Notering på förekommen anledning

Getingar tål inte ammoniakhaltiga rengöringsmedel på sprayflaska, utan dör ganska snabbt.

(Jag har tre effektiva vapen mot getingar. Ett elektrifierat squashracket, såna som finns på t.ex. Ica, är praktiskt. Vidrör dem och de är döda. Nummer två är vilken blomspruta som helst som sprutar ut ett stort moln av vätska från betryggande avstånd. Vanligt vatten är effektivt, det sätter sig på getingarnas vingar så att de inte kan flyga. Valfritt aggressivt rengöringsmedel – t.ex. ungsrengöring, som normalt skulle varit belagt med vapenlicens – är effektivare. Det tredje vapnet är dammsugaren, men då måste man sikta lite noggrannare.)

UPPDATERING I DAGSLJUS: Tapeter tål uppenbarligen inte heller ammoniakhaltiga rengöringsmedel på sprayflaska…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. L.

  Hm,
  eller så lyfter man bara ut dem genom fönstret.
  Fast du kanske är allergisk?

 2. Elias

  Varför döda dem? Ta istället ett stort glas (ofärgat, genomskinligt) och för det långsamt mot getingen/flugan/myggan när det sitter på något plant och fånga in den i glaset. Skjut in något platt under glasets öppning. Släpp ut djuret utanför huset.

 3. Wasp

  Varför ska man döda getingarna?

  Getingarna kollar bara in om det finns något ätbart (och människa står inte på deras matsedel) och sedan flyger de vidare. De enda gångerna de kör in gadden i en människa är om de attackeras, håller på att bli klämda eller trampade på. De bryr sig inte ens om att man föser bort dem varligt med handen.

  Enklast är att sitta still de sekunder de inspekterar en innan de flyger vidare.

  Mer info:
  http://www.entomologi.se/cgi-bin/enter.cgi?iljwhat=17001

 4. PROS

  vatten må vara effektivt mot enstaka getingar, men inte ett helt bo. Dom blir bara arga och uppretade och går till anfall..

  vet av egen erfarenhet då jag var 7 år och tog vatten slangen och spruta in i ett bo :)kan säga att jag blev allergisk mot getingar på kuppen.

 5. Fredrik

  Själv har jag precis neutraliserat ett getingbo ovanför altantaket med dammsugarhjälp. Cirka 300-1 till mig (de började).

 6. Anon

  Kör den amerikanska metoden!!

  Klusterbomber, FTW.

 7. anonym

  Det närmaste jag kommit klusterbombning är hagelbössa. Det räckte denna gång.
  500-0 till mig (de hann inte börja).

 8. Anders W

  För övrigt kan jag meddela att man inte skall vifta bort dom hej vilt, du vet inte vart dom tar vägen… Och att dom blir väldigt arga av att sitta i byxfickor…

 9. Mind

  Getingar är nog det enda genuint onda djuret. Myggor har åtminstone en anledning att bita en men jag kan inte komma på en enda anledning varför getingar skulle besvära sig med att flyga in genom ventilationen, kräla genom ett nyckelhål för att sedan sticka mig i ansiktet när jag ligger och sover.

 10. Rick Falkvinge

  Mind: Exakt. Och ändå gör de precis det. Det är därför jag tömmer kemikalieskåpet (över dem) när de kommer på besök. Tyvärr tömde jag det även över tapeterna senast…

  anonym: Jag måste säga att det nog förtjänar en IDDQD-IDKFA award att skjuta getingbon med hagelbössa.

 11. Tobias

  Ricks post inspirerade mig att slänga ihop den här lilla bilden: http://img380.imageshack.us/img380/3925/doomgetingboei8.jpg

  Jag är rätt kass på photoshop, men hoppas att någon blir tycker om den. 🙂

  Hatar getingar, förra sommaren vaknade jag en gång av att en stack mig i ena foten bara för den hade fått för sig att krypa in under täcket.

Comments are closed.

arrow