16 september, när vi möter FRA-politikerna

Mer om 16 september:

Det sista riksdagspolitikerna såg innan de gick på semester var ett massivt folkuppbåd. Det ska också bli det första de ser efter semestern.

Riksdagens öppnande den 16 september börjar med en ceremoni i Storkyrkan, mitt i Gamla Stan. Traditionellt går alla riksdagsledamöter dit i samlad tropp. Det är där vi möter dem, redan första dagen, redan innan första punkten på dagen.

Temat för dagen är “Änglavakt över medborgarrätt” och hålls alltså precis utanför Storkyrkan. Detaljerna kan ändras allteftersom vi närmar oss, men det viktigaste är att vi som medborgarrättsaktivister planerar för att stå upp och räknas där och då. Storkyrkan i Gamla Stan, 0930. Flera kommer att vara utklädda till just skyddsänglar. Vi vet också om att det redan nu planeras busstransport av medborgarrättsaktivister från de politiska ungdomsförbunden från bl.a. Göteborg för att delta. Busstransport från Malmö/Lund är också på gång, vad jag förstår.

Alla riksdagspartiernas ungdomsförbund är inbjudna, och de vi kommit i kontakt med så här mitt i semestertider har sagt ja direkt. (Vi har inte kommit i kontakt med alla ännu.) StoppaFRAlagen.nu och andra opolitiska organisationer kommer också att delta.

Planera redan nu för Storkyrkan, kl 0930, den 16 september. Allteftersom planeringen går framåt, så kan tiden ändras en halvtimme fram och tillbaka, platsen kan flyttas hundra meter hit eller dit, men mer än så lär det inte ändras – och de ändringarna vet vi i så fall inom någon vecka.

(Det kommer att ordnas mycket i Stockholm den här dagen, det här är ett arrangemang av flera. Personligen, som medborgarrättsaktivist, så tycker jag att det viktigaste är att vara mitt framför politikerna när de kommer tillbaka från semester.)

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Putte

  Jag är lite orolig för att det planeras för många manifestationer och att dessa inte koordineras med varandra. Titta på:

  http://frapedia.se/wiki/
  Demonstrationen_i_Stockholm_den_16_september_2008

  Tänk på att en del av de som vill protestera inte har tid att sätta av en hel dag för detta. De kan komma ifrån en timme eller två från jobbet.

  Om dessa perifera deltagare sprids ut på oilika tidpunkter under dagen blir resulatet färre personer på varje enskild aktivitet. På detta sätt finns det en risk att vi missar den massverkan (bra för TV) av att absolut ALLA befinner sig på samma plats vid ett visst klockslag.

 2. Intensifier » Räfflade kinesiska rum

  […] rölelse, och kan potentiellt resonera i det sociala med ordentlig sprängkraft. Internet kan ju i hyfsat öppna samhällen koordinera stora händelser, men går det i totalitära samhällen? Well, det får den närmsta tiden utvisa. Med FRA […]

 3. Anders

  Jag tar tåget upp och tyvärr så har jag gjort mina planer efter det som står på frapedia, dvs. samling 1100.

  Hoppas ni blir många vid kyrkan och att ni givetvis ansluter därefter till oss andra i Kungsträdgården.

 4. Jonathan

  Anders:

  SMs event vid Kungsträdgården har flyttats då de inte har tillstånd för de platserna.

  De sluter upp kl 10.00 vid Norrmalmstorg istället.

  Jonathan’s last blog post: 87.96.134.19

 5. Disturbed

  Ten Thousand Fists in the air!

  People can no longer cover their eyes

  If this disturbs you Then walk away

  You will remember
  The night you were struck by the sight of
  Ten thousand fists in the air!

  Power un-restrained dead on the mark
  Is what we will deliver

 6. Butcher Bird

  Jag har inte svårt se framför mig hur politikerna antingen nu eller inom en snar framtid tänjer på rätten till samling för att förhindra att sådana som vi “stör” deras möten eller traditioner… att vi gärna får protestera, men inte offentligt, eller där politikerna hör eller ser. England kör ju ganska stenhårt på det… de menar ju att demostranter ofta också är terrorister.

 7. stefan

  kommer det arrangeras busstransport från gbg om man inte ær med i politiskt u.f? eller får man bekosta kalaset sjælv isf?

 8. […] | PromeMorian igen, Isabella Lund, Jinges web och fotoblogg igen, Som jag bäddar, Opassande #7, Rick Falkvinge (pp) #3, Herr Klokboks Kollektion, Steve Lando, Johans tankar igen, Tankar från Martin Henriksson, […]

 9. Erik Laakso | På Uppstuds » En ny clown i FRA-debatten

  […] | PromeMorian igen, Isabella Lund, Jinges web och fotoblogg igen, Som jag bäddar, Opassande #7, Rick Falkvinge (pp) #3, Herr Klokboks Kollektion, Steve Lando, Johans tankar igen, Tankar från Martin Henriksson, […]

 10. Johan Zandin

  Stefan: Bussresorna är öppna för alla som vill åka med. Men det verkar inte som arrangörerna har råd att sponsra biljetterna. Så du får nog betala 200-250 kr själv.

  Mer info: http://frapedia.se/wiki/Buss_G%C3%B6teborg_Till_demonstrationen_i_Stockholm_16_September_2008

 11. Blubb

  Butcher bird: ja, vi får ta varning av USA, där vill man nu förbjuda politiska demonstrationer i parken där Martin Luther King höll sitt berömda tal (I have a dream). Detta är alltså den viktigaste anhalten i de vanligt förekommande marscherna mot Washington.

  Anledning: för att skydda GRÄSET i parken. Yeah, right…

  (skicka gärna protestmail för att hjälpa till så att demonstrationerna kan fortsätta i parken: https://secure2.convio.net/pepcj/site/Advocacy?page=SplashPage&pagename=homepage&id=105&JServSessionIdr010=qegntclxt4.app1a ).

 12. Anders W

  Svartmandag.se nere man får bara upp en grön sida med texten “svartmandag.se is hosted by one.com”

Comments are closed.

arrow