FRA: Journalister får inte avslöja oss!

Jag fick precis reda på att FRA har anmält Henrik Alexandersson till JK för brott mot rikets säkerhet. Det gäller alltså att Hax har avslöjat att FRA har avlyssnat helt vanliga svenskar, och vilka.

Det här måste jag säga var en ny metod. Om det är olagligt att avslöja maktmissbruk hos en myndighet, så leder det obevekligen till samma slutsats som tidigare: då får myndigheten inte existera.

Återstår att se ifall FRA tänker anmäla mig också, eftersom jag återpublicerat det mesta som Hax rapporterat om.

Jag tror inte att FRA inser vad de just gjorde. Man kan för i helvete inte gömma maktmissbruk bakom “rikets säkerhet”!

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Rickard Olsson

  Nån mer än jag som får IB-flashbacks av det här? Det gjorde ju inte direkt nån skada på Jan Guillous karriär att åka i finken en stund…

 2. […] Andra om detta: Falkvinge […]

 3. X

  Det här var nog det mest smaklösa jag hört sen tidigare nämnda IB-affär. Gränsen för vad som är brott mot rikets säkerhet flyttas fram hela tiden. Var skall det sluta? Det är dags att bli orolig på allvar nu.

 4. HR

  Nu har klappjakten på whistleblowers börjat. Det kan bli riktigt otrevligt samhälle av det hela.

 5. Andreas Viklund

  Och DÄR gick det hela över gränsen. Frågan är om FRA precis knuffade debatten över stupet så att den från och med nu faller handlöst utför och garanterat möter en hård landning inom kort… Det kan inte gynna FRA själva, listan var ute och svävade redan innan Hax publicerade den och om det handlar om “rikets säkerhet” så måste ju FRA-lagen till viss del handla om möjligheten att avlyssna just svenskar – vilket (delar av) FRA ju har förnekat. Idioti…

  Spontant vill jag från och med nu begränsa min kommunikation och avstå från att kritisera någon eller något överhuvudtaget eftersom det bevisligen kan leda till otrevligheter för den som vågar säga ifrån. Men nu, om någonsin, gäller det att inte bli rädd och låta sig tystas, för vid det här laget står det klart för många att FRA-lagen bara är en del av en samhällsutveckling som inte går åt det håll den bör göra i ett fritt och demokratiskt land.

  Folket påtvingas begränsningar med hot, skrämseltaktik och nyspråk, och om vi inte försvarar våra rättigheter nu så får vi förmodligen inte behålla dem.

 6. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Det vore mycket anmärkningsvärt om FRA kommer undan från polisanmälan för avlyssning av svenska medborgares e-post och teletrafik, kommer undan från att ha kränkt 103 svenskar som haft kontakt med Ryssland, och att HAX som bevisar deras skuld och uppenbara övergrepp mot demokratin ska dömas.

  Å andra sidan dömdes faktiskt Jan Guillou m. fl. till fängelse (som någon nämnde tidigare), för att ha avslöjat IB-affären…

 7. klara

  Det här är så illa. Vi ska inte alls vara så säkra på att de inte kan sätta dit HAX. Måste man vara vänster för att veta att politiska rättegångar i Sverige inte alls är särskilt ovanliga?! Det är inte första gången nåt sånt här händer.

 8. Karin

  På HAX blogg har det startat en insamling i kommentarerna. Symboliska 103 krionor.
  Det tycker jag alla ska stödja.

  Karin

 9. Arizto

  Det är helt åt helvete..tror dock att det slår tillbaka mer mot FRA och Ingvar Åkesson.

  Nu har iaf FRA:S propagandatidning SvD noterat händelsen.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1497683.svd

 10. Stefan

  Samtidigt så kan man se FRA:s anmälan som en konfirmation om att det HAX säger är korrekt. De 103 svenskarna var verkligen avlyssnade och de rent av tramsiga “spaningsuppslagen” är typiska för FRA:s verksamhet.
  Jag kan inte annat än undra om de verkligen är så här uppenbart korkade, det är väl inte så svårt att lista ut hur det här schackpartiet kommer att utspelas och i vilket ljus de kommer att framställas i?
  Kan det vara så att FRA vill framställa sig själva som Sherlock Holmes när det i själva verket är kommissarie Clouseau vi har att göra med?

 11. B110

  Ställ detta i kontrast mot den nya civilkurage-lagen så uppstår en verkligt humoristisk situation

  eller tragikomisk

 12. Arizto
 13. Intensifier » Henrik Alexandersson anmäld av FRA

  […] Rick Falkvinge, Opassande, Expressen, Aftonbladet, Dagens Media […]

 14. mimimi

  wikileaks.org passar utmärkt för sånt här, rätt sorligt att det ska behövas.

