Ännu en Internet Killer på väg i EU?

EUs industriutskott ITRE och internmarknadsutskott IMCO ska rösta om “Telekompaketet” nu på måndag. I sista sekund har en brittisk stockkonservativ europarlamentariker lagt in ett paket med ändringsförslag, som var för sig ser harmlösa ut, men som tillsammans kan användas av Upphovsrättslobbyn för att i stort sett stänga internet och göra om det till kabel-TV.

Jag har inte hunnit göra djupare analyser av ändringsförslagen, FRA har tagit i stort sett all min tid. Enligt Cory Doctorow på BoingBoing handlar det om att Lobbyn försöker få in en möjlighet att stänga av medborgare från Internet igen, enligt FFII handlar det om att Lobbyn försöker kunna reglera vilken programvara som får finnas och inte. Det är inte omöjligt att det är bådadera.

Hela ändringsförslagen, kommenterat av Open Rights Group, finns här.

Christian har gjort djupare analyser.

Jag har inte hunnit titta på det i detalj eftersom det kom så plötsligt, men jag håller med Christian om en sak: när en lagtext innehåller så luddiga formuleringar, så finns det anledning att vara på sin vakt, för Lobbyn kommer garanterat att tänja de formuleringarna till sina extremer.

Om du känner en europaparlamentariker som sitter i ITRE eller IMCO och kommer att rösta på de här ändringsförslagen nu på måndag (den 7 juli), så finns det anledning att ge dem en heads-up att det pågår fulspel.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. bravedave

  helt galet..

  bravedave’s last blog post: Testa dig själv: Vad är din psykologiska stil och sociala roll?

 2. serenity

  Har redan mailat sveriges representanter (se HAX’ blog: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=13416814&postID=6738913804809825901)… vet inte om det är nån större mening, men jag kan inte låta bli. Fick svar nästan direkt av Eva-Britt Svensson att “Jag och min grupp kommer att rösta enl din uppfattning på måndag i Inre marknadsutskottet vilket vi också kommer att följa upp i plena, antagligen i september.”, så det verkar inte vara nån mening att försöka övertala henne. 🙂

  Någon som vet vad hennes grupp innebär?

 3. Anders Dahnielson

  Politisk grupp i parlamentet: “Confederal Group of the European United Left – Nordic Green Left”

  Anders Dahnielson’s last blog post: Strike.TV

 4. Putte

  Den moderate EU-parlamentarikern Fjellner protesterade förra gången de försökte få in avstängning som straff för fildelare.

 5. Anino

  Jag tycker den där bjorn har kvalificerat sig för att bli bannad från din blogg. Allt han skriver är ju spam.

  Anino’s last blog post: Roger Tiefensee (c) vill inte fatta!

 6. EU Three-Strikes passsed voting | Integrity Under Threat

  […] up for voting now in September. With the focus on the FRA debacle, it’s hard to take up the next fight as well.  The Foundation of Free Infrastructure released a press release, welcoming us to the […]

 7. Patrik BP Andersson

  Förvisso, och bjorns “blogg” är av samma skrot och korn, d.v.s. slumpmässiga “ordförklaringar” och hat mot kristna.

 8. Mikke

  Jag har också undrat ett tag vad som felar med Bjorn. Man vill inte såra någon som har fått en stroke eller annat handikapp. Nu vet jag inte ifall Bjorn har någon sorts sjukdom men jag håller med att hans inlägg är oerhört svårlästa och visar tecken på hyperaktivitet.

Comments are closed.

arrow