FRA spanar redan i kabel, bekräftat

Idag kom så den bekräftelse jag hoppats aldrig skulle komma, som var så verklighetsfrämmande att jag inte trodde på den själv. FRA spanar redan i kabel. Det kom fram på Centerns hearing idag, från representater för Försvarets Forskningsinstitut och Försvarsutskottet var för sig.

Jag säger som Hax: Förstår inte regeringen att det här är skitallvarligt?

Pingat på Intressant. Andra skriver om , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Andreas

  Nu är det dags för en sanningskommission. Avbryt all FRA´s aktivitet tills den fulla vidden av detta svek är utrett och ansvariga är ställda inför rätta.

 2. Nån annan

  Det är upplagt för revolution. Samla högafflarna och tänd facklorna. Vi ses på Lovön!

 3. minata

  @Nån annan
  revolution…
  När utbildningsminister Olof Palme presenterade UKAS för riksdagen ockuperade studenterna Kårhuset.

  Statsminister Olof Palme hade helt klart, som före detta hemlig agent, insyn i IB.

  Så vad som kommer fram här i bloggen är inte förvånande för oss som var ungdom på sent sextital och sjuttital.

  Maj månad i år firades fyrtioårsdagen av Kårhusockupationen. På TV en dokumentär med Bratt/Guillou.

  Gick det bra att ockupera Kårhus och försök att ockupera Kungliga Operan 1968 borde väl något mer hända den 16:e september än “Ropen skalla, dagem åt alla”

 4. minata

  Stavfel: “Ropen skalla, daghem åt alla”

 5. HR

  Führer Reinfeldt beordrar in militär om det händer något.

 6. minata

  En detalj:
  1968 gjorde studenterna ett försök att ockupera Kungliga Operan. Det är rätt att göra uppror!
  2008 (3 juli) tågade FRA-demonstranerna in i samlad tropp till Operakällaren för att, inte ockupera, nej, för att ställa till med en efterfest.

 7. Tor

  “Staffan Danielsson (c): ‘Idag har FRA tillgång till hela kabelnätet, men man spanar selektivt.'”

  “Idag” skulle ju även kunna tolkas som “med dagens förslag”. Och av Danielssons kommentar verkar det vara så han menade det.

 8. Mikael Nilsson

  Danielssons uttalande kan man nog stryka, men FOI-killens uttalande bör undersökas.

 9. A-son

  För att Stoppa FRA-lagen måste vi hålla provokatörerna på nödvändigt avstånd. De är andra sidan som bryter mot lagen, inte vi som vill stoppa lagen.

 10. Bo Larsson

  Vi måste ha en mer professionell strategi. Istället för att lägga en massa energi på att skriva bloggar etc, fokusera på att lägga den mesta av tiden och energin på att genomföra strategin:

  1. ALLA svenskar måste få korrekt information på ett sätt som är lätttillgängligt men sakligt och totalt övertygande så att alla förstår och därmed väljer sida, dvs inser det ohållbara och brottsliga med FRA-lagen. Vi har redan den informationen, den har bara inte kommit ut eller folk har i stor utsträckning blivit förda bakom ljuset av desinformation i gammelmedia. Vi vet att det inte finns några sakliga argument för FRA-lagen, det är bara strunt, lögner och skenargument och det behöver man visa för svenska folket.

  Internet räcker inte, informationen måste ut i tryckt form och spridas via människor, dvs arbetskollegor, släkt och vänner. Gör i ordning ett flygblad (ha en kopia på en websida) med all information sakligt i punktform som sprids via email och som enkelt kan skrivas ut av alla som har tillgång till internet och spridas vidare till allas vänner, släktingar och kollegor som i sin tur uppmanas att sprida dessa vidare till alla de känner, som också kan sättas upp på anslagstavlor överallt, på skolor, universitet, arbetsplatser etc. Alla svenskar behöver nås och informationen måste vara tydlig, enkel, övertygande och saklig.

  2. Kanalisera den folkopinion som uppstår till en laserstråle som riktas direkt mot riksdagsledamöterna vilket helt enkelt tvingar dem att rösta bort lagen i höst. Ett andra flygblad kan framställas där ett enda entydigt budskap och krav till riksdag och regering formuleras och folk inspireras att ta direkt kontakt med riksdagsledamöter och kräva om och om igen att detta genomförs. Detta behöver bli så överväldigande starkt av en massiv folkopinion att DE HAR INGET VAL ÄN ATT RÖSTA BORT LAGEN I HÖST.

