Polisen söker försvunnen, tystlåten man

Har du sett denne man?Detta kom just in, och jag vidarebefordrar det som en tjänst åt allmänheten:

Polisen söker en försvunnen, tystlåten man i dryga 40-årsåldern med grava kommunikationsstörningar. Han har tidigare diagnosticerats som förvirrad med vanföreställningar. Mannen lystrar endast med svårighet till namnet “Fredrik” och sågs senast prata förvirrat och osammanhängande i närheten av en brygga.

Polisen misstänker inget brott, utan spekulerar i att mannen är vid mentalt välmående i sin nuvarande föreställningsvärld och helt enkelt själv väljer att avstå från alla former av kommunikation med omvärlden. Icke desto mindre är han sedan en dryg månad försvunnen.

Om du har sett denne man, kontakta medierna och meddela att han fortfarande existerar.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Hans

  Han dyker upp på vaxholm nu på lördag enligt moderaternas hemsida. Svart måndag tänker tydligen vara där och lyssna och eventuellt “ställa frågor” till honom.

  Jag vill iofs gärna avråda från att ställa direkta frågor typ “hur motiverar du FRA-lagen?” eftersom det bara ger honom chansen att som en sann politiker ge “sin syn på saken” och spy ur sig propaganda. Det kan helt enkelt aldrig aldrig aldrig hjälpa oss att ge honom andrum genom att “ställa frågor” av den typen. Speciellt inte då han kommer att vara VÄL förberedd på att “debattera” FRA.

  Den sortens “frågestund” som av någon anledning är normen där varje kritiker får max en fråga och politikern alltid får sista ordet är helt enkelt inte någon rättvis match.

 2. Roy-Egon Kleveman

  Utomordentligt uppfriskande blogginlägg. Varje gång jag misströstar i FRA-frågan brukar jag läsa Falkvinge-bloggen för att bli på bättre humör och för att få styrka att själv fortsätta föra oväsen. För vi måste alla föra ett kontinuerligt och omfattande oväsen i FRA-frågan.

 3. Jens Rydholm

  Ställ hellre frågor till Reinfeldt av typen “Varför har du inte uttalat dig i debatten? Vill du inte att dina argument ska granskas?”

  Passa för övrigt också på att fråga FRA-chefen inför DNs chatt med honom i morgon (tisdag, 13.00). Gå in på DNs hemsida och hitta länken där.

 4. Erik

  Initierade källor anger att mannen kommer att finnas i Vaxholm på Söderhamnsplan, Lördagen den 9:e Augusti kl 13.00. Han ämnar hålla tal.

 5. Peter Andersson

  Som ovanstående har skrivit så planeras tydligen Vaxholm – http://www.moderat.se/artikel.aspx?artikelid=33209 – länken är daterad 2008-07-31 men det har ju hänt ytterligare dumheter de senaste dagarna så oddsen är väl inte så stora för att det blir något mer än en inställd föreställning.

  Sedan kan vi väl förvänta oss att det är utomlands som gäller nästa gång – OS i Peking, mingel med G8 och uppmuntrande tillrop till svenska idrottare som gäller. Skall vi gissa att det blir minst ett framträdande på läktaren under damfotbollslandlagets tre gruppmatcher, ett besök i simarenan för närmare studie av frisim samt att han redan går omkring med ribba bara av att tänka på möjligheten att få vara på plats när/om Stefan Holm tar ett nytt guld!

  Sedan blir det förstås utflykt till den kinesiska landsbygden för fotografering tillsammans med pandor samt en presskonferens tillsammans med Arne Ljungstedt där man släpper nyheten att det var FRA som avslöjade de nio dopade ryskorna häromdagen.

 6. Lisa

  Fredrik är smart, han fattar att FRA inte kan avlyssna honom om han avbryter all kommunikation med omvärlden.

 7. Putte

  Signalement: Han går ofta runt i en schabbig dyster smuts-brun-grå kavaj som ser väldigt vardaglig ut. Sen har han herrskjortor utan slips med en smaklöst skuren krage som är skuren extremt brett.

