Vs samråd 8

Agneta Lindblom-Hulthén, journalistförbundet:

Vi kommer att prata med andra fackförbund inom t.ex. vården för att få med dem i diskussionen.

Lage Rahm (mp):

Jag är väldigt glad att man försöker gå ifrån partipolitik i den här frågan, och är lite orolig över att detta ses som vänsterns arrangemang i stället för ett tvärpolitisk inbjudan. Alice svarar direkt: det var sommar, detta är ett första initiativ, det viktigaste är att vi kommer igång. Nu har centern en hearing på fredag där åtminstone jag tänker vara med.

Alice (v):

Folk har ibland frågat oss ifall vi vill ha FRA över huvud taget. Ja, vänstern anser att vi behöver signalspaning. Men då måste man också nå vissa rättsnivåer. Jag anser inte att Europakonventionens miniminivå är tillräcklig för Sverige.

Analysen av effekterna för den här lagen har varit alldeles för grunda i ett samhälle där vi kommunicerar i helt nya mönster, och då kommer man oundvikligen in på det här med proportionalitet. Skulle vi låta polisen bugga alla i Sverige, så skulle vi komma åt många fler brottslingar. Men vore det proportionerligt? De här frågorna ursäktar varken att man tar en taskig lagstiftning för att det är bättre än inget, eller att man låter bli och inte har någon alls.

Nu börjar mina batterier ta riktigt slut, så det är inte säkert att det blir någon mer avslutande postning…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. Riv upp, gör om, gör rätt! « Christian Engström (pp)

    […] sas många förnuftiga saker. Rick livebloggade från mötet i tio inlägg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, […]

Comments are closed.

arrow