Vs samråd 5

Anna Serner, Tidningsutgivarna:

Det är inte acceptabelt att någon granskar kommunikation till redaktioner. FRA säger att det är möjligt att göra IP-adresser för redaktioner immuna mot spaning.

Agneta Lindblom Hulthén, Journalistförbundet:

Att skydda endast redaktioner är inte acceptabelt. Vi har dels gott om frilansjournalister, och dels skulle det leda till ett slags statligt godkända journalister, vilket ger mig kalla kårar längs ryggen.

Vi har redan underrättat våra internationella kollegor om nödvändigheten av att kryptera kommunikation med oss.

Rick Falkvinge (undertecknad):

Att FRA skulle filtrera ut IP för redaktioner är inte acceptabelt ur medborgarrättslig eller Europakonventionell aspekt. Dels är det fortfarande FRA som gör selektionen, och man är således beroende av deras välvilja. Det andra nyckelordet är “redaktioner”. Jag har ofta journalistkontakt över Gmail eller Hotmail. Den senaste journalistkontakten var över Facebook. Att FRA skulle filtrera bort redaktions-IP-adresser är en icke-lösning.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Tjogga

  Du kan också påpeka att tidningsredaktioner måste börja publicera sina publika nycklar för de som fortfarande använder mail. Även om det fortfarande inte skyddar vem som skickar till vem, så skyddar det i alla fall innehållet.

 2. zwanzig

  Väl talat Falconving.

 3. Dennis Nilsson

  Varför skriver inte “Tidningsutgivarna” om det i sina tidingar varje dag, och på förstasidan??

  Står det inte i tidningar så är det “inte sant”, och inte så allvarligt resonerar många medborgare.

Comments are closed.

arrow