Piratpartiet blir kärnvapensäkert

Som Christian redan har skrivit har den här dagen ägnats åt att flytta servrar till en kärnvapensäker bunker. Det som började som en liten sidoprocess på en av mina hobbyservrar har nu definitivt flugit ut ur boet. (Faktum är att servrarna flyttades just från min lägenhet idag.)

Idag gjorde vi den första av tre flyttar in i ett halvrack. Därför har flera av partiets tjänster legat nere under större delen av dagen. Servrarna Blood, Hook och Sparrow är nu permanentmonterade. Näst kommer Roberts och en bättre brandvägg. I sista led lägger vi till mer järn inför EU-valet i form av Peregrine* och eventuellt ytterligare någon eller några frontends.

*Peregrine är ännu en server med fyra proppar och idiotmycket minne, men naturligtvis kommer den att få ett piratnamn när den går in i serverflocken.

Blood, Hook, Sparrow i Pionen

Blood, Hook och Sparrow som står tryggt i Bahnhofs nya hall. I mitten utrymme som fylls på av våra andra servrar som kommer i flytt nummer två och tre. Idag står det en provisorisk hårdvarubrandvägg av leksaksmodell i det tomrummet.

Kolla på Christians bilder från hallen, förresten. Det är den läckraste serverhall jag nånsin sett.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anon

  Kommer att behövas 🙂

  Å andra sidan blir det inte så många som loggar på.

 2. Jörgen L

  Ser inte riktigt vad det är för modell på dlinken, men om det inte är en ny modell, skruva isär den så den får rejält med kylning, dom tenderar att bli överhettade ganska lätt är min erfarenhet, och försök ha en extra nätdel tillgänglig, den var också underdimensionerad för kontinuerlig drift…

 3. Mind

  Dito på Jörgen L:s kommentar, jag har samma erfarenhet.

 4. Rick Falkvinge

  Tack för tipset. Jag har haft just den modellen i kontinuerlig drift på två ställen tidigare, så förhoppningsvis gäller det inte den…

 5. Thomas Tvivlaren

  Är det bara jag som inte kommer åt Christians blogg?

  Äh, nu funkar det igen…mysko. Fick upp något meddelande à la “not a site admin” vilket iofs stämmer. 😉

 6. Johan Öbrell

  På tal om ingenting så har DN en chatt med Camilla Lindberg (fp) idag kl 11.00

 7. Hans J

  @Johan Öbrell:

  Dom där “chattarna” ger ju snudd på inte ett piss. Ingvar Åkesson kan obehindrat missförstå vidare i inkörda hjulspår – ingen kan ändå ställa någon följdfråga…

  Ska man få ut någonting alls så gäller det att läsa mellan raderna:

  Fråga: Du är ju kritisk mot FRA-lagen och regeringens hantering och röstade också mot den. Betyder det att Du i höst på nytt skulle rösta nej, även om Du därmed skulle fälla regeringen? Anser Du i så fall att det är bättre att Mona Sahlin kommer till makten och river upp lagen? Ingvar Forsberg

  Svar: För det första – regeringen kommer inte att behöva avgå även om lagen faller. Det är ingen kabinettsfråga. Jag hoppas att vi kommer fram till en kompromiss som gör alla parter nöjda. Var (s) står i frågan är fortfarande lite luddigt. För det andra, hur jag röstar i höst beror på vad förslaget innebär – jag skulle ju inte rösta emot viktiga och väsentliga förbättringar som jag själv föreslagit om de kommer med i propositionen. Camilla Lindberg

  Av det ovan nämnda drar jag slutsatsen att det inte blir någon uppriven lag! Det kommer att komma en “ändring” som vi inte har en aning om hur den ser ut. Man smyger igenom KABLARNA ändå!!!!

  – KABLARNA får inte kopplas till FRA!

 8. Johan Öbrell

  Regeringen har bestämt sig för att de vill ha tillgång till internettrafiken och de kommer inte att ge sig. Dessvärre lär vi nog inte se någon stor förbättring om (S) skulle komma till makten eftersom de ledande partierna verkar ha bestämt sig och vill bara ha prestigen av att ha infört det.

