Fortfarande okej kondition

Löpbandet har fått vila ett tag, men nu är det dags för Beach 2009. *plats för gapskratt*

Som tur är har jag tränat kondition på andra sätt medan löpbandet fått vila, annars skulle det sett bedrövligt ut. Det här är ändå ett rätt okej resultat på halvmilen. Okej, men inte bra. (Jag sprang 8 km/h i början med pulsen under total kontroll, ökade till 10 km/h och 12.5 km/h mot slutet för att skicka upp pulsen i stratosfären – det är inte ofta jag har 195 i puls.)

Nu vet jag att jag fortfarande har bra flås. Imorgon blir det milen. Inte i nåt högt tempo, utan bara för att börja springa över höstern och vintern igen.

Löpresultat 20080831

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Mackan Andersson

  Wow – vad har du för pryl som ger så snygga grafer och grejer? Skulle gärna ha en sådan, inser jag.

  (Här är det oldschool som gäller – tidtagarfunktionen på mobilen alternativt timer som säger när det är dags att byta tempo…)

  Och kan vi inte försöka samla lite pirater och springa typ Stockholm Maraton i lila tröjor nästa år? Vore kul att göra upp med bilden “alla pirater är finniga fjortisar med dålig hållning och kondis”.

 2. Rick Falkvinge

  Det är en Polar S625X, tror jag att den heter. Köpte den för något år sedan och den finns fortfarande ute i handeln. Jag är säker på siffrorna 625 iaf, den hette något efter också. Kan ha varit SX625 eller 625SX eller nåt sånt.

  Det jag gillar med den är att den har pulsmätare och accelerationsmätare. Jag får alltså ut massor av kul data om distansen också, det jag var ute efter var altitud och puls ÖVER DISTANS, inte puls ÖVER TID som man får annars.

  Helmara har jag aldrig sprungit men det vore definitivt något att sikta på. Jag har sprungit halvmara och det var inga större problem, lite jobbigt med alla brutala backar bara (Göteborgsvarvet).

  Vore kul att springa i lila för att knäcka fördomar 🙂

 3. Klaus

  Eller i värsta fall befästa dem… 🙂

 4. Rick Falkvinge

  Har du sprungit maran, Mackan?

 5. Fredrik

  Jag saknar nedjoggingen i denna graf. Jag hoppas att du verkligen inte bara slutade på den höga pulsen. 🙂

 6. Mackan Andersson

  Rick – faktiskt inte. Bara sisådär 20 enmilslopp och Göteborgsvarvet ett år. Just nu har det varit mycket kampsport ett tag, men tänkte ta upp löpningen igen…

  Och tänkte att Stockholm Maraton kunde vara ett bra mål.

  Ball grunka. Måste se till att skaffa en (man kan tanka över datat till någon slags Linux också, va? Har inte kollat in än…)

 7. Rick Falkvinge

  Fredrik: Jag brukar starta skarp mätning efter uppvärmingen precis när jag går in på sträckan jag bestämt mig för att springa, och stanna mätningen precis innan jag varvar ner.

  Nej, jag stannar inte tvärt på puls 195. 🙂 Det brukar bli ungefär en kilometer till i raskt gångtempo medan jag svettas ut, någon kvart kanske.

  Mackan: Jag har iofs inte sprungit så många enmilare som formella lopp, men många gånger utomhus och på löpbandet. Göteborgsvarvet en gång. Från det kan jag iofs säga att det nog är ett rätt stort steg från halvmara till helmara. 🙂

  Jag har inte hittat något för att tanka över datat till Linux, tyvärr. 🙁 Mitt största klagomål. Eventuellt går den att köra under WINE. Men datat tankas ut med IrDA, iaf.

 8. Mackan Andersson

  Typiskt – har inte IR-port på burken. Det känns väldigt 90-tal för övrigt. Varför inte sätta i ett blåtandschip eller något i prylen? Grunkan kostar trots allt som en ny mobiltelefon.

  Jo, det känns som ett större steg mellan halvmara och helmara än från typ noll till halvmara. Men vad sjutton – det är ett tag dit också 🙂 Kom igen nu – vi kan väl peppa varandra?

 9. Mind

  Jag ser att det är fler än mig som kämpar upp sin kondis =)

 10. onsdag

  Uh, Stockholm maraton låter för tungt. Jag har visserligen sprungit maratonlopp några gånger men i terräng på mysiga skogsstigar, inte på asfalt.

  Men om det skulle bli ett inofficiellt piratmästerskap i halvmara vid nästa års St Erikslopp (eller annat liknande lopp i Stockholmstrakten) så är jag definitivt med!

 11. onsdag

  Hm. Fast ur PR-syfte vore ju nästa års mara en fullträff, 8 dagar innan EU-valet.

 12. Johan Öbrell

  Ett gäng pirater i lila skulle verkligen se bra ut sådär precis innan valet.

Comments are closed.

arrow