Jag är offline ett par dagar

Bloggen kommer inte att uppdateras på ett par dagar. Jag har tagit semester från Internet och är i Norrland och tältar och grillar korv vid en liten sjö.

Nu är jag vid typ sista anhalten av civilisation innan jag går rakt ut i skogen.

Ses om ett par dagar!

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. West

  Åååh, vildmark… jag avundas dig. Ha så trevligt!

 2. Mikke

  Soz att jag störde. 😉 Ha det gutt Rick / Mikke

 3. Daniel Wijk

  Låter väldigt mysigt.
  Ha det så bra på semestern! 🙂

 4. Onsdag

  Själv är jag på väg tillbaka till civilisationen snart – ska bli skönt att ha riktigt bredband igen utan korkade mobila trafikbegränsningar…

 5. Jan Sjöholm

  Är du inte klok!
  Det är väldigt nära den landsände som MOD tycker att man ska använda klusterbomber på.

  http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=135368
  “…Mikael Odenberg poängterar att vapnet bara ska användas inom Sveriges gränser och att en attack i Norrbotten mycket väl kan göras utan civila skador…”

 6. Andreas

  Klusterbomba Norrbotten… Ja, de röstar ju i allmänhet åt andra hållet där uppe, och i Jokkmokk visades dessutom ett starkt väljarstöd för Piratpartiet i det senaste valet. Att bomba meningsmotståndare har fungerat förut, så varför inte?

  Ja, det är överdrivet. Idag. Men hur ser Sverige ut om den här utvecklingen får fortsätta i 10 år till?

 7. Minsk

  Säg hej till publiken Rick.

 8. Hut okunnig får en riksdagsledamot vara? « Fritänk

  […] utsträckning där man till slut faktiskt slirar på sanningen. Slutligen så tar Rick Falkvinge några dagar semester. Det är han väl värd! Andra bloggar om FRA, massavlyssning, signalspaning, FRA-lagen, politik […]

 9. Mind

  Hälsa till min flickvän då.

 10. Mind

  Andreas:
  Jo, det är en handfull eldsjälar här i Jokkmokk. Hade vi bott på någon annan ort hade det kanske inte märkts så mycket men när det finns så få människor att övertyga här så… =)

 11. Jens Rydholm

  Ha en bra semester, och kom tillbaka utvilad och laddad ! 🙂

 12. Roy-Egon Kleveman

  Rätta takter!
  Varje sommar tar jag bilen ensam upp till Norrland och bara “är”. Familjen anser att det är “åt fel håll” men tystnaden och avsaknaden av (ofrivillig) kommunikation behövs. Man kan lugnt ägna sig åt att fundera och bara njuta av stillheten.

  Själv har jag som tradition att åka förbi Treriksröset på vägen vidare upp i Nordnorge. På vägen tillbaka stannar jag ett tag i Lappland.

  Efter två veckor brukar jag återvända “resettad”. Mobiltelefoner och Internet är bra, men det blir för mycket ibland. Vi lever i ett informationsregn och jag tror alldeles för många lider av teknostress utan att kanske förstå det.

  Välkommen tillbaka senare.

 13. T

  I skogen finns inga signalspanare – bara träd.

 14. […] Nu ska jag snart norrut ett par dagar, jag kanske möter Rick där […]

 15. scaber nestor

  “Om ett träd faller i skogen och ingen lyssnar..” börjar ordspråket.

  Om ingen är vid mikrofonen när FRA spelar in, slutar det vara avlyssning då?

 16. Elias.L

  Hoppas du får det riktigt trevligt 😀

 17. Andreas

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=813513

  Nu säger Reinfeldt att FRA lagen krävs för att förstå Georgien konflikten och liknande.

  På VILKET sätt skulle FRA lagen hjälpa till i detta läget frågar jag mig. Men något sådant svar får man inte nej.

  Sannolikheten att Ryssland eller Georgien skulle skicka sin underättelsekänsts information genom Sverige är väl ytterst minimal, det enda som de skulle få tag i är alla bloggar som skriver om oroligheterna och andra bloggar som denna som försöker diskutera vad i helvete alliansen+s håller på med vad gäller lagen.

  Förövrigt, hoppas att mitt kära Norrland blir en trevlig vistelse!

 18. Nick

  Andreas: Jag har ju ett förslag på hur FRA kan få lyssna på Ryssar och Georgier hur mycket dom vill utan att avlyssna svenskar, se mitt förslag det finns med under listan med “Senaste kommentarer” på den här bloggen.

