Regeringen läcker information med rena amatörmissar

En kommentar på min förra postning av Magnus H länkade till regeringens dokument om samarbetsavtalet mellan Sverige och USA, och påpekade en intressant detalj som förtjänar att lyftas upp.

Rubriken i dokumentet säger väldigt tydligt,

AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA AND
THE GOVERNMENT OF THE KINGDOM OF SWEDEN ON COOPERATION IN SCIENCE AND
TECHNOLOGY FOR HOMELAND SECURITY MATTERS

När man tittar på dokumentegenskaper för PDF:en, däremot, alltså under vilka premisser den skapades under, så står det (min fetstil):

AGREEMENT BETWEEN THE GOVERNMENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA AND THE GOVERNMENT OF AUSTRALIA ON COOPERATION IN SCIENCE AND TECHNOLOGY FOR HOMELAND/DOMESTIC SECURITY MATTERS

Det är alltså precis samma dokument som använts för avtalet mellan USA och Sverige som tidigare använts för avtalet mellan USA och Australien. Eller åtminstone samma förlaga. Det är nu inte så anmärkningsvärt att USA skriver liknande avtal med Sverige och Australien, men däremot är det extremt anmärkningsvärt att det här handlar om att utbyta tokkänsliga detaljer ur våra privatliv, och de här jönsarna kan inte ens hålla ordning på vilken information som läcker ur deras egna avtalsdokument.

Och det är de här klåparna som vill ha vårt förtroende att lyssna av hela vårt privatliv?

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jonathan

  Mysigt att se hur noga de är…

  Jonathan’s last blog post: It is time to choose, Mr Freeman…

 2. Hans

  Här finns Australiens version
  (Går att ladda ner som .RTF under downloads)

  http://www.austlii.edu.au/au/other/dfat/treaties/2007/15.html

 3. Christopher Kullenberg

  Homeland Security, ett intressant begrepp som vi köper rakt av: http://christopherkullenberg.se/?p=159

  Christopher Kullenberg’s last blog post: Connecting the dots

 4. Bo Larsson

  Se här mer om begreppet Homeland Security:

  Reichssicherheitshauptamt
  Department of Homeland Security
  The Reichssicherheitshauptamt (RSHA) was the main division of the Nazi SS, and the parent organization of the Gestapo. The German word “Reich” is untranslatable, but you couldn’t come closer in contemporary English than the emotionally-laden Bush-era term “homeland.” “Sicherheit” is always translated as “security,” and “Hauptamt” literally means “main office,” which could be reasonably translated as “department.”

 5. Stefan H

  Bo: Vet inte hur mycket nytta “guilt by association” gör.

 6. Rick Falkvinge

  Bo Larsson: Jag har skrivit mer om det tidigare, titta på t.ex. den här postningen.

 7. Bo Larsson

  Stefan H, det blir mer relevant om du läser min post igår på Ricks blogg om FRA som Echelonnod:

  http://rickfalkvinge.se/2008/07/15/fra-skulle-bli-en-echelonnod/

  Läs gärna hela men här är ett utdrag:

  På det hela taget har USAs maktstruktur sen 9/11 genomgått liknande förändringar som nazisterna genomförde med riksdagshusbranden som förevändning på samma sätt som 9/11 använts av Bush-administrationen.

  Författarinnan Naomi Wolf har studerat hur diktaturer skapats genom omvandling av fria samhällen de senaste 100 åren och funnit att de alla följt samma mönster. Hon konstaterar nu att Bush administrationen i praktiken genomfört dessa, delvis i smyg, och att USA i händelse av en attack och införande av martial law skulle ha de strukturer klara som behövs för att omvandla landet till en diktatur.

  http://www.guardian.co.uk/world/2007/apr/24/usa.comment

  Som en absolut nödvändig del i denna omstrukturering till diktatur ingår massövervakning och total kontroll av medborgarna. Utan massavlyssning är det inte möjligt att bygga upp och upprätthålla en diktatur:

  4. Set up an internal surveillance system

  In Mussolini’s Italy, in Nazi Germany, in communist East Germany, in communist China – in every closed society – secret police spy on ordinary people and encourage neighbours to spy on neighbours. The Stasi needed to keep only a minority of East Germans under surveillance to convince a majority that they themselves were being watched.

  In 2005 and 2006, when James Risen and Eric Lichtblau wrote in the New York Times about a secret state programme to wiretap citizens’ phones, read their emails and follow international financial transactions, it became clear to ordinary Americans that they, too, could be under state scrutiny.

  In closed societies, this surveillance is cast as being about “national security”; the true function is to keep citizens docile and inhibit their activism and dissent.

  Det är kanske ingen tillfällighet att Bush administrationen använder samma namn för samma funktion som nazisterna. För övrigt var George W Bushs farfar Prescott Bush direktör för den bank som aktivt hjälpte till att finansiera nazisternas uppbyggnad från USA.

  Det finns många beröringspunkter mellan nazisterna och de neoconservativa i USA varav ett flertal i Bush administrationen t ex studerat för neoconprofessorn Strauss vid University of Chicago. Precis som Rick påpekar i en tidigare postning som han referar till idag (Tack Rick!) finns det likheter mellan nazisternas metoder och Bush regimens. De tycks faktiskt i många avseenden kopierat nazisternas tillvägagångssätt. Den stora skillnaden idag mot nazityskland då är USAs enorma globala inflytande och krigsmakt och deras smöriga sätt att dölja vad de egentligen håller på med genom att linda in allt i “1984-retorik”. Hitler ljög och bluffade mycket men var i alla falll i viss mån rakare med sina avsikter än USA. Egentligen borde vi vara alldeles förfärade. Alliansen som röstade för FRA-lagen kan på många sätt ses som en parallell till svenska nazistmedlöpare på 30-och 40-talen.

