Serietecknare mot FRA: Gästbloggare

Från Butcher Bird har jag fått detta att ståta med som enkelt men kärnfullt gästblogginlägg om Reinfeldts argumentationsteknik:

Ultimata FRA-argumentet

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Humphrey

  Men det vet du väl, när översteprästen säger att jorden är platt så är den det, spelar ingen som helst roll om du så är astronaut. Du måste foga dig förstår du väl. Det är ju makten som bestämmer, så är det ju bestämt.

  Det måste ju du också förstå att vi inte kan ha medborgare som säger emot och verkar instabiliserande, allt annt skulle ju vara en nationell fara. Vi kan ju inte ha folk attackerandes vårt statskick är det är makten som bestämmer. Tänk på alla mammor och barn som skulle fara illa om vi tillät att landet attackerades.

 2. bernt

  Haha, underbart.

  Ett annat vanligt argument som de säkert till och med tror på själva är övertron till FRAs datorkunskaper.

  “du…lille grabben, jag tror nog teknikerna på FRA vet vad dom sysslar med”

  Visst, FRA har säkert många av landets duktigaste kryptologer och snabbaste datorer men att knäcka miljardtals avancerade datorkrypton bara för att kolla om innehållet är “intressant” är en omöjlighet.

  En bra jämförelse är spamfilter. Finns det något spamfilter som fungerar bra?
  Nej. Och då vet man t.om exakt vad man letar efter och var man ska leta.
  Bara en sån simpel grej som att ta en screenshot på ett textdokument och skicka iväg som en bild…lär ju utan problem gå igenom deras filter.
  Förvränger man sedan bilden och krypterar den så skulle de inte ha en chans att få fram någon information ur filen ens om de visste vad de letade efter.

Comments are closed.

arrow