 19. Hans J

  @Nick:

  Det finns flera förslag på hur man skulle kunna begränsa vad FRA får se. FRA vill ha ALLT och de är inte intresserade av någonting annat.

  De kanske säger – Bra ta fram sådana listor med “svenska IP-nummer” (Det finns redan sådana att hämta på internet för intresserade) så ska vi lova att inte lyssna på dem. Jag tror inte ens att de säger detta.

  Sanningen är nog dessutom att FRA inte kommer att lyssna på ALLT i början. Men för varje steg så får de se mer och mer. Men de vill absolut ha ALL trafik ändå. Får de väl kablarna inkopplade är resten bara en fråga om en lätt förändring i regeringens inriktning vilket går på 2-3 dagar och utan onödig insyn.

  Det är nog ALLT eller INGET som gäller för FRA.

  Om du vill få en klar uppfattning av hur FRA reagerar på ett förslag som ditt.
  Gör ett tankeexperiment:

  1. Föreställ dig att DU är FRA och vill avlyssna ALLT!
  2. DU har några som försöker stoppa att du får se ALLT.
  2. En välmenande person kommer med förslag på begränsning.
  2. Hur skulle DU då lura, vilseleda, ändra på olika förslag för att få se ALLT?

  Det är SÅ de gör med ett sådant förslag!

  Kablarna FÅR INTE kopplas till FRA!
  – DETTA är av vitalt nationellt säkerhetsintresse! –

 20. Elias.L

  Din blog är bäst Rick !
  längtar redan tills du börjar skriva igen 😀

 21. Hans J

  Vill bara tipsa alla “ryssar” om hur man får ett utmärkt svenskt IP-nummer:

  http://www.aliveproxy.com/proxy-list/proxies.aspx/Sweden-SE

  Bara att välja i listan! Fler kommer!

  – Kablarna får inte kopplas till FRA!

 22. Nick

  Hans J: Det är inte FRA som stiftar lag i Sverige dom vill säkert ha tillgång till all trafik men riksdagen måste ju väga detta mot den personliga integriteten. Mitt förslag går ju ut på att operatörerna inte får skicka vidare denna trafiken (med “svensk” ipadress) till en samverkanspunkt (det ska alltså vara olagligt). Sen är det säkert möjligt för utomstående att “fuska” till sig en “svensk” ipadress om man vill undvika FRA:s övervakning men det är ju i så fall en aktiv handling och då finns det mängder av sätt att undvika FRA:s övervakningen oavsett hur lagen ser ut.

  Jag försöker som sagt inte övertyga FRA men däremot vissa borgerliga ledamöter så att man i alla fall kan få en klart bättre lag.

 23. Mats Dagerlind

  “Det är inte FRA som stiftar lag i Sverige…”

  Ibland undrar man faktiskt. Den nya lagen är ju ett resultat av intensiv lobbyverksamhet i departementens korridorer utförd av FRA-tjänstemän och andra “förståsigpåare” på insidan och förstås också ett diplomatiskt tryck från USA och deras underrättelsetjänst NSA osv.

  Och tack vare att det mesta är så hemligt när det gäller underrättelseverksamhet måste de flesta politiker i hög grad ta tjänstemännens utsagor om vad som krävs för att hålla Sverige säkert at face value och – när det gäller de internationella påtryckningarna – med pistolen mot tinningen eftersom man vet att det har ett pris att gå emot Uncle Sam.

  Samma politiska undfallenhet mot amerikanska intressen har vi ju sett i jakten på fildelare, och det som är intressant med påtryckningar från USA och som vi inte är riktigt lika vana med i Sverige är ju att det emellanåt är näst intill omöjligt att urskilja de parlamentariska makthavare från marknadens makthavare – politiska och enskilda marknadsekonomiska intressen flyter liksom ihop i en ohelig alliansgröt. Något som bara det är ett argument för Sverige att hålla emot när USA vill styra och ställa på svensk mark.

  Så vem som stiftar lag i Sverige kan emellanåt med fog ifrågasättas. Man ser i politiken understundom den där scenen ur Gudfadern framför sig där producenten får an offer he can’t refuse – hansnamnteckning på avtalet eller hans hjärnsubstans.

 24. blubb

  Alla som är intresserade kan anmäla sig som åhörare till den hearing om FRA-lagen som blir den 29/8. Läs om det på http://www.centeruppropet.se och skynda dig att anmäla dig, eftersom antalet platser är begränsat.

Comments are closed.

arrow