Vs samråd 7

Många inhopp fram och tillbaka, alla oerhört intressanta.

Gunilla Wahlén (v) påpekar att ifall hon ringer till jourhavande präst eller psykolog, så ska detta samtal tolkas av folk på FRA som inte är sjukvårdsutbildade. Varför är inte präster och sjukvårdspersonal mer aktiva i debatten?

Det tycker jag är en väldigt bra fråga. De enda som har synts i debatten är danska (?!) präster. Däremot visar en undersökning i Tyskland som gjorts efter datalagringsdirektivets införande där  att 52% av medborgarna – över hälften! – nu drar sig för att ringa känsliga telefonnummer som beroendehjälplinjer, jourhavande psykolog, etc, eftersom de vet att det registreras.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Tor

  Visade inte undersökningen i Tyskland att det ändå fanns ett ganska stort stöd för avlyssningen?

 2. B110

  @Tor: Skulle vara andra hälften då 🙂

 3. blondin-rikard

  Det är inte helt sant att det endast är danska präster som tagit upp det här. Redaktionen på pingstkyrkans organ Dagen har tagit upp aspekten med självavårdande samtals oantastlighet.

 4. Riv upp, gör om, gör rätt! « Christian Engström (pp)

  […] det sas många förnuftiga saker. Rick livebloggade från mötet i tio inlägg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, […]

 5. Ole Husgaard

  At danske præster har taget dette emne op, skyldes to årsager:

  Det er blevet afsløret, at alle mails til alle præster i vores nationale kirke Folkekirken sendes via Sverige. Sender jeg en mail til min lokale præst, kan den altså aflyttes af FRA.

  Næsten hele den danske dagspresse er domineret af ophavsretslobbyen i så høj grad at det påvirker deres redaktionelle linie. Disse aviser har stort set ignoreret FRA-loven, og den virkning den kan have på danskerne (sikkert fordi ophavsretslobbyen gerne vil have øget overvågning af internettet, og ikke ønsker for meget ubehagelig demokratisk debat om det). Kun de få uafhængige aviser har dækket FRA-loven med mere end en lille notits. Men Kristeligt Dagblad er en af vore få uafhængige aviser, og da de gerne skriver om religion, er det naturligt at de har spurgt præsterne hvad de mener om FRA-loven.

 6. Hans J

  @Ole:

  Men om så hela den danska dagspressen är domineret av ophavsretslobbyen så är det ju ett utmärkt tillfälle att starta en blogg!

  Eller varför inte flera bloggar som samvirker!

  Vi i Sverige trenger nemlig hjälp!!!

Comments are closed.

arrow