  Hela frågan har blivit en kärnpunkt i sprickorna mellan det gamla samhället och det nya. På ena sidan har vi det gamla samhället där de ledande i relativt stor utsträckning har kunnat kontrollera vilken information som kommuniceras till folket.
  På den andra sidan har det nya samhället där nästintill obegränsad mängd information finns vid allas fingertoppar. Det har dessutom inneburit att folk har tagit det som en personlig skyldighet att göra efterforskningar innan de tar ställning.

  Dessutom har folket sjukt lite inflytande över politiken. En gång vart fjärde år bombar partierna oss med propaganda och därefter gör de som de vill i fyra år.
  Riksdagsledamöter måste känna ett personligt ansvar mot sina väljare även när det inte är val.

 9. Hans J

  Enligt chatten med Camilla Lundberg så kan man också utläsa att en nyformulering kan bli som den tyska lagen:

  Lag om inskränkning av Brev, Post och fjärrmeddelandehemlighet (min snabböversättning)

  Gesetz zur Beschränkung des Brief-, Post- und Fernmeldegeheimnisses:

  http://www.bgblportal.de/BGBL/bgbl1f/b101030f.pdf

  Bara att läsa och njuta???

 10. HR

  “Jag hoppas att vi kommer fram till en kompromiss som gör alla parter nöjda. Var (s) står i frågan är fortfarande lite luddigt.”

  En potentiell svikare?

 11. Hans J

  RYS – RYS – RYS – RYS – RYS – RYS !!!!!!

 12. Johan Öbrell

  Hmm jag tror inte min fråga gick fram, jag fick ett ASP Cookie fel…

 13. Hans J

  RICKARD !!!

  HJÄLP OSS!!!

  Det går åt fanders! Dom kollrar bort Camilla Lundberg. Det lutar åt en utspädd “kompromiss”. FRA får kablarna men måste lova… och alla blir nöjda…

  Personligen skiter jag i om FRA blir nöjd så om ALLA blir nöjda är inte intressant.

  Har du någon idé???

  – KABLARNA får inte kopplas till FRA!

 14. cnab

  Rick, bara för att uppdatera mitt minne. För några år sedan, så vitt jag vet efter att Oscar Swartz lämnat Bahnhof, var IP-levernatören inblandaad i att på uppmaning lämna ut uppgifter om någon av sina kunder till myndigheterna. Jag tror mig komma ihåg att Bahnhofs VD Karlung var ute i media och försökte gjuta olja på vågorna eftersom det uppstod en viss förundran över vad Bahnhof hade för sig, respekt för kundernas integritet o.s.v. Kanske bra att Piratdatorerna nu finns på bombsäker plats men hur ser avtalet ut mellan PP och IP-leverantören Bahnhof just på den här punkten? Kommer Bahnhof att läcka kunddata på begäran av myndigheterna eller har Karlung i dylikt läge kraft och mod att kunna be snokarna fara åt fanders? Följdfråga: Om FRA-lagen blir verklighet, kommer Bahnhof då att tillgodose kravet på en s.k. samverkanspunkt åt FRA? Skulle uppskatta några rader hur du/PP ser på saken. Som det här landet blivit efter den 18 juni är det lätt att bli lite nojjig!

 15. Johan Öbrell

  cnab: Jag vet inte vilken incident du syftar på men när Skatteverket krävde ut kunddata/trafik för att hitta skattesmitare på nätet så var Bahnhof den enda (vad jag vet) ISP som protesterade och kämpade för sina kunder.

 16. cnab

  Tack Johan men minnet fallerar som sagt. Kommer bara ihåg att Bahnhof var ute i media för några år sedan och att det var något strul. Skitsamma! Det viktiga är att det blir rätt i framtiden nu när PP och Bahnhof hittat varandra. Ser fram emot mer info om detta enligt ovan. F.ö. är jag naturligtvis pirat själv så det ligger ingen illvilja i mina undringar.

 17. Kålan

  Bahnhof tror jag är ett mycket bra val, dem står upp för sina kunder.