 15. Dennis Nilsson

  Något att bli förvånad över??

  Demokratin i Sverige är ung. Detta år, 2008 så fyller den allmänna rösträtten 63 år.. Det är bara en generation..

  1892 fanns det 44 kommuner i Sverige där en person hade fler än hälften av alla rösterna i sin kommun.

  År 1908 representerade riksdagen enbart 10 procent av befolkningen. Det var enbart män med en årsinkomst på minst 800 kronor eller med mark till ett visst värde som var röstberättigade.

  Det var först 1911 som alla svenska män fick rösträtt i Sverige. Då tillkom en halv miljon väljare.

  Kvinnor har genom tiderna, oavsett förmögenhet, inte fått rösta. Inte förrän efter den ryska revolutionen, 1921, fick alla svenska kvinnor rösträtt.

  1945 infördes allmän rösträtt i Sverige. Då fick även de kvinnor och män som levde på fattigvård (dåtidens socialbidrag) eller som befann sig i personligt konkurstillstånd rösta i allmänna val. Sverige var därmed sist bland de nordiska länderna med att införa allmän rösträtt.

  Med andra ord, finns det mycket att göra. 🙂

  Demokratin blir inte bättre än de medborgare som lever i den.

 16. FRAktionen slår tillbaka | AlterEgo Resonerar

  […] som bloggat: Emma, Falkvinge, Projo, BetaAlfa, Enligt min Humla, Mickey JB, Mary och många […]

 17. Hannelore

  Jag associerade också till IB-affären, innan jag läste här. Samma taktik. När makten konfronteras med de egna olagligheterna skjuter man budbäraren.

 18. Darian

  Det här borde öppna för motanmälningar.

  En grundad på myndighetsmissbruk, bara för att man gör fel så är det inte grund för hemligstämpling. En annan mer skruvad som går ut på att deras anmälan bekräftar att listan var sann. Om det verkligen var känsligt material där hemligstämpeln var befogad, då skulle de inte agerat så här, då skulle de låtsas om det regnar och vid påstötningar bara mumlat om att det finns alla sorters galningar som får för sig saker. Nu gjorde de inte så och tvärt om genom sitt agerande bidrog till att röja något som de själva hävdar handlar om rikets säkerhet. Hur de än vrider på sig så har de gjort fel.

 19. Andreas

  Jag förstår inte detta.. FRA ska inte spana mot Svenska individer; FRA är till för endast “yttre hot”; FRA ska ej syssla med brottsutredningar.. etc etc. Allt enligt vad som har sagt av både herr uberdirektör Åkesson och Tomhylsan. Däremot är det okay att JK anmäla en svensk individ för att ha påvisat hemliga uppgifter till allmänheten. Men som uberdirektör Åkesson är det okej att gå ut i media och beskriva ett antal fall som fortfarande, efter påtryckningar från ett flertal grupper bl a MUF att få ut dessa handlingar som refererades till, är klassade som hemliga? Det bara snurrar runt i skallen av motsägningar från regering och FRA.

 20. […] Drottningsylt, Enligt Min Humla, Opassande #3, Rick Falkvinge (pp), andra sidan, Opassande #4, Rick Falkvinge (pp) igen, Drottningsylt igen, Enligt Min Humla igen, Drottningsylt #3, Opassande #5, Henrik Sjöholm, […]

 21. Erik Laakso | På Uppstuds » En ny clown i FRA-debatten

  […] Drottningsylt, Enligt Min Humla, Opassande #3, Rick Falkvinge (pp), andra sidan, Opassande #4, Rick Falkvinge (pp) igen, Drottningsylt igen, Enligt Min Humla igen, Drottningsylt #3, Opassande #5, Henrik Sjöholm, […]

 22. Morgan Ohlson

  Det finns en särskilt intressant sida av FRA-lagen. Det är att den så tydligt BELYSER SVENSKA ETABLISSEMANGETS PARANOJA.

  Dvs att orsakerna bakom FRA-lagen lyser eller sticker verkligen i ögonen på varje klartänkt demokrat.

  Svenskar, ni måste aktivera er även IRL! Smygfascismen håller på att ta över totalt.

  Sedan länge förekommer mycket avancerad mobbning /pennalism i Sverige. Sådan smygfascism är farlig och antidemokratisk. Ex. många hemlösa har inte alls misskött sig och straffat ut sig ur sina lägenheter. Nej, i många fall handlar det om den Svenska extrema pennalismen. Läs mer nu! …t.ex här:
  Länkstation: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

  M.v.h
  Morgan Ohlson ([email protected])
  # Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
  # Hemlös sedan 2008-07-01

Comments are closed.

arrow