  Alla organisationer, partier, media etc som är emot FRA-lagen bör gemensamt kunna hitta en saklig framställan i det första flygbladet och ett entydigt budskap och krav i det andra som alla kan ställa upp på. Kan vi bara fokusera på att få denna enighet och få alla att ställa upp bakom.

  Vi behöver vara medvetna om att de i toppen på alliansen som leder jasidan (vilket inte inkluderar förvirrade och lurade riksdagsledamöter som t ex Staffan Danielsson är exempel på) inte är intresserade av demokrati utan är beredda att ta till vilka ojusta knep och lögner som helst (bara de inte blir alltför uppenbara så att de kan avslöjas), för att driva igenom FRA-lagen. Detta måste man ta med i beräkningen när lägger upp den här strategin.

 11. Bo Larsson

  Jag bör också nämna att förmodligen finns det ett stort stöd för att genomföra en sådan kampanj ekonomiskt.

  Om en gemensam kampanj som alla kan ställa sig bakom kan organiseras där en enkel strategi och ett entydigt mål kunde presenteras skulle jag och förmodligen många med mig gärna lägga minst ett antal hundra kr eller tom tusentals kr till kampanjkassan för att få den professionalism och de resursers om behövs.

 12. Enligt Min Humla » Regimen är stor och god

  […] skulle man lätt kunna dra slutsatsen att regimen är korkad och illvillig. Men det är inte sant. Först nu har det gått upp för mig att regimen hela tiden har haft rätt […]

 13. eXistenZe

  Om det nu är så att de redan spanar i kabel (vilket jag tagit för givet redan från början) och vi har beviset, svart på vitt. VARFÖR skriver inte media om detta med stora rubriker ? Med tanke på debatten tidigare så lär ju detta sälja många lösnummer och det är nu om någon gång folket behöver vakna till ordentligt.
  Jag kommer avvakta vad som händer 16:e september. Om inte politikerna börjar lyssna på väljarna snart så är det inte bara civil olydnad som gäller, då är det en modernare variant av högaffel

 14. minata

  @Bo Larsson
  Håller med din analys även om jag inte kommer att vara del av denna eventuella rörelse.
  För att knyta återigen till Kårhusockupationen 1968 så var det en början, en start till en växande folkrörelse. Vietnamrörelsen den största. Klimax då rekordet sattes för insamlade namn, Fred i Vietnam. 2 100 000 namnunderskrifter. Två komma en miljon.
  Namninsamlingen FRA enligt Frapedia är 2642 enligt senaste notering. En bra bit till de 2,1 miljonerna.

 15. Christian Engström (pp)

  Minata skrev:

  1968 gjorde studenterna ett försök att ockupera Kungliga Operan. Det är rätt att göra uppror!
  2008 (3 juli) tågade FRA-demonstranerna in i samlad tropp till Operakällaren för att, inte ockupera, nej, för att ställa till med en efterfest.

  Ja, visst är det fantastiskt att världen går framåt. 🙂

 16. farmorgun

  Bo Larssons förslag är konstruktivt och bör prövas. I allmänhet är svenska folket inte lagd åt det revolutionära hållet. Redan 1917 valde de upproriska här i Sverige en egen väg än att följa Lenins revolutionära – det som sedan dess kallats den tredje vägen. Revolutionsromantik är vi inte betjänta av och dessutom är Försvaret redan på plats kring riksdagshuset den 16 september. Tänk om alla använde sin kraft till det tålmodiga arbete som det innebär att samla namnunderskrifter. Men, då vill det till att man möter den ointresserade eller tveksamme bland allmänheten med respekt, annars får det motsatt verkan. Om vi är förbannade på att makten inte lyssnar på oss, då kan vi lära av det hur vi ska bemöta andra 😉 För övrigt tyckte jag att det var en intressant dag, men det var också trevligt att träffa er alla som jag hittills bara mött via bloggandet.

 17. […] Mark Klamberg | Flumungen | Mark Klamberg igen | Anna Troberg igen | Mark Klamberg #3 | Politruck | Rick Falkvinge (pp) igen | Republikens röst i kungariket | Christian Engström (pp) | Enligt Min Humla | Gealachs […]

 18. Bo Larsson

  Det är riksdagsledamöterna som är nyckeln och det är ytterst de som måste övertygas. Namnunderskrifter i all ära men den direkta kommunikationen från varje medborgare till riksdagsledamöterna, partiledningarna och de lokala partigrupperna är det mest väsentliga.

  Det är där trycket måste byggas upp och vara kontinuerligt på ett sätt som klargöra för ledamöterna och partiledningarna att om de inte följer folkets vilja har de ingen framtid.

