Vs samråd är slut

Alice tackar och berömmer alla.

Jag var särskilt imponerad av Clarence Crafoord, rent personligt. Och Alice Åström är en klippa som alltid.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Kålan

  Tack för att du livebloggade, det har var intressant och läsa.

 2. cnab

  Instämmer i “Kålans” tack!

 3. Lornelin

  +1

 4. Macke

  Enligt DN:s notis var det inga folkpartister där och inga mer framstående socialdemokrater heller. Oroande – jag hoppas de folkpartister som är mot lagen förstår att de måste komma överens med v och mp. Och vad sysslar sossarna med? Mona Sahlins löfte om att riva upp lagen är ju glasklart men har man i partiet förstått att man måste skriva ihop sig inte bara med mp utan också med v och fp-rebellerna? (Centeruppropet kan vi nog tyvärr inte längre hoppas på – partirävarna verkar ha lyckats dupera dem. Eller har de något i backfickan på sin hearing?)

 5. minata

  @Lornelin
  I debatten 17-18 juni var bara en socialdemokrat i talarstolen. Detta är medvetet. Socialdemokraterna gillar läget med aktiva vänsterpartister och miljöpartister som få jobba.

  Almedalens stilpoäng vanns av socialdemokraterna (de två uppgörelserna med miljöpartiet). Och det mest glädjande av allt: att på nära håll se Alliansen som brakar ihop. Bråka mer Camilla och Birgitta säger socialdemokraterna.
  Vänsterpartiet skriver en egen motion och Socialdemokraterna plus Miljöpartiet (parhästarna) skriver också en egen motion.

 6. minata

  Skrev fel adress ovan ska vara Macke.
  Och för skriva under på mitt antagande att Socialdemokraterna njuter och gillar läget är att ingen socialdemokrat finns på talarlistan den 16:e september.

  källa:

  http://forum.svartmandag.se/viewtopic.php?f=2&t=7&p=1176

 7. Riv upp, gör om, gör rätt! « Christian Engström (pp)

  […] Det var ett väldigt givande möte, där det sas många förnuftiga saker. Rick livebloggade från mötet i tio inlägg: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. […]

 8. Macke

  Minata, betyder detta att vi har ett stort problem: 2 konkurrerande motioner eller kanske 3 om Camilla L och Birgitta O skriver en egen, och ingen av dem får majoritet?

 9. HR
 10. Putte

  Är det 20 mandat Sverige får i EU-parlamentet efter 2009? I så fall krävs det 1/20 = 5 procent av rösterna för att ta ett mandat. Det kan bli ganska tufft. Å andra sidan gör ett valdeltagande på ca 35% att det räcker med 1.75 procent av väljarkåren. Det kanske möjligen eventuellt går att fixa.

  Kommer pp in ger det en enorm draghjälp inför riksdagsvalet 2010. Media kan då inte ignorera pp. Och om Rick kan turnera runt som vald EU-parlamentariker ger det mycket större tyngd. (Och extremt generösa regler för reseersättning.)

  Samtidigt finns risken att pp bränner alla sina pengar 2009 och inte har några pengar kvar till den riktiga matchen 2010.

  Dessutom har de som tar integritetsfrågorna på allvar nu både Junilistan och Fjellner (m) att rösta på.

 11. HR

  18 mandat om inte Lissabonfördraget går igenom, 20 med fördraget.

  Mandaten avrundas till närmaste, men för det första mandatet så har dom infört en multipel på 1,4 så istället för första mandatet vid 0,5 mandat så är det 0,7. Alltså 70%/18=3,89% eller 70%/20=3,5% men det finns en spärr på 4% som bekant, finns även vid euval. För att få två mandat krävs 150%/18=8,33% eller 150%/20=7,5% då.

Comments are closed.

arrow