Här är vi den 16 september i Stockholm

Som alla vet är det många demonstrationer den 16 september.

Det är två i Stockholm. En som Piratpartiet anordnar, vars syfte är att möta riksdagsledamöterna. Det finns också en som Nätverket Svart Måndag anordnar, kallad “Hoppets demonstration”, som vi ansluter till på Sergels Torg efter vi har varit och mött riksdagsmännen. Både Anna Troberg och jag pratar där (också).

Utöver dessa två så finns det också andra demonstrationer i Göteborg och i Malmö, som ordnas av ett konsortium av många politiska organisationer — i huvudsak politiska ungdomsförbund, oppositionen och Centeruppropet. FRApedia har detaljerna för tid, plats och arrangörer för Göteborg och Malmö.

För att vara tydliga med var vi möter riksdagsledamöterna i Stockholm den 16 september, så kolla på följande flygbilder. Huvudingången till Riksdagen är stängd när riksdagsledamöterna kommer dit för uppropet klockan 1100, så de går in till riksdagen genom Ledamotshuset alldeles intill. Det är utanför den ingången vi samlas ca 1030, med fokus på ungefär det området som är markerat. Militärens paradenheter kommer med stor sannolikhet att hålla på med sitt på Mynttorget mittemot vägen, det är onödigt att knata in bland deras väl inövade exercis, och det behövs inte heller.

Ledamotshuset 16 september

Efter uppropet som börjar klockan 1100 och slutar ca 1130 så beger sig riksdagsledamöterna till Storkyrkan för nästa del i ceremonin. Då tar de den här vägen, och då ska vi se till att varenda ledamot ser oss en gång till. Från 1130 och framåt täcker vi alltså upp vad vi kan av den här vägen, med fokuset framme vid Storkyrkan:

Storkyrkan 16 september

Sedan står vi och skanderar tydligt utanför Storkyrkan under ceremonin mellan 12 och 13, på samma sätt som vi gjorde utanför Riksdagen. Omkring klockan 13 kommer de ut från Storkyrkan, och då ser de oss en tredje gång.

Det är hela planen. Resten improviserar vi. Tänk på hur vi gjorde den 18 juni, så gör vi samma sak en gång till.

Separator line

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Bloggat om FRA nyligen (data från knuff.se): Opassande | Duktiga och intelligenta Tanja Suhinina | episteme-bloggen | Jonas Morian | PromeMorian | Rick Falkvinge (pp) | Huset ved bekken | Motbilder | Anna Troberg | Zac’s åsikter på ett fat. | Ledarredaktionens blogg | Yngve, en grön veganpolitiker | dotty | En förtappad popstjärnas tankar | Det fria ordets forum | stoppaFRAlagen.nu | Tilly´s Blogg | Yrväderstankar! | Signerat Kjellberg | Enligt Min Humla | Farmorgun i Norrtälje | Ledarredaktionens blogg igen | Anders Widén Författare | Amanda Brihed | Farmorgun i Norrtälje igen | Mackan Andersson | Trottens Betraktelser | Christian Engström (pp) | Jinges web och fotoblogg | Lars-Ericks blogg | Konvertittbloggen | Garuda | Fradga | Rick Falkvinge (pp) igen | Ett Otygs funderingar och betraktelser | Mark Klamberg | louisep.com | frihetspropaganda – | Johan Stenberg | Anders Widén Författare igen | Rick Falkvinge (pp) #3 | annarkia | Mark Klamberg igen | MMABloggen | Mark Klamberg #3 | PSL | Germunds Blog | Mina Moderata Karameller | www.webhackande.se | Ledarredaktionens blogg #3 | Alla smutsiga detaljer | Kulturbloggen | Östra Ölands fria horisont | Lakes lakonismer | ebbe cederblad | Zac’s åsikter på ett fat. igen | Nya Tänk om | ICMPECHO | Messerschmitt | Kildén & Åsman | Pophöger | Jens O. | Hax | Svensk Myndighetskontroll | Ung Vänster | Farmorgun i Norrtälje #3 | Bharfot | The Glamorous Librarian | Mikael Persson | I Cattas lilla värld | Den röde condorens vänsteråsikter | ove nordstrom | Argast Nu | Under den svarta natthimlen | scaber_nestor | Conjoiner | anonymityisnotacrime | Anna Troberg igen | Jens O. igen | fiskpinnetankar.blogspot.com | Mikael Persson igen | PROS – a pain in the ass | Svensk Myndighetskontroll igen | Intensifier | kamferdroppar | Den röde condorens vänsteråsikter igen | Per Madsen | scaber_nestor igen | free and thinking | Syrrans Granne | Hultins tankegång | Tankar i Gryningens Ljus | Anders Widén Författare #3 | mullemoose | ProjektPåRiktigt | Lars-Ericks blogg igen | JMB | inslag.se | Jinges web och fotoblogg igen | Liberal och långsint… | Olofs blogg | Ingemars blogg | Opponent.se | Den Liberala Misantropen | Mina Moderata Karameller igen | Argast Nu igen | Den Liberala Misantropen igen | Svensk Myndighetskontroll #3 | Inside Stefan Hallgren –>> | Kommenterat.net | My life | free and thinking igen | Farmorgun i Norrtälje #4 | tanjaanderssons blogg | Emma Johansson | Mark Klamberg #4 | Berghs Betraktelser | Opassande igen | Max Andersson | The Glamorous Librarian igen | politikbloggen.wordpress.com | frendo.se | Under den svarta natthimlen igen | sultanrussin | AlterEgo Resonerar | ProjektPåRiktigt igen | Intensifier igen | Farmorgun i Norrtälje #5 | Copyriot | helgespresso | Bloggoholic Bloggar om allt och absolut ingenting | Björn Wadström – ettan | sultanrussin igen | My life igen | Alliansfritt Sverige | Olofs blogg igen | Språkförsvaret | Inside Stefan Hallgren –>> igen | Harning | Hax igen | Christian Engström (pp) igen | Sadsmiles Blogg | En liten tant | Alliansupproret | Anders Widén Författare #4 | Tankar i Gryningens Ljus igen | Opassande #3 | Farmorgun i Norrtälje #6 | Johnny Scharonne | Basic personligt | Syrrans Granne igen | Jens O. #3 | Mark Klamberg #5 | Lars-Ericks blogg #3 | Motbilder igen | Sundevall | Slitaslang | Katarina Brännström | [ s-buzz ] | Henrik Tornberg | Duktiga och intelligenta Tanja Suhinina igen | Kommunisternas blogg | Magnus Andersson | Opassande #4 | ICMPECHO igen | Blogg om programvara | Mårtensson | Drottningsylt | Rick Falkvinge (pp) #4 | Opassande #5 | Opassande #6 | Rick Falkvinge (pp) #5 | Rick Falkvinge (pp) #6

