Demonstrera den 16 september: Stockholm, Göteborg, Malmö

För den som missat det, så är det stora demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö den 16 september, när riksdagsledamöterna kommer tillbaka från sommaruppehållet. Temat är precis det samma som demonstrationerna den sista arbetsdagen innan deras sommaruppehåll: Vi kräver rätten till ett privatliv, stoppa FRA.

Nu är det dags att klä sig i piratlila och ta till gatorna. (Ok, piratlila är optional.) Om du inte har piratlila ännu så går det att skaffa här: unisex-T-shirt lagervara, unisex-piké lagervara, tjej-T-shirt specialtryck, unisex-T-shirt specialtryck. Om du beställer specialtryck (alla storlekar finns inte i vårt lager…) så ange kampanjkoden PIRAT för att få beställningen fraktfritt under hela september. Munktröjor kommer att komma inom kort också, för att möta hösten.

I Stockholm sker det två demonstrationer. Dels den som jag själv och alla Stockholmspirater jag känner kommer att vara på, som möter riksdagsledamöterna på deras arbetsplats. Vi samlas på Mynttorget i Stockholm klockan 1030. Se mer detaljer här. Spogg lånar också ut 50 megafoner till deltagare i den demonstrationen, fick jag nyss reda på. Det kommer också att vara en demonstration utom hör- och synhåll från riksdagen, men med polistillstånd, som samlas på Norrmalmstorg klockan 1000. Mer detaljer om den här. Så om du är i Stockholm, så se inte bara till att försöka komma till demonstrationen (och helst då den vid riksdagsledamöterna på Mynttorget och Storkyrkan) — se också till att alla du känner vet om att det hålls demonstrationer.

I Göteborg samlas demonstrationen klockan 18 på Gustaf Adolfs Torg för marsch längs Avenyn till Götaplatsen. Mer info här (kommer, finns inte i skrivande stund).

I Malmö samlas demonstrationen klockan 1730 på Möllevångstorget för marsch runt Triangeln tillbaka till Möllevångstorget. Mer information här.

Det här kommer att bli skitstort, så var med och skriv historia när vi fortsätter att försvara medborgarrätten som vanliga medborgare!

European Social Forum

Eftersom European Social Forum ligger alldeles bakom demonstrationerna den 16 september tänkte jag passa på att nämna det också. Vi har flera intressanta aktiviteter där. European Social Forum är ett event som äger rum i Malmö den 17-21 september, och som väntas dra ungefär 20000 besökare.

Om du är i Malmö och kan tänka dig att vara med och bemanna våra aktiviteter — passa på att träffa pirater! — så kontakta Amelia.

Programmet för ESF från pirathåll ser ut så här:

Onsdag-torsdag 17-18 september: se nedan.

Fredag 19 september, kvällen: Grillkväll/hang out för pirater och intresserade (ta med en vän!) (plats inte bestämd – kontakta Snild Dolkow, Gustav Nipe eller Amelia Andersdotter för mer information vid senare datum)

Lördag 20 september, 09:30-12:30: Seminarium/workshop om FRA, datalagring och demokrati (Folkets hus, Rosengård, festsalen)

Söndag 21 september, 09:30-12:30: Seminarium om upphovsrätt, medborgarrätt och patenträtt i det digitala samhället (Rosengårdsskolan, Rosengård) (tillsammans med Grön ungdom, Världsbiblioteket och Hungarian Social Forum)

För att få tillträde till seminarierna på ESF måste man betala 80 kronor (för ungdom under 22, studerande, arbetsfri) eller 160 kronor (löntagare över 22 år) för ett dagspass. Man får då gå på alla seminarierna under den dagen. Ett seminariepass för hela kostar 200 kronor (för ungdom, studerande, etc) eller 400 kronor (för löntagare över 22 år).

DESSUTOM: 17-21 september har Ung pirat och Pirate Parties International ett bokbord (den exakta placeringen är ännu okänd, men någonstans i centrala Malmö) som ska kunna vara bemannat varje dag under forumet. Där kommer vi sälja broschyrer, CD-skivor med piratinformation, knappar, t-shirts och dela ut information om piratrörelsen.

Vi har ett stort behov av volontärer till bokbordet! Alla anmälningar av intresse för att bemanna detta under någon eller några halv- eller heldagar mottages tacksamt. Vi betalar ett dagspass till seminarier för volontärer.

Den som har frågor eller vill ha mer information om ESF eller 16 september i Malmö kan kontakta Snild Dolkow, Gustav Nipe eller Amelia Andersdotter.

Vi ses på barrikaderna!

Rick

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Dynamic Man » FRA-debatten är som Titanic-filmen

  […] säkerhets skull vill jag bara påminna alla om att saker inte händer av sig själva. Man måste stå upp och få dem att hända. Tags: fra, framtidstro, […]

 2. Inga FRA-postningar | Basic personligt

  […] att den här sörjan är bra, och jag kommer absolut att vara med på så mycket som möjligt den sextonde september. […]

 3. Tag ledigt 16 september! « Johnny Scharonne

  […] Måndag ; StoppaFRAlagen.nu ; Piratpartiet ;Grön Ungdom ;Liberala ungdomsförbundet ; Rick Falkvinge ; Christian Engström ; Tuxie ; Mikusagi; who […]

 4. […] | Strutz refleXioner igen | Den Liberala Misantropen | På vacklande ben | Magnus Andersson igen | Rick Falkvinge (pp) | Anders Widén Författare #3 | Kul bilder! | Opassande #4 | SCHLAUG.SE | Claeskrantz.se | Nya […]

 5. 6 dagar kvar: Heja riksdagen! « Christian Engström (pp)

  […] | Strutz refleXioner igen | Den Liberala Misantropen | På vacklande ben | Magnus Andersson igen | Rick Falkvinge (pp) | Anders Widén Författare #3 | Kul bilder! | Opassande #4 | SCHLAUG.SE | Claeskrantz.se | Nya […]

 6. Rick Falkvinge (pp) » Här är vi den 16 september i Stockholm

  […] Andersson | Opassande #4 | ICMPECHO igen | Blogg om programvara | Mårtensson | Drottningsylt | Rick Falkvinge (pp) #4 | Opassande #5 | Opassande #6 | Rick Falkvinge (pp) #5 | Rick Falkvinge (pp) […]

 7. […] Suhinina igen | Kommunisternas blogg | Magnus Andersson | ICMPECHO igen | Blogg om programvara | Rick Falkvinge (pp) #5 | Mårtensson | Opassande #5 | […]

 8. […] Suhinina igen | Kommunisternas blogg | Magnus Andersson | ICMPECHO igen | Blogg om programvara | Rick Falkvinge (pp) #5 | Mårtensson | Opassande #5 | […]

Comments are closed.

arrow