Kort paus i livebloggandet

Nu är det inte längre så mycket nya saker som kommer, så jag lägger in nya noteringar först när det kommer genuint notabla saker.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mats Dagerlind

  En mer allmän reflektion man kan göra är att stilla undra om vi betalar 349 riksdagsledamöter så höga löner som vi gör för att se plenisalens rader mestadels gapa tomma när en av mandatperiodens viktigaste principfrågor debatteras. Här borde det vara närvaroplikt för alla utan “laga förfall”.

  Mats Dagerlind’s last blog post: FRA anmält för olaglig registrering – nu måste nya avlyssningslagen stoppas

 2. Nordh

  Det jag tycker ha varit mest intressant är att det har varit många fler från nej sidan som replikerat än tvärtom.

  Det visar mycket på att Nej-sidan är mycket mer engagerad i frågan och att Ja-sidan gärna underviker att debattera.

  Det märks också att det börjar bli sent, varken ena eller andra sidan orkar replikera.

 3. Nordh

  Mats, jag tror att det sitter många i andra salar där de kan diskutera fritt medan de kollar på debatten på TV.

 4. Deprimerad

  … och det är dessa människor våra skattepengar försörjer?

  Jag känner mig illamående…

 5. chall

  Mats: man kan höra hela debatten i alla riksdagsledamöters rum samt i sammanträdesrummen. Om man är i salen just då kan man bli tvingad att replikera (vilket man taktikar ibland då man inte vill replikera).

  Själv noterade jag just att det skiftade till (Bengtsson, m?) “FRA ska inte slösa med våra pengar så vårt förslag gör att dom kan använda pengar till att skydda oss” från “intergriteten är inte skyddad”…

  Det är en klassiker, lämna teorin och värderingar till att prata pengar, pengar och pengar. … jag är trött nu, och har ont i huvudet – det här är så pinsamt att lyssna på. Varför inte den här debatten tidigare? eller omröstningen senare? Varför har dom inte brytt sig om remisssvaren förrän nu… och då nästan inte iaf.

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 6. Perty

  I rapport framgick det ganska klart tycker jag att det inte handlar om några hot utan det handlar om Sverige ska få vara med de stora grabbarna och leka spioner och dela information.

  Perty’s last blog post: Två spännande dagar

 7. A Nordh

  Jag förstår inte riktigt vad det är för alternativ som framför allt MP, men till viss del även V, skulle behöva komma med?

  En nej till denna onödiga lag är allt vad som behövs!

  Den enda fördelen med lagen är att den genererar några arbeten. Dock kostar dessa arbeten en jäkla massa pengar samt en jäkla massa personlig integritet!

  A Nordh’s last blog post: Källkritik och skarvningar – Ett långt inlägg om Elisabet Höglunds lögner

 8. Calle Rehbinder

  En intressant sak är att företrädare för JA-sidan gärna påpekar att NEJ-sidan inte har några fina alternativ – men jag har hittills inte hört ett enda bra argument från JA-sidan. NEJ-sidan bara vräker ut argument mot FRA-lagen, medan JA-sidan bara hukar och gömmer sig.

  Svagt!

  Calle Rehbinder’s last blog post: Midsommarfirande på Skeppsudden!

 9. Thomas Novin

  Kollar man http://sv.wikipedia.org/wiki/Folkpartiet kan man lätt få för sig att folkpartiet är ett liberalt parti. Denna sida + övriga allianspartiers bör uppdateras för att reflektera sanningen.

Comments are closed.

arrow