Liveblogging HQ

Liveblogging från riksdagen

Liveblogging HQ

Foto av Per von Zweigbergk vars dator skymtar längst till vänster. Det var han som satte upp vårt tillfälliga WLAN på här på Liveblogging HQ. Utöver Emma och mig så syns Pirat-Janne (i lila piratpartipiké) med mobil bloggstation.Dessutom (från höger till vänster i bakre raden) Tommy, Gustav, Hanna, Anders och Peter. Till höger Gert.

Nu är sista anmälda talaren på första föredragningspunkten, Eva-Lena Jansson (s). Riksdagen är just nu ungefär en timme efter schemat. FRA-debatten börjar då, enligt min skogstokigt vilda gissning, tidigast klockan 11:45. Nån gång kommer de förmodligen att äta lunch också.

…Eva-Lena Jansson (s) nämnde i sina sista ord “…den borgerliga regeringens FRA-förslag” och alla tittade upp direkt. Men hon jämförde bara med något. Dessutom har hon helt missat att lagförslaget faktiskt kommer från Leni Björklund i den socialdemokratiska (förra) regeringen.

Nu har riksdagen gått vidare på nästa punkt. Krister Örnfjäder (s) pratar. Ungefär 45 minuter kvar till FRA-debatten, ifall de håller tiden på den här programpunkten.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Tuxie

  Live-stream från debatten som (ännu?) inte är överbelastad:

  http://svt.se/content/1/c6/28/41/66/liev.asx
  eller
  mms://qstream-live.qbrick.com/00928live_enc1

 2. Ratcher

  helt plötsligt minns jag varför jag avskyr politik:-( *usch & tvi*

  Heja PP!!

 3. Andreas
 4. Peter

  Noterade just att riksdagen.se webbteve server har svårt att härda ut under trycket…

 5. Daniel Gustafsson

  Maud Olofsson är inkallad till Cenetrpartiets krismöte för att krossa allt motstånd, jag hoppas att Frerik och Annie har stake i sig att kunna stå emot manglingen som med all sannolikhet pågår nu mot dem!

 6. […] är god, och bild finnes. Janne Lindgren är här också, han som gjort gästinlägg här tidigare, kommer att komma igång […]

 7. Daniel Gustafsson

  Maud Olofsson är inkallad till Cenetrpartiets krismöte för att krossa allt motstånd, jag hoppas att Frerik och Annie har stake i sig att kunna stå emot manglingen som med all sannolikhet pågår nu mot dem!

  Länk till Aftonbladets liveblogg

  http://blogg.aftonbladet.se/15894

 8. Jonas

  Cecilia Wikström (fp) röstar nej, enligt LUF och SVT.

 9. En liten bloggjävel » Blog Archive » Debatt om FRA-lagen. LIVE!

  […] Jag vill även passa på och tipsa om Rick Falkvinges livebloggning direkt från riksdagen. Där även bland annat Opassande och Pirat-Janne finns på plats i deras högkvarter. […]

 10. Sophia

  2 saker
  1 – http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=37591&a=284166&lid=puff_1175392&lpos=extra_0 SVTs sändning klarar fortfarande trycket.

  2 – förbereds någon form av markering att hänga på nej-röstare – stora knappar?

  Sophia’s last blog post: FRA – det närmare sig

 11. Ratcher
 12. Daniel Brahneborg

  Hoppas ni har det bra, ni “blygsam skara ungdomar”. 🙂

  http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=7833

  Daniel Brahneborg’s last blog post: Respekt för Hollywood

 13. Pwned! « My Weblog

  […] har jag fastnat på bild och vill försvara mitt tröjval med att jag ville att folk utanför riksdagen lätt skulle känna […]

 14. ArchAsa

  HEJA!
  Otroligt mycket mer givande att följa er livebloggning är släääpiga P1-sändningar…

  ArchAsa’s last blog post: Riksdagen debatterar – bloggarna bloggar

 15. olov

  det är egentligen inte så konstigt att det tar längre tid än vad som står i talarlistan, eftersom replikskiften inte räknas med där, och det så gott som alltid begärs replik på inlägg. alltså kommer även fra-debatten att ta avsevärt längre tid än de tre timmar talarlistan indikerar.

  för övrigt var eva-lena janssons kommentar rätt rolig, för oss som orkar med det lite sävliga tempot. hon kritiserade privatiseringen av posten och menade att de farhågor om lönsamhetskris som regeringen anför som skäl kan komma på skam, i och med att det kanske kan bli mer populärt att skicka pappersbrev (som ju fortfarande omfattas av brevhemlighet, oavsett hur det går med fra-lagen) i framtiden…

 16. Eva-Lena

  Jo så här sa jag: “Och vem vet hur framtiden ser ut för det fysiska brevet? Detta med tanke på den borgerlig regeringens FRA-förslag.”

  Och jo, jag vet vilken regering som utredde frågan först.

  Men det betyder inte att jag gillar förslaget att låta FRA genomföra signalspaning av all data- och telekommunikation till och från Sverige (och inom landet). Och har det dessutom skett utan tillstånd så har någon/några begått olaglig övervakning. Vilket är allvarligt i sig.

  För övrigt så tror jag att debatten börjar ca kl 13.00, utan någon avbrott för lunch, det har vi aldrig.

  Eva-Lena’s last blog post: Konspirationsklubben skickar bara fysiska brev…

 17. inslag.se

  En intressant förmiddag…

  På väg till jobbet kollade jag av RS……

 18. Respekt för Hollywood « Basic personligt

  […] en blockbuster av oanade mått. Örnnästet, version 2.0. Starring: Reinfeldt som sig själv. Ni i Liveblogging-HQ, håll utkik efter dolda […]

 19. FRA: Det ser lovande ut « Christian Engström (pp)

  […] Emma och Piratjanne sitter i riksdagens bibliotek och har samma teveprogram på, för att kunna liveblogga när FRA-debatten väl kommer igång. Andra, som till exempel Anna Troberg och Oscar Swartz, sitter […]

 20. Min FRA-story « Jan Lindgren

  […] försökte sprida information om bland annat FRA. Den 16:e juni åkte jag hem för att nästa dag liveblogga från debatten som skedde i […]

Comments are closed.

arrow