Bloggregistreringen får moteld i Europarl

Laakso rapporterar precis att den europaparlamentariska socialistpartigruppen PSE (3125 poäng över trippel-ord-rutor) kommer att rösta emot registrering av bloggar, på initiativ av Inger Segelström (s).

Om Christofer Fjellner (m) lyckas få den borgerligtkristkonservativtsocialliberalmedmera partigruppen EPP-ED att resonera likadant finns det en majoritet i Europarl som kommer att rösta ner förslaget.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jesper

  jag trodde VERKLIGEN inte att jag någonsin skulle ha anledning att tacka Inger Segelström för något hon gjort i något parlament, särskilt inte i en fråga där valet står mellan frihetligt och statsstyrt. Tack Inger.

 2. Onsdag

  …fast socialliberaler är väl oftare i ALDE än i EPP-ED?

 3. Kålan

  Jag är också lite chockad av Inger Segelströms initiativ.

  Fjellner kommer knappast att svika oss nu, han har tidigare visat att han gör skäl för sin lön.

 4. Fröken Fredrika Guldpirat

  Vart tog inlägget “Go Filip, Go Filip” vägen?

 5. Mikko kutsub blogijaid arutama « Larko peegel

  […] Juttu tuleb ilmselt eeskätt nendest aruande kohtadest, mis bloge puudutavad. Samas laekub aga Rootsi blogide kaudu teavet, et Europarlamendi sotside fraktsioon olevat otsustanud aruande bloge […]

 6. Lucas

  Vad har hänt med ‘liberalerna’ ALDE? De borde vara de som protesterar mest.

  Dock vill jag påpeka åter igen att det här är uppblåst bortom alla proportioner. Parlamentet har inte rätt att komma med lagförslag. Det får bara kommissionen göra.

  På det här stadiet där en grupp i parlamentet utreder en fråga och skriver en rapport kommer massvis med tokiga förslag som aldrig någonsin kommer att ens bli lagförslag som man röstar om. Det är en del av standardpolitiken i EU där syftet med tokiga förslag är att sätta sig i bättre förhandlingsläge i andra mer realistiska diskussioner.

 7. Krandy

  Liberaler utanför politiken protesterar, liberaler INOM politiken är de som röstar fram övervakningen.

 8. HR

  Bör Piratpartiet gå med i ALDE om det kommer in i parlamentet?

  Vad säger de Gröna om bloggarna?

 9. Åsiktregistrera bloggare | Björns blog

  […] är det redan tufft motstånd för det här förslaget och det är jag glad över. Heja! This was written by bornie. Posted on […]

 10. HR

  http://aftonbladet.se/nyheter/article3249069.ab

  Kovändning

  Aftonbladet.se blev på torsdagseftermiddagen uppringt av de svenska socialdemokraterna i Europaparlamentet som meddelade att man “agerat” i frågan.

  Nästa vecka kommer därför ett nytt förslag på betänkandet. I detta ska alla skrivningar som rör regleringar av bloggande att strykas.

  – I stället välkomnar man bloggandet som en viktig del i att öka yttrandefriheten, säger Europaparlamentarikern Inger Segelström.

 11. Andreas Sjölander

  Föreslår att du läser min blogg angående det som gäller angående rapporten ovan…

Comments are closed.

arrow