Förtydligande om Piratpartiet och sambafesten

Jag har fått lite frågor från folk som är obekväma med att Piratpartiet tagit initativet till bananrepublikfesten med sambamusik på torsdag (torsdag!) den 3 juli. Det är viktigt för mig att förtydliga att det här är inte ett event som handlar om Piratpartiet. Det handlar om FRAs allmänna avlyssning.

Det är ett tillfälle där vi tillsammans, som medborgare, kräver vår demokrati tillbaka. Att Piratpartiet ordnar det är bara att vi fixar en gemensam arena för medborgarrättsaktivister som står upp och räknas. Pirater är medborgarrättsaktivister i första hand, och politiker i andra hand.

Jag pratade när vi samlades utanför riksdagen förra onsdagen, då politikerna röstade igenom den allmänna avlyssningen. Det gjorde andra pirater också. Jag tror inte någon hörde “Piratpartiet” nämnas, för även då pratade vi som medborgarrättsaktivister. Det är så vi funkar.

Vi håller också på att bjuda in alla riksdagspartiernas ungdomsförbund att delta och har redan fått ja från fler än hälften, på både vänster- och högersidan. Det om något borde vara en tydlig signal att den här festen inte på något sätt ska fokusera på Piratpartiet. (Ungdomsförbunden och andra är välkomna att ta med sina egna flygblad, btw. Det finns ingen central styrning av sådant material.)

Framför allt ska vi bara samlas en grym massa människor och visa att vi inte accepterar att bli avlyssnade.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Magnus Persson

  I Centern väntar man till efter röstningen med att informera riksdagsledamöterna om vad dem röstat “ja” till:

  “Mötet var en genomgång av förra veckans händelser och vad förslaget som röstades igenom går ut på.”

  Här är länken: http://perankersjo.blogspot.com/2008/06/vad-krismtet-handlade-om.html

 2. Pros

  läste en intressangt insändare i DN i dag, Var en snubbe som var väldigt posetiv till FRA lagen efter som sa att varge gång han logga in på internet så blev han kränkt av allt från bond fångare till krimminela som ville infektera hans dator med virus, trojaner och alle handa bråte, och med lagen skulle detta pak börjas avlyssnas och sättas fast. citat”Men i mycket stor utsträckning beror det på att så fort någon kräver kontroll, så skriker journalister och så kallade liberaler i högan sky. De ojar sig över kränkning av integriteten, men inte vår utan brottslingarnas”

  för er som inte läser DN kan jag skriva ut hela insändaren om någon vill läsa.

  Pros’s last blog post: Alla älskar DRM skyddad musik *not*

 3. John Smith

  Varför skulle det vara obekvämt att PP är anordnare? Är det obekvämt med folk som vill bevara integriteten och demokratin?! =)

 4. Glenn

  Känns dessutom som att det eventuella argumentet faller om ungdomsförbunden från de etablerade partierna är med också.

 5. blondin-rikard

  Jag kan nog inte komma 🙁 Men får jag önska en låt från sambaorkestern?

  Det skulle i så fall vara ledmotivet från filmen Brazil.

 6. Jonathan

  “Det är märkligt vad mycket man får gjort när ingen bryr sig om vem som får äran”

  Jonathan’s last blog post: Danmark 2008

Comments are closed.

arrow