Vs samråd 2

Alice öppnar starkt med att berätta om förhoppningen att kunna lösa detta utan att göra partipolitik av det. Hon berättar om integritetsskyddskommittén och det arbete där hon deltog, och poängterar – väldigt starkt – att alla faktiskt var helt enliga i det arbetet.

Hon poängterar också, ur det betänkandet, hur viktigt det är att lagstiftare inte drar sig undan de svåra avvägningar som behövs för att bevaka medborgarrätt och krasst säger att vissa behov är överordnade.

Hon påpekar också att det finns en övervägande risk att det blir partipolitik av det hela, och att riksdagsgången då riskerar att göra att det inte blir någon stor förändring av lagen.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. […] möte, där det sas många förnuftiga saker. Rick livebloggade från mötet i tio inlägg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, […]

  2. zwanzig

    Den dagen vi lever i utopin att piratpartiet inte längre behövs kan jag rentav tänka mig att rösta på Alice Åström.

Comments are closed.

arrow