Wiwi-Anne Johansson (v)

Liveblogging om riksdagen

“Alla databaser läcker.”

“Det är känsliga uppgifter som kan fiskas fram – och därför eftertraktade uppgifter, som kan säljas.”

Hon pratar om IB-affären och hur de som avslöjade den sattes i fängelse. “Makten visar sin arrogans.”

“Alla säger nej: journalistförbund, medborgarrättsorganisationer, etc. De enda som säger ja är borgerliga politiker – som normalt hävdar sig stå för individens friheter.”

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrik

  Hon är smart.

 2. serenity

  Vänstern gör bra ifrån sig! Jag trodde att de var halvt för detta, men tji fick jag… åtminstone denna gången skiten kommer upp i riksdagen.

 3. nils

  Många talar om att felaktigt uppfiskade uppgifter ska förstöras? Hur gör man det? Naturligtvis kommer tjänstemannen ihåg det han har sett så det utgör en risk, men de magnetiska spåren på hårddisken som har lagrat den ‘felaktiga’ uppgiften kommer ju att finnas kvar, såvida man inte krossar hårddisken…
  Kommer det att finnas en ‘meta’-hemlig journal där felaktiga ‘raderade’ uppgifter kommer att bokföras?!

 4. chall

  Hon hade en bra retorik och bra argument. Att det låter lite fascinerande att höra vänstern stå på barrikaderna för mindre övervakning och citera “vad skulle Stasi kunnat göra” eftersom det gör bilden mer komplicerad för många på högersidan. Att vara vänster är inte nödvändigtvis att vara för Östtyskland och övervakning.

  Att den sista meningen blev “jag citerar inte en amerikansk person utan en svensk kvinna” gjorde mig så glad. Vänsterns positionering så att poängtera att vi har ett egen land och att kvinnor är viktiga…. 😉

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 5. Fredrik

  Vad citerade hon, chall?

 6. chall

  Journalistförbundets kvinnliga ordförande som sagt att “förslaget innebär att medlarskyddet inte kommer kunna hållas och är den största enskilda inskränkningen i människors fria liv” (fritt ur minnet).

  Det var mest att hon inte tog Franklin, Abe Lincoln eller andra av amerikanska liberalerna…

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 7. zen

  “De enda som säger ja är borgerliga politiker – som normalt hävdar sig stå för individens friheter.”

  Precis, de som minns Moderaterna med Bohman, Bildt, Adelsohn inser hur långt bort från deras verkliga ideologi detta parti nu har kommit. Vad säger Carl Bildt, vår bloggande förra statsminister, IT pionjär, med individens frihet i fokus ?

 8. Pros

  I stället för att göra som vänsterpartiet och avsluta sin kongress med internationaelen, kan dom inte spela Kinas nationalsång? Kina måste vara stolta över svenska regeringen som ser kinas övervaknings samhälle som en förebild efter som dom vill driva igenom FRA lagen.

  Pros’s last blog post: Alla älskar DRM skyddad musik *not*

 9. chall

  du menar, vår nuvarande utrikesminister som har mer ekonomiskmakt och inflytande i utländska bolag än någon annan europeisk minister (Italien undantaget)?!?

  Jag vill veta om alla gammelmoderater verkligen tror att det kommer hjälpa med spaning mot hot, oavsett om dom är inre eller yttre. Men tydligen var det bäst att ta bort ordet “militär” eftersom dom inte ville ha det heller….

  tror inte att det är så många moderater från 80talet som känner igen sig. Vart ska dom gå nu?

  chall’s last blog post: A wish about raising boys

 10. butcher bird

  Rick! Vad händer om 4 allians-ister lägger ner / kvittar ur sig? Vad sker då?

 11. Rick Falkvinge

  butcher bird: Maktbalansen i riksdagen är 178 för alliansen och 171 för oppositionen (s, v, mp).

  Det är en helt vanlig omröstning. Alliansen leder alltså med sju röster i normalfallet.

  Det är därför det räcker att fyra röstar nej; då blir det 174-175.

  Ifall någon kvittar ut sig, så är det alltid mot någon som är sjuk eller frånvarande på andra sidan. Det förändrar alltså inte maktbalansen.

  Ifall någon avstår från att rösta, så påverkar det röstresultat på motsvarande sätt. Om en alliansledamot avstår, så minskar övertaget med en röst av sju. Om två avstår, så minskar det med två röster av sju. Om åtta avstår, så har oppositionen majoritet.

 12. […] rapporter: Rick Falkvinge, Opassande  Posted on: tisdag, juni 17, 2008 at 20:45  English, Piratpartiet. You can […]

 13. Staffan

  Jag undrar vad folk har för idé om vänstern egentligen? Vp har röstat mot VARENDA integritetskränkande förslag som sossarna, moderaterna och folkpartiet försökt pressa på svenska folket. Att vp nu är emot den nya avlyssningslagen är helt i konsekvens med den linje i integritetsfrågor som man alltid drivit. I den kampen är det snarare Piratpartiet som är nykomlingarna, om man ska vara ärlig.

Comments are closed.

arrow