Karin Pilsäter (fp) briljerar

Liveblogging från riksdagen

Karin Pilsäter (fp) inleder sitt tal med otroligt välklingande ord i debatten om regleringsbrev för tillväxtstimulerande myndigheter:

Nu är ju det här inte en speciellt sexig politisk fråga, jämfört med FRA-debatten som kommer näst.

Så sant, så sant. Men så sluta prata om den här frågan som har svart bälte i uttråkning då också så att FRA-debatten kommer nån gång, Karin.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Erik Hultgren

  Låter som önsketänkande från din sida…

  Erik Hultgren’s last blog post: Spänning.

 2. HR

  Repliker tar ju sin tid…

 3. HR

  Repliker tar sin tid.

 4. HR

  Repliker tar tid.

 5. Mattias

  Snodde lite av din blogg, hoppas det är okej. Fortsätt rapportera, mycket intressant läsning!

 6. Rick Falkvinge

  Mattias: Kopiera vad du vill, sharing is caring. Men tar du något mer genomtänkt är det alltid trevligt med cred (fast inget krav).

 7. Vänstra Stranden

  Mm, lätt sövande eftersom vi väntar på något som viuppfattar som en nationell ödesfråga. bortsett från det – om man nu kan det – är det ändå en ganska typisk riksdagsdebatt: saklig, ideologiskt principiell och hövlig./VS

  Vänstra Stranden’s last blog post: Stoppa FRA-lagen nu!

 8. Klart

  Debatten drar säkert ut på tiden för att det ska finnas lite tid kvar till att pressa in alla ledamöter i fållan igen.

 9. Claes Nydahl

  Är inte den här debattplaneringen misstänkt utdragen för att ta udden av FRA-debatten? Lite av av vad kallas filibuster – att snacka, snacka, och snacka om mindre viktiga saker än om Sverige fortsättningsvis ska kunna kalla demokrati?

 10. mj

  Var glada att ni sitter där. Webbsändningen hit till Warszawa är tyvärr måttligt stabil…

  mj’s last blog post: Citat i tiden

 11. Nic

  Varför är i alla storföretagen tysta?
  Jag har följt detta sen det kom upp första gången på Lenni Björklunds tid, men jag kan inte minnas att jag sett ett enda storföretag opponera sig. Jag har läst blogg upp o blog ner varje dag dom senaste veckorna men ingenstans ser jag att företagen reagerar?! för visst är det väll så att med “alla” innerfattar det även företagen?
  Om jag hade varit VD/Ägare till ett företag med internationella kontakter och affärer och med risk för avlyssning så hade jag iaf reagerat kraftigt. Varför ställer sig inte Sveriges Företagarorganisation och säger NEJ? inte ett ord från dom vad jag har kunnat se. Det skulle juh onekligen fått bakåtsträvaren Reinfeldt att om inte annat stanna upp och fundera en gång extra. Risken för företagsflykt utomlands skulle vara uppenbar.
  En annan sak som heller inte debatterats så mycket är “Turism”. Alla turister som mot förmodan får för sig att besöka vårt underbara land, om förslaget går igenom, skulle direkt vara drabbade av avlyssning vid kontakt med anhöriga i sitt hemland. Varför har inte turistnäringen reagerat? Eller vill vi ha ett Sverige utan turism?
  Men i sanningens namn så har DU Rick, och många med dig, gjort det omöjliga. Ni har fått ett (nästan) helt land att förstå vad som sker och detta med begränsade möjligheter och små medel. Till och med min granne 64år som tidigare inte hade en aning vad FRA var eller gjorde är nu insatt i ämnet och fly förbannad på förslaget. Han som alltid har haft och har “rent mjöl i påsen”, han vill INTE ha förslaget. Och det är DU Rick och alla andra som dig som kämpat som galärslavar för människors frihet och integritet.
  Om det nån gång under min tid som medlem i piratpartiet jag känt mig STOLT på riktigt, så är det NU IDAG och för alltid!
  Tack!
  Nic

 12. Björn Wallström

  Här är lite företag som säger sin mening:
  IT-jättar till angrepp mot spaningslagen:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=786771

 13. André

  Blir galen snart, vill aldrig mer höra “debatt” om regional tillväxtpolitik 🙂

 14. Marcus

  Andre: Var glad att någon bryr sig.

 15. zen

  Vilken otroligt tid det tar, är det lunch-utfylland med lite kallskuret i talarstolen? Trevligt att se att de som ej är i behov av mer lunch är de som också talar nu vid lunchtider.

  Lösning: Glesbygden har numera bredband (mobilt även), mynidgheter kan således centraliseras och slås ihop för en bättre effektivitet, det går alldeles utmärkt att nå dem med en laptop för 2000-3000kr. Tack för ordet herr Ordföranden.

 16. Kalle Larsson

  Lugn i stormen. Det blir snart debatt om FRA, nån lunchpaus tar riksdagen inte. Däremot blir det uppehåll 16-18 för gruppmöten. Riksdagens debattregler utgår också ifrån att att det som anmäls är talartid, medan replikrätten – den som talat i en debatt kan begära replik på den som just talar – räknas inte in i tidsåtgången. Därför måste man ta den anmälda talartiden gånger vanligtvis en och en halv för att få fram tidsåtgången. I viktigare debatter, som den om FRA, brukar det till och med ta längre tid än så med repliker varför den FRA-debatten kommer att fortsätta efter uppehållet kl 16-18. Och visst finns det tid att ta debatter efteråt – det är inget skämt – eftersom man kan fortsätta debatterna fram till senast kl 23.00 ikväll. Nu skall jag snart bestämma vad jag skall säga i debatten också.

  Kalle Larsson’s last blog post: I radiodebatt om tvångsavvisningar av barn

 17. Lämnar moderaterna

  TheLocal.se har en undersökning på adressen:
  http://www.thelocal.se/12476/20080617/
  (Kan vara lite svår att se, titta till höger)

  Should members of parliament vote in favour of the surveillance law even if they don’t believe it is right for Sweden?

  Yes, they have a duty to respect party policy : 1%

  No, they should have the courage of their convictions: 99%

 18. Phr34ker

  SÅ förbannat intressant ÄR faktiskt inte tomma ord och utfyllnadsmeningar utan vettigt innehåll om glesbygdspolitiken, och kompensationsjobb.
  Men skulle kunna tro att politikerna fick betalt efter hur mycket de snackar, ungefär som Stephen King tidigare fick betalt per ord, vilket resulterade i böcker som hade 800-1200 sidor istället för de 200-300 som hade behövts för att berätta hitorien på ett bra sätt.

 19. steelneck

  @Nic: Fascism är när företagen och den politiska makten slår sina påsar ihop. – Ja det är svårt att ta in.

 20. Lindvall

  Är det inte enormt beklämmande att uppslutningen på en så hilmastormande viktig debatt som den, som kanske äntligen snart kan komma igång, är så oerhört låg. Att kvalitén på inläggen är så låga och kunskapen om de bakomliggande faktorerna så ringa att man blir mörkrädd. Brackan Plass´kommentar till mps replik var oslagbart talande för den bristande kunskap som genomsyrar ALLA politiska debatter; “det är trevligt med personer som läst rapporter innan dom kommer upp i talarstolen” (något åt det hållet). Det är ju mer än vad man kan säga om henne och hennes pack till anhang. Dessa vurmare för “liberalism” och “frihet”. Jo just det ja. Rena jävla nysen.
  Leve den riktiga friheten, intde den fascistoida liberalismen.

Comments are closed.

arrow