Almedalen 2008, utresan

[bliptv Falkvinge-AlmedalenUtresan695]

Att göra videofilmer från AVCHD på en virtualiserad XP är en spännande upplevelse. Jag tror ni får nöja er med korta klipp.

Utresan var trevlig och jag hamnade bredvid Zaida Catalán på båten. Det är precis som de säger, nätverkande börjar redan på båten till Almedalen.

Väl framme upphörde nätverkandet abrupt — det är ösregn här i Almedalen. Himlen är alltså öppen. Jag har till och med använt ett paraply, och då är det illa.

Vi får se hur vädret utveckas vidare… i morgon bitti har vi vårt seminarium i en öppen trädgård. Prognoserna just nu säger att det ska bli bättre.

Almedalen 2008 måndag ösregn

Annars är vi spridda över blandade seminarier just nu. Vi är på Open Source Sweden, på nånting om “låt inte IT stå ivägen för politiken”, och på något annat. Alldeles strax ska vi som sitter och äter lunch (Emma, Janne, Richie och jag) gå på ett seminarium med Folk & Försvar och som handlar bl.a. om (surprise!) FRA.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mats

  Jag antar att du har vmx (Virtual Mode eXtension) påslaget i din BIOS på din laptop, annars går ju virtuella maskiner skitslött (om du kör kvm eller vmware vill säga)

 2. Pimpinellan

  På tal om Bellman – visst är det otroligt ironiskt att om upphovsrätten funnits på hans tid hade vi inte haft en enda Bellman-melodi! Han norpade ju populära melodier och slagdängor från operetter, operor och baletter och skrev nya texter till. Såvitt jag hört så vet forskarna inte säkert ifall han skrev en enda ton själv! Undrar just hur Göran Hägg hanterar sådana prekära fakta i sin bok (har inte läst den ännu)?

 3. Nisse

  Filmen känns lite väl fnissig. Känns som dessa gossar skulle behöva lite medieträning. Annars kommer ju journalister och dylika göra slarvsylta av dem.

 4. […] Tomas sida, Rick Falkvinge (pp) igen, Dexion #3, Tomas sida igen, Dick Erixon, Almedalsbloggen, Rick Falkvinge (pp) #3, Herr Klokboks Kollektion, Lennart Regebro, Oväsentligheter … ?? ???, Dexion #4, […]

 5. Jons reflektioner » Almedalen dag 2 (Måndag)

  […] började med frukost, följt av taxiresa in till Almedalen. Väl där så var himmelen öppen och alla blev blöta. Och med blöt menar jag dyngsur. När detta väl publiceras på Onsdagen så […]

 6. Anaka

  Ni måste sluta publicera bilder och filmer som dessa. Än en gång känns det som man tittar på Scientologer med interna skämt. Ingen kan ta er på allvar så länge ni inte fixar till er PR på ett vettigt sätt.

 7. Anaka

  Till Pimpenellan, Ni måste sluta med likanade argument, det funkar ju inte så i verkligheten. Du kan skriva om vilka texter och låtar du vill så länge du ger upphovsmakare credit för deras del av verket. Skärpning av bilder, videor och argument tack.

Comments are closed.

arrow