpunkter kring personlig integritet”.

 2. HR

  Återremiss och avslag på propositionen.

 3. Mattias

  Han sa ju återremiss, och i fall den misslyckas ett nej, skrev du det här innan debatten eller?

 4. George W Orwell

  Politiskt spel på hög nivå. Förslaget kommer att återremitteras tills opinionen somnat in.

 5. chall

  Oavsett om det är svårt eller inte tycker jag att det känns som om han gömmer sig bakom sina “känslor om att det är så svårt”. Jag säger inte att det inte är sant men det borde gå att kunna förklara varför han inte kunnat motivera sina åsikter inför partigruppen förut? Varför kom han inte på det här och kunde motivera sina åsikter i förberedelserna?

  Samtidigt känns et som om han vill visa sina väljare att han försökte och att dom inte ska vara arga på honom…. jag vet inte, jag är väl lite luttrad men är det inte bättre att stå rakryggad och sen inse att det blir ingen politisk karriär om man ska svänga bort från sin ENDA stora sak – integriteten.

  Att jag får ngn typ av surrealistisk känsla av att lyssna till (v) som är emot storebror och (m) som är för…. det är skumt, särskilt när adbokater och journalister är på samma sida mot.

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 6. […] bloggares inlägg: Rick Falkvinge, Rick Falkvinge (2), Projo, Rick Falkvinge (3), Rick Falkvinge (4), Opassande, Anna Troberg, Projo […]

 7. FRA-lagen uppskjuten(?) at Say what you think :: do what you say

  […] och i andra hand, om detta inte godtogs, att de skulle rösta mot förslaget. Federley ska ha talat till de församlade i plenisalen, med gråten i halsen, om hur han lidit kval under tiden han […]

Comments are closed.

arrow