  Uppträder ofta i personalrum bland offentligt anställda. Däremot nästan aldrig tillsammans med patienter eller andra som den offentliga servicen riktar sig mot.

  Syns sällan på arbetsplatser där det finns privatanställda.

 8. Jan

  Finns det några klistermärken eller bildekaler man kan köpa och klistra upp för att påminna folk om 16 september?

 9. CVLPA

  Vi borde annonsera på mjölkpaketen. Hade han skor på sig senast han sågs?

 10. Daniel Wijk

  CVLPA: Hade hade en “Hello Kitty” ryggsäck samt en kopia utav “Prime Minister for Dummies” med sig.

 11. Ann Onym

  Ropar man på FRAdrik kanske han kommer fram. 😀

 12. Nick

  Han sitter tydligen på kammaren och skriver mail se följande:
  http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1253394/har-ar-hela-mejlet-som-skickades-ut

  Detta måste vara ett lågvattenmärke i debatten, partiledningen för det största regeringspartiet råljuger, man mår nästan illa när man läser det, händer detta i Sverige.

 13. Ola

  Enligt rykte har denne Reinfeldt sparkat hela sin PR-byrå och avsagt sig all mediaträning som lär politikerna att kommunicera med folket. Reinfeldt lär ha sagt: “Jag behöver ingen jävla PR-byrå för att kommunicera med de där trögskallarna. Jag vet ju att jag har rätt!”

  Reinfeldt lär numera ha en konstant allvarlig uppsyn och ler ytterst sällan.

 14. Steve Lando

  nä, man behöver väl inte kontakta några medier, det räcker väl att skriva ett mail till sin farmor så fixar det sig, ruljansen är igång, myndigheternas ögon uppspärras, läckan spiller ut, offentlighetsprincipen är garanterad.

 15. […] har gått ut en efterlysning med anledning av vår osynliga statsminister. Med lite flyt lär han dyka upp i Vaxholm den 9 […]

 16. Peter Andersson

  Hej Rick!

  Jag skriver det här till dig eftersom HAX blog kräver registrering och han dessutom tydligen är bortrest några dagar. Jag har en ide som kan hjälpa honom ytterligare när/om anmälan mot honom går vidare i systemet, jag hoppas att du kan framföra den till honom via de kanaler du har och/eller använda iden på något utökat sätt.

  Jag antar att du redan känner till att Jan Björklund för två dagar sedan höll ett tal där han avslöjade att försvarshemligheten att svenska FREDSBEVARANDE styrkor i Afghanistan om tillfälle bjuds skall tillfångata Bin Laden – Jag har själv skrivit om detta på forum t.ex här klockan 15:49 i går: http://forum.piratpartiet.se/Topic115157-15-1.aspx.

  Mitt förslag är helt enkelt att även HAX skriver om denna försvarshemlighet på sin blogg, men UTAN att ange källor! Därefter anmäler han sig själv, öppet eller anonymt eller via dig/PP, till samma instans som nu sitter och skall utreda den föregående anmälan mot honom!

  Eftersom denna försvarshemlighet och publiceringen av den UTAN källor är mycket farligare än den som han redan är anmäld för så måste den naturligtvis också läggas honom till last och utredas, när/om det sådan går till rättegång eller någon annan form av offentligt räfst och rättarting mot honom så avslöjar han sina källor för den – Expressens artikel och Jan Björklund!

 17. Stjärnstopp? « Tomas sida

  […] bli fortsatt desinformation. Dessutom tar Emma upp att det faktiskt har kommit ett spår från den försvunne mannen. Tydligen ska han visa sig för massorna på lördag. Spännigen är olidlig. Kommer vi att […]

 18. Johan Öbrell

  Jag undrar vem som har utbildat författaren till mailet:
  “”FRA skall få en kopia av all elektronisk trafik”
  Nej, FRA får ej kopior på all elektronisk trafik. FRA får bearbeta delar av flödet av kommunikationen, i enlighet lagstiftningen. Den trafik som inte möter sökbegreppen vare sig öppnas eller bearbetas. Den kommunikation som sökbegreppen pekar ut utgör endast en bråkdel all tillgänglig trafik. ”

  Vet Moderaterna något som ingen annan vet? Har dom lyckats uppfunnit en teknik som kan kontrollera om ett IP-paket möter sökbegreppen utan att öppna eller ens bearbeta det?

