FRA registrerar bloggare, eller desinformation?

Nytt läckt dokument i Hax’ händer, som ser ut så här.

Hax’ FRA-dokument 2

Läs mer ingående analyser hos honom, jag skulle bara upprepa vad han redan skriver. Framför allt vill jag betona att dokumentet inte är autenticerat, det kan lika gärna vara ett photoshopjobb. Jag har åtminstone kollat att det angivna organisationsnumret stämmer.

Hax bedömer att det med all sannolikhet är en förfalskning och att detta inte repeterar inte är ett äkta FRA-dokument. Då återstår den intressanta frågan vem som skulle sätta ihop en sån här förfalskning och varför, och sedan skicka den anonymt till Hax. Som han själv påpekar, nu har det gått in i stadiet “Fulspel”.

(Det här var en av de två stora nyheterna jag var förberedd på.)

UPPDATERAT: En person i PPs ledningschat uppmärksammade just att det står Förvarets Radioanstalt i brevet…

UPPDATERAT 2: Det pågår en analys som grupparbete i Hax’ bloggpost. Det här brevet är så fullt med oregelbundenheter jämfört med ett känt äkta brev att det omöjligen kan vara äkta. Vilket sår ännu fler frågor…

Separator line

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Henrik Alexandersson

  Jag är till 99,9 procent säker på att detta är en förfalskning. Det kan vara ett dumt skämt. Men det kan också finnas ett syfte. Ett sådant skulle kunna vara att lura oss FRA-motståndare att rikta oriktiga beskyllningar mot FRA – för att sedan framstå som löjliga.

  Men dokumentet som sådant… Nej, jag tror inte på det. Det gäller att inte falla i fällan att tro på saker bara för att det passar ens syften.

  (Men visst hade det varit göttigt om det varit äkta.)

 2. Henrik Alexandersson

  Grupparbete om brevets detaljer pågår i kommentarsfältet till min bloggpost.

 3. […] sådant brev. Hax och Falkvinge konstaterar att FRA-debatten nu tagit klivet in i kategorin “fulspel“. Det håller jag med om, men jag är rädd för att det klivet togs redan när Federley […]

Comments are closed.

arrow