Hax briljerar

Läs.

Det är också värt att läsa hela anmälan till Datainspektionen, som han nu har lagt upp på bloggen.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Fredrik

  Våra kära åklagare anser tydligen att avlyssning är helt inom lagens gränser: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1199538&lid=senasteNytt_275211&lpos=rubrik_1199538

 2. Hans J

  citat från SVT
  I beslutet skriver vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström att det inte kan anses vara olaglig avlyssning att “ta del av” eposttrafik och att det därför inte är något brott mot lagen om elektronisk kommunikation.
  slut citat

  DETTA ÄR JU HELT HÅRRESANDE!
  Det betyder ju att det är fritt fram att avlyssna e-postmeddelanden…

  DET ÄR FRITT FRAM, KILLAR! (och tjejer)

 3. Jakob
 4. Daniel Gustafsson

  Har kollat upp åklagaren hon är Terrorbrottsåklagare, naturligtvis vill inte hon att FRA skall stoppas.

  http://sydsvenskan.se/sverige/article241314.ece

  http://www.proletaren.se/index.php?option=com_content&task=view&id=194&Itemid=30

 5. Jakob

  Tror att det är svårt att visa på att FRA:s trafikdatalagring skulle vara olaglig. Man bör i varje fall inte basera anmälan på eventuellt brott mot LEK eller Telelagen.

  En framkomligare väg vore nog att hänvisa till grundlagen och Europakonventionen. Den generella inhämtning som det tycks ha varit fråga om kan knappast anses som proportionerlig. Det har inte heller varit förutsägbart för den enskilde att trafikuppgifterna kunnat hamna hos FRA.

  Myndigheten har överhuvudtaget saknat det
  positiva lagstöd som krävs. Detta gäller dock spaningen som helhet, och inte bara inhämtningen av trafikuppgifterna.

  När det gäller lagringen av informationen förefaller det som om FRA har stöd i lagen åtminstone sedan 1 juli 2007(2007:259), men den tidigare förordningen 2001 (2001:703) verkar också möjliggöra lagring av dessa personuppgifter.

  Och det bör påpekas: Den klubbade signalspaningslagen ger grönt ljus till fortsatt trafikdatainhämtning. Staffan Danielsson m.fl. har också bekräftat detta.

 6. Jan Sjöholm

  @Daniel
  “Stiftelsen al-Aqsa spannmål är uppsatt på USA:s finansdepartements lista över organisationer som finansierar terrordåd. Malmöorganisationen har dock aldrig satts upp på EU:s eller FN:s terrorlista. ”

  Är det verkligen lagligt för en åklagare att driva ett mål mot en part som ej har begått några kriminella handlingar enligt EU eller FN?

  Var finns den paragrafen i svensk lag?

  Jan Sjöholm’s last blog post: Rekomenderad podcast

 7. Karl sune

  Troligtvis samma resultat som om Hells angels skulle vara speciellt utvalda att utreda organiserad brottslighet och narkotikabrott i Sverige.

  Snacka om att sätta bocken som trädgårdsmästare.

 8. […] JO-anmält henne för på kuppen. Möjligen är åklagaren kund till FRA dessutom, kan man läsa i en kommentar till Rick Falkvinges […]

 9. Dennis Nilsson

  Våra åklagare och domare gör som de blir tillsagda av Husbonden.

  Vem vill riskera sin karriär för pyttesaker som grundlagen, och sedan sitta av resten av sitt liv ute på en fyr i Ingenstans.

  Det var inte många år sedan en höjdare inom en av våra myndigheter satte sig upp emot Husbonden, och fick sitt straff på detta sätt.

  (OBS SMÅTT IRONI)

Comments are closed.

arrow