Replikdebatt mellan Alice Åström och Sten Tolgfors

Liveblogging från riksdagen

Alice Åström började med att konstatera att det är bra att integriteten stärks.

Sten Tolgfors angriper just nu Alice Åström för att hon i så fall röstar nej till motionen och “inte ens har något annat alternativ än ett nej”. Själv tycker jag att det är det enda hederliga alternativet. Det, och att lägga ner FRA.

“Vi kan inte ens skydda mot en IT-attack, för vi vet inte varifrån den kommer”, fortsätter Tolgfors, och verkar inte ha observerat att riksdagen är under en tung hackattack idag. Även om jag tycker det är helt fel väg att gå, så är det den svenska motsvarigheten till att franska bönder kör in sina traktorer och tömmer tre ton gödsel i varje korsning.

Tolgfors är aggressiv mot oppositionen: “Det är inte så att oppositionen har ett annorlunda förslag, utan det är så att oppositionen inte har något förslag, utan bara ett avslagsyrkande. Det enda man har kunnat enas om är att man är emot.” Han försöker få det till något negativt att oppositionen vill skrota hela förslaget rakt av.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jonas

  Kalle Larsson, nu kommer det osa svavel!

 2. Jonas

  “Hur svårt kan det va?” LOL!!!

 3. anon

  Jag undrar när avsaknaden av ett eget alternativ blev ett argument för att man ska acceptera någon annans minst sagt bedrövliga förslag.

 4. Trezker

  “Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

  Jag hörde äntligen en svensk politiker säga detta på svenska. Jag är lycklig.

 5. […] är tillbaka: Rick Falkvinge, Rick Falkvinge (2), Rick Falkvinge (3), Projo  Posted on: tisdag, juni 17, 2008 at 18:37  Piratpartiet, Svenska. You can […]

 6. steelneck

  IT-attacker avvärjs inte med spaning, de avvärjs med “gammal hederlig” IT-säkerhet, ett begrepp de inte har de minsta begrepp om.

 7. […] #3, urban_anjar’s blog, Röd Libertarian #3, Rick Falkvinge (pp) #14, El Rubio talar, Rick Falkvinge (pp) #15, Svensson #4, Anna Vikström, Rick Falkvinge (pp) #16, MXp – Missional Experiences, […]

 8. Snygg taktik men jag går inte på det « WitchBitch

  […] Svensson #3, urban_anjar’s blog, Röd Libertarian #3, Rick Falkvinge (pp) #14, El Rubio talar, Rick Falkvinge (pp) #15, Svensson #4, Anna Vikström, Rick Falkvinge (pp) #16, MXp – Missional Experiences, […]

 9. Äcklad « Basic personligt

  […] Svensson #3, urban_anjar’s blog, Röd Libertarian #3, Rick Falkvinge (pp) #14, El Rubio talar, Rick Falkvinge (pp) #15, Svensson #4, Anna Vikström, Rick Falkvinge (pp) #16, MXp – Missional Experiences, […]

 10. Det är dags att emigrera « WitchBitch

  […] Svensson #3, urban_anjar’s blog, Röd Libertarian #3, Rick Falkvinge (pp) #14, El Rubio talar, Rick Falkvinge (pp) #15, Svensson #4, Anna Vikström, Rick Falkvinge (pp) #16, MXp – Missional Experiences, […]

Comments are closed.

arrow