  Det finns mer eller mindre osynliga maktstrukturer i riksdagen, grupptryck, partipiska, personlig påverkan och andra dynamiska grupp psykologiska kontroll- och härskarmetoder som spelar en väsentlig roll för utfallet och vad som lagstiftas.

  Omröstningen av FRA-lagen är i sig ett bra exempel på detta. Det tycks som om det i realiteten var en minoritet som var för FRA-lagen men tack vare dessa icke synbara och därför juridiskt oreglerade strukturer var det möjligt att driva igenom lagen. Alltså ett exempel på odemokratisk totalitär maktutövning som befinner sig i en gråzon som inte går att reglera eller komma åt med demokratiska metoder.

  Därför behöver man analysera och identifiera exakt vilka dessa strukturer är och ta hänsyn till detta när man lägger upp en strategi för att styra Sveriges lagstiftning tillbaka till demokratiska former.

  Genomdrivandet av FRA-lagen är i sig ett bevis för att Sverige inte styrs genom demokratiska former. Bara för att de yttre formerna och strukturerna är demokratiska innebär inte att man i realiteten har en demokrati.FRA-lagen är en varningklocka för att vi håller på att förlora vår demokrati Det är vår uppgift att återställa den genom att engagera hela folket i FRA-frågan och pedagogiskt förklara att det samtidigt gäller att återställa demokratin så att den fungerar i praktiken i enlighet med folkets vilja.

 19. minata

  @Bo Larsson:
  Vi har en majoritetsregering från och med valet 2006. Oppositionen har ett intresse att sälja sig dyrt för en blockövergripande lösning.
  En minoritetsregering där det finns bara ett parti (läs Socialdemokraterna) är samarbete mellan partier nödvändigt. Det har till och med hänt att regeringspartiet har förlorat i riksdagen (en näringslivsfråga, flyktingfråga).
  I det aktuella fallet är det troligt att om vi haft en socialdemokratiskt minoritetsregering FRA-lagen fått majoritet i riksdagen med röster från M plus S plus delar av Fp.
  Detta är alltså en majoritetsregering svårighet (eller brist på regeringsduglighet) som vi ser nu. Svenska folket la sina röster på en Allians som tillsammans har majoritet i riksdagen.

 20. Smen

  Ordvitseri är en besynnerlig sjukdom som ibland tar sig vida uttryck. Jag känner att jag glider av vagnen, men jag kan inte behärska mig.

  Detta var frapperande uppgifter 🙂

 21. […] | Johan Ingerö | Maria Ferm | Anna Troberg #3 | Hax igen | Hax #3 | Staffan Danielsson | Rick Falkvinge (pp) #4 | Christian Engström (pp) | Kulturbloggen | Lennart Holmlund | Jens O. #3 | Fredskoalitionen […]

 22. Rick Falkvinge (pp) » Cs och FPs FRA-alternativ är oacceptabla

  […] | Zac’s åsikter på ett fat. | Farmorgun i Norrtälje | Anna Troberg #3 | Johan Ingerö | Rick Falkvinge (pp) #4 | Maria Ferm | Hax igen | Hax #3 | Staffan Danielsson | Christian Engström (pp) | Kulturbloggen […]

 23. Rick Falkvinge (pp) » Sociogrammen var nyckeln hela tiden

  […] Lars-Ericks blogg | Motbilder igen | Kommunisternas blogg igen | Kulturbloggen | Anna Troberg #5 | Rick Falkvinge (pp) #6 | Jens O. #3 | Ledarredaktionens blogg igen | Johanna Wiström | Christian Engström (pp) igen | […]

 24. Kan ni ge upp nu? « Tomas sida

  […] Moderata Karameller igen | Anna Troberg #5 | InkyWings Motivstämplar | Mårtensson igen | Rick Falkvinge (pp) #8 | Argast Nu | Jag, Wihlman | Christian Engström (pp) igen | kamferdroppar | I Cattas lilla […]

 25. Ann Onym

  Här finns lite mer än halva hearingen för nedladdning.

  http://thepiratebay.org/torrent/4377681/

 26. Skyddad identitet och FRA « VendettanBettan

  […] Lars-Ericks blogg | Motbilder igen | Kommunisternas blogg igen | Kulturbloggen | Anna Troberg #5 | Rick Falkvinge (pp) #6 | Jens O. #3 | Ledarredaktionens blogg igen | Johanna Wiström | Christian Engström (pp) igen | […]

 27. […] åsikter på ett fat. | Farmorgun i Norrtälje | Johan Ingerö | Anna Troberg #3 | Rick Falkvinge (pp) #4 | Maria Ferm | Hax igen | Hax #3 | Staffan Danielsson | Christian Engström (pp) | […]

Comments are closed.

arrow