 19. Hans J

  @Johan Öbrell:
  Det skrämmande att de (de som skrev mailet) babblar på utan att ha en aning om vad de skriver. De har ingen utbildning inom datateknik. De vet ingenting om hur dataöverföring fungerar.

  Ändå babblar de?

  Som nyttiga idioter!
  Som betalda demonstranter i någon diktatur lånar de sin skrivförmåga till FRA eller någon chef på jobbet med dunkla motiv!

  De skriver utan att kunna något – SOM OM de kunde något – förskräckligt!

  Dessa personer betalas dessutom – av oss – antingen för att de är anställda på FRA på statlig lön…

  eller

  för att de är anställda på något “partistöd” som VI BETALAR med skattepengar…

  VI BETALAR för att DE SOM INTE KAN ska försöka övertyga om något som de inte är kompetenta för…

  USCH!!!

 20. Försvunnen man « PiratJanne

  […] Försvunnen man Oh! Glömde så klart bort att polisen söker med ljus och lykta efter en man som sen länge har varit försvunnen. Rick skriver mer om detta. […]

 21. Winston Smith

  Alliansfritt Sverige skriver bra om Reinfeldts frånvaro under rubriken “Reinfeldt låter myndigheterna opinionsbilda åt honom”:

  http://alliansfrittsverige.blogspot.com/2008/08/augusti-4-2008-reinfeldt-lter.html

 22. Enligt Min Humla » Om det där brevet

  […] är naken (och numera också försvunnen) och regimen har fått byxorna […]

 23. FRA Inlägg nr ? « Dexion

  […] är inte bara hånad utan också efterlyst. Istället skickas FRAs generaldirektör samt försvarsministern fram för medial vurpa efter […]

 24. delade | 5 aug, 2008

  […] Falkvinge (pp), Polisen söker försvunnen, tystlåten man  » Nyckelord: FRA, POLITIK, MODERATERNA  » Bloggar som kommenterar […]

 25. Björn Wadström

  Jag tror Reinfeldt är ute och reser… Men nu skall ju även resorna registreras, så om någon jobbar med den resedatabasen och vet vart han rest gör som FRA…läck…. Fråga den som träffar honom varför han är så intresserad av att lyssna på min telefon.
  Jag bloggar ju redan så svetten rinner för att berätta allt jag tänker:)

 26. Reinfeldt har lyssnat mycket uppmärksamt | Basic personligt

  […] tyst hur länge som helst, och det där är allt han lyckas få ur sig? Allvarligt, jag trodde att Rick skämtade om “grava kommunikationsstörningar” och “sin nuvarande […]

 27. Mannen hittad! « PiratJanne

  […] Är förkyld och ganska snurrig, men jag tänkte rapportera att den förvirrade och försvunne mannen som jag tidigare skrev om nu tydligen har hittats! Han har fått berätta sin historia för […]

 28. Statsministern och verkligheten « Christian Engström (pp)

  […] skillnad mot vad många förmodade visar det sig att statsminister Fredrik Reinfeldt fortfarande är i livet. Via TT låter han […]

 29. […] första Tolgfors, Reinfeldt, Björklund och Olofsson borde inse, är att de inte har folket med sig. Bara detta enkla faktum […]

 30. blondin-rikard

  Björn Wadström:

  “Jag tror Reinfeldt är ute och reser”

  Ja, han lär vara ute och cykla. Men idag klev han av sadeln och lät sig intervjuas. Alla vet redan hur bra det gick.

 31. Hektisk vecka « Soundness in an unsound world

  […] – löjligt! Ja, Fredrik Reinfeldt lyckades alltså sent omsider visa sig. Vissa trodde han var försvunnen. Denne verlighetsfrånvände man har alltså lyckats kommentera sommarens stora debattämne, men […]

Comments are closed.

arrow