Dagen efter festerna

Såhär morgonen efter torsdagens protester mot FRAs allmänna avlyssning vill jag i all enkelhet tacka Anders Hedberg (pp) och Mårten Angner (pp) för mästerliga arrangemang i Malmö och Stockholm.

Jag skriver mer lite senare — det blev lite väl sent på Stekare mot FRA på Café Opera, känner jag.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Hans

  Det verkar som om mest unga pga teknikförståelse är informerade om faran som hänger över oss. Denna kunskap måste spridas till större grupper i samhället!!!

  Uppenbart är att även marginaliserade grupper som pensionärer (de har kanske inte lika många datorer som de unga) och invandrare (dessa har väl daglig kontakt med familj och vänner i utlandet) måste mobiliseras. Ingen av dessa grupper vill bli avlyssnad eller få sina brev och mail till sina älskade lästa av nån snuskis i något bergrum eller ens “bara skannade” av någon dator som letar efter förekomster av “skott” och “ister”.

  Har man en kusin som heter Ahmed så ska man inte automatiskt få sin mail sparad och läst! Även om man har flytt från Irak eller Afganistan!

  Är man gammal och har ryggSKOTT så är det inte terrorism! Att ha ont i menisken betyder inte att man ska skjuta ministern.

  Om vi nu är 10.000-tals så borde det inte vara svårt att organisera lite informationsutläggningar i brevlådor! Det räcker ju med en skrivare kopplad till datorn!

  Skriv så att farmor och mormor förstår!

 2. Mary

  Mormor förstår och hon är redan här 😉
  Jag alltså.

  Mary’s last blog post: Detta var väl ändå inte meningen…

 3. Hans

  Du kanske förstår men det gör troligen inte alla pensionärer. Av gammal hävd litar man på “det goda samhället”. Man vet att myndigheterna är till för vårt eget bästa och att man kan lita på dem. Man tycker kanske att teknikutvecklingen går väldigt fort och man oroas över de olika “affärer” som dyker upp i medierna. Man upplever att moral och att skilja på ditt och mitt luckras upp. Sådant som tidigare var heligt trampas numera på.
  Dessa äldre och även en hel del medelålders måste få vår hjälp – vi som kan den nya tekniken och som lever med den dygnets alla timmar. Vi som SMS:ar, bloggar, lyssnar på Podradio, mailar, fildelar, chattar och annat som våra liv är fyllda av.

  De behöver vår hjälp för att förstå.
  Vi behöver deras hjälp för de har rösträtt, de har telefoner som de kan ringa politiker med, de i sin tur har ett stort kontaktnät

  På liknande sätt är det med många invandrare. Man har kanske kommit hit i vuxen ålder och har inte riktigt kraft att sätta sig in i alla nya tekniker. Man har svårt många gånger svårt att formulera sig och man vill inte gärna stöta sig med myndigheter som man upplever det.
  De behöver vår hjälp.
  Vi behöver dem.

  Tillsammans kan vi – alla vi små lilliputtar – lyckas att rå på STOREBROR. Men BARA så!
  Bara tillsammans!

  Låt oss sträcka ut händerna till den äldre generationen!
  Låt oss sträcka ut händerna till invandrarna!

  x

 4. Mikke

  Hehe. Både Rick och Emma verkar inte vara vana att ta sej en banadrink. Båda är lite “sega” idag. Ser ut som om det kom en del människor. kul. / Mikke

 5. Henrik Olofsson

  Jag var bara på bananrepublikfesten en liten stund, men lyckades pricka in ditt tal Rick.
  Du träffar verkligen helt rätt i din kritik. FRA ska “bommas igen, jämnas med marken” som du uttryckte det!

 6. Putte
 7. Hans

  Den här då?

  Vi måste samordna aktioner med grannländerna… När dom demonstrerar så mail-bombar vi och vice versa!

  http://www.dailytech.com/Germans+March+in+Protest+of+EU+German+Data+Retention+Policies/article11989.htm

 8. ad

  Var på demonstrationen på mynttorget igår, fantastiskt att se så många helt olika typer av människor ge sig ut och kämpa tillsammans mot något som är så fel. Där var nördar som hade krupit ut i solen för första gången på länge, killar i backslick som aldrig hade varit med i en demonstration förut, klassiska “demonstranter” nånstans på ytterkanten, och massa helt vanligt folk i precis alla möjliga åldrar. Häftigt med den stora uppslutningen från media, så gott som alla stora nyhetssidor jag kollade igår kväll (dn, svd, expr, ab, metro) hade demonstrationen bland sina fem viktigaste nyheter på förstasidan.

  Tack till alla som låg bakom arrangemanget. Hann tyvärr bara vara där två timmar, hoppas jag har tillfälle att komma tillbaka i september.

 9. Snild

  Videos från Malmö:
  http://www.youtube.com/view_play_list?p=A948871986624D00

  Kolla in demonstrationståget!

 10. Dennis Nilsson

  För er som inte kunde vara med på Bananrepublikfesten och FRA-demonstrationen i Stockholm så finns det ett antal inspelningar tillgängliga i form av livestreams på blip.tv.

  http://dennisstartrek.blip.tv

  Kolla in speciellt där Rick Falkvinge blir hämtad av “FRA-agenter” i slutet av sitt tal. Nu var detta på skoj och inte på riktigt, men ändock blev jag illa berörd.

  Sådana behandlingar är vad vi har att vänta oss, har historien visat oss prov på tidigare, ifall det inte går att få stopp på det här tåget, den här gången.

  Ur optimistisk synvinkel har ingen statsbildning som bygger på de grunderna överlevt särskilt länge.

  Dåliga lagar kan ändras, det har historien visat. Som Mahatma Gandhi en gång myntade;
  “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win”

 11. Wille Raab

  Jag var där, och det var ju nice, men det var inte så mkt “bananrepubliksfest” som vanlig hålla-tal-demonstration på mynttorget. Hade varit roligt omd et faktiskt blivit den brytning mot “det vanliga” som man fick intryck av att det skulle vara.

  … men oavsett detta så skitbra att det görs, att det händer, att de som dyker upp dyker upp, att verkligen alla de där ungdomsorganisationerna är med. Mycket bra.

  Wille Raab’s last blog post: Smultron

Comments are closed.

arrow