  En annan intressant detalj är att ett stort antal (troligen ett tusental) ledande SS-män importerades till USA efter kriget genom Project Paperclip, fick nya identiteter och placerades på toppnivå inom militären, CIA, underrättelsetjänsten, NASA, universiteten mm. Deras inflytande har genomsyrat USAs utrikespolitik sen dess.

  Men amerikanarna har en fenomenal förmåga “to con”, dvs att spela upp en slick fasad som för folk bakom ljuset men bakom fasaden kan de begå de värsta brott. De hittar dock alltid på någon ursäkt så att omvärlden på något märkligt sätt tycker att det är ok att de mördar miljontals människor och skövlar ett land som de t ex gjort i Irak. Jag kan garantera att det finns många inom alliansen som har jättefina argument för att försvara detta folkmord. Precis som de försvar FRA-lagen. Samma idioti.

  Som nazistsympatisörerna en gång i tiden kunde försvara allt Hitler gjorde som någonting gott som man borde alliera sig med, finns det alltså gott om företrädare inom alliansen idag som har samma inställning till USA och som ser det bara som någonting positivt ju mer vi allierar oss med USA. Därför finns ett sådant påtagligt stöd för FRA-lagen från alliansens sida. Men precis som svenska nazistsympatisörer före och under andra världskriget ser de inget onormalt i sitt beteende. Tvärtom. Men egentligen är detta högförräderi där man säljer ut Sverige till främmande makt.

  Att svenska folket nu rest sig upp i FRA-frågan och sagt ifrån med en sådan kraft är oerhört befriande och glädjande även om motiven är skiftande. Vår position jämfört med under nazisttiden är troligen mycket bättre vilket lovar gott inför framtiden. Förhoppningsvis kommer de inom alliansen som svikit Sverige att hamna bakom galler vilket Oscar Schwartz berörde nyligen:

  http://swartz.typepad.com/texplorer/2008/07/fra-full-fart-mot-stupet-och-fängelse.html

 8. Bo Larsson

  Rick, jag är ny här i bloggosfären och det är glädjande att se att du varit så fantastiskt välinformerad och klarseende sen ett bra tag tillbaka. Jag vill inte verka tjatig men som jag ser det är 9/11 nyckelfrågan för att föra upp hela debatten om den övergripande problematiken i världen till rätt nivå.

  Att på ett seriöst sätt lägga fram och få gehör för alla de fakta och indicier som entydigt utpekar Bush administrationen som de ansvariga skulle i ett svep klargöra var många av problemen i världen kommer ifrån och det bakomliggande gigantiska bedrägeri som nu driver världspolitiken, alltså i stor utsträckning kriget mot terrorismen och alla negativa följdverkningar av detta som inskränkningar i fri-och rättigheter för att inte tala om allt lidande och de liv som gått till spillo i t ex Irak.

  Fast man skulle i nästa steg behöva börja belysa de bakomliggande krafterna som använder den amerikanska administrationen som redskap för sina maktambitioner. Ta t ex de problem som världsekonomin står inför just nu med eskalerande olje- och matpriser som börjar föröda medelklassen världen över, vilka manipulerats fram genom finansiella transaktioner.

  I praktiken sker enorma överföringar av medelklassens egendomar och besparingar till de som ligger bakom dessa spekulationer vilka på sikt ekonomiskt kan utplåna stora delar av världens befolkning. Du nämnde Paul Craig Roberts och det finns anledning att verkligen lyssna till vad han har att säga. Vi har bara sett början än så länge men medelklassen i USA börjar få påtagliga problem redan nu.

  Jag fick för mer än ett år sen veta att de finansiella kretsar som egentligen är de som “äger” amerikanska regeringen planerade att driva upp oljepriset till över 200 dollar fatet. Jag tyckte då det lät lite otroligt. Det är inte så roligt att nu se vilken kontroll de har över skeendena i världen när de kan manipulera världshandelspriserna som det passar dem. Det finns en bakomliggande hemlig agenda som obarmhärtigt drivs framåt och prisökningarna på mat och olja är en del av denna. Echelon och FRA-lagen en annan. William F Engdahl är en av många som har gjort seriös forskning som är intressant att ta del av och som ger inblick och bakgrund.

  Men som sagt jag tror att om sanningen om 9/11 kom ut i större utsträckning skulle det kunna innebära ett uppvaknande som kan börja vända situationen. Precis som FRA-lagen i all sin relativa oskyldighet fått många att vakna.

 9. Bo Larsson

  Information om varför oljepriset är så högt och fortsätter uppåt:

  http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/Financial_Tsunami/Oil_Speculation/oil_speculation.HTM

 10. Dennis Nilsson

  Det är alltid intressant att öppna diverse dokument, som doc, rtf, pdf och bildfiler i en texteditor.

 11. Putte

  Dennis du har rätt. Om du öppnar en bildfil i Notepad ser du en massa gibberish, men längst ner brukar man kunna se det namn som PC-ägaren matade in när denne registrerade Windows. Därför ska man ALDRIG mata in sitt eget korrekta namn när man köper ny PC om det inte är en jobbdator som bara ska användas till officiellt bruk.

Comments are closed.

arrow