  Jag kan bara instämma i tidigare kommentarer, den D-link switchen kan ha en dålig nätdel, jag har fått retunera mändgder med nätdelar till dessa switchar. Man märker ofta problemet genom att alla lampor lyser med ett fast sken och switchen slutar fungera. Det finns andra tillverkare med samma nätdelar och samma problem.

 18. drf

  cnab: Jag föreslår att du läser Bahnhofs pressrelease gällande FRA-lagen om du vill ta reda på hur ledningen ställer sig när det kommer till den frågan.

  Rick: Det var väl då själva f-n att jag skulle vara hemma med sabbad fot och feberfrossa just den dagen ni skulle in i hallen, jag jobbar ju i berget. 😉

 19. waj

  “Apropå borgarnas senaste signaler…

  Nu när det har fallit sig så, att det har blivit kräfttider och FRA-tider på samma gång, så får man väl anta att den borgerliga alliansen rekommenderar oss att köpa ”signalkräftor”?”

  kunde inte låta bli saxat ur MotalaTidning

 20. Rickard Olsson

  drf, du får fler chanser. Jag har en 4U (dread pirate Roberts) hemma i mitt garage som ska in, plus en eller två 1U till som inte är helt färdiga än. Ingen fast tidsplan, men gissningsvis mitten av september. 🙂

 21. drf

  Rickard Olsson:
  Nice, var och kikade lite i skåpet idag, såg lite roligt ut med D-Linken uppslängd på sniskan men jag förstår att det bara är tillfälligt. 🙂

 22. HR

  Apropå servrar TIAMO-NET.

  Är Pirate Bay censurerad i Sverige också?
  Jag och en del andra kommer inte in på sidan.

  Ses “felet” i de nationella routrarna mellan fingrarna?

 23. Emil Oldenburg

  Vadå läckraste serverhall? Har du aldrig sett PRQ’s fina serverhall 😉
  Frågan är bara, men tanke på Ricks nya inlägg. Är Pionen säker från staten? Jag har mina servrar på PRQ eftersom jag vet att den är trygg från staten. De lämnar inte ut kundernas burkar utan strid.

 24. Emil Oldenburg

  Btw, Rick, kommer du på invigningen av Pionen?

 25. Rickard Olsson

  drf, ja det blir antagligen en Compaq DL-360 av nån modell som brandvägg. Lite synd med skenorna till BHS (Blood, Hook och Sparrow) bara, jag har ju själv ett ENOC-skåp med skenor eller vad man ska kalla det i bakkant, så jag tänkte aldrig på att de skulle bli hängande i luften hos er. Tur det löste sig med hyllan. 🙂

  Roberts är ju en 4U så den är stadig på ett lite annat sätt.

 26. drf

  Emil Oldenburg:
  Du verkar inte ha läst Bahnhofs pressmeddelande angående FRA. Gör det. (http://www.bahnhof.se/press)

  Rickard Olsson:
  Mjo hyllplan is the shit. Är inte så många som behövt det hittils dock men jag vet att den del servrar verkar ha sackat efter rackskåpsstandarden. (Som ändå inte är standardiserad, suck.)

  Nice att se er i hallen iaf, ser fram emot att träffas mer formellt nästa gång ni hälsar på. Om ni vill träffa mig är det bara att fråga efter Mikael.

 27. serenity

  drf: Visst jobbade du på kontoret i Uppsala förut, och lyssnade på psytrance? 😉
  Isf var det jag som var där och praoade runt 2000~2001 nån gång. 🙂

 28. drf

  serenity:
  wtf… ALEX?!?!

 29. serenity

  Hmmm nej! Fel elev isåfall. 😀
  Thomas var namnet.

 30. drf

  serenity:
  Aaah. Nu kommer jag ihåg dig! Jodå det är jag iaf, haha. Kul att se dig. 🙂 Droppa en line i min gästbok eller något om du vill fortsätta snacka lite så vi undviker att använda Ricks kommentarsfält som chatt, det är ofint.

Comments are closed.

arrow