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anders Andersson

  När jag ser de där flygbilderna från Stockholm går tankarna till de bilder av Vita Huset som spreds i samband med avslöjandet av Watergateskandalen.

  Jag slås nu av hur också Slottets och Riksdagshusets konturer påminner om magnethuvuden och tillhörande mekanik på gamla bandspelare. En arkitektektens undermedvetna fingervisning om framtiden?

  Tärningen är kastad.

 2. […] om FRA nyligen (data från knuff.se): Rick Falkvinge (pp) | Jens O. | Opassande | .Kaliber | Bazooka Brothers | Badlands Hyena | Rick Falkvinge (pp) igen | […]

 3. Snart är det dags. « MaSkoPi

  […] På tisdag ska jag vara med i alla fall. Syns vi där? […]

 4. Adam

  Alltså, uppslutning på Sergels Torg efter kl 13 ungefär då?

 5. Erik Laakso | På Uppstuds » Mitt tal om FRA-lagen

  […] om FRA nyligen (data från knuff.se): Rick Falkvinge (pp) | Jens O. | Opassande | .Kaliber | Bazooka Brothers | Badlands Hyena | Rick Falkvinge (pp) igen | […]

 6. Putte

  Lita inte på att ledamöterna kommer att gå in där. Det finns massor av bakdörrar och kulvertar mellan byggnaderna.

 7. Fuck FRA-lagen at Kommunisternas blogg

  […] Stockholm […]

 8. Intensifier » Trycket

  […] ovanför våra huvuden? Räcker det med att rusta för protest och visa på heterogen bifurkation? […]

 9. […] Här fler bloggar med tankar och info inför den stora manifestationen den 16 september: Moderata Karameller, Erik Hultin, Erik Laakso, Rick Falkvinge och här en bild på var samlingen sker på tisdag. […]

 10. […] Wadström – ettan #3 | Lampan | Min luktar oxo fisk! | Björn Wadström – ettan #4 | Harning | Rick Falkvinge (pp) #4 | Grafström igen | Mark Klamberg #5 | Signerat Kjellberg | Björn Wadström – ettan #5 | […]

 11. […] kommer att vara och möta riksdagsledamöterna när de kommer tillbaka från sommaruppehållet. På Mynttorget i Stockholm, klockan 1030. Jag är inte där som piratpartist. Jag är där som medborgare. En medborgare som […]

 12. FRA blåste visst inte över « Christian Engström (pp)

  […] – Mynttorget 1030 (om du vill möta riksdagsledamöterna) eller Norrmalmstorg 1000 (om […]

 13. Rick Falkvinge (pp) » Lycka till på demonstrationerna idag

  […] Vi samlas klockan 1030 på Mynttorget, nära Ledamotshuset, för att möta riksdagsledamöterna när de kommer tillbaka från sommaruppehållet. Karta här. […]

 14. Hemlige Arne

  Är du säker på att det slutar 14:00? Enligt ett pressmeddelande anländer kungen då, sedan håller de på en timme till.

  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=45&sq=1&ID=xvpavq7D8_9_9

 15. Rick Falkvinge

  Själva ceremonin i riksdagshuset börjar 1400, men då kan vi inte längre punktmarkera ledamöterna.

 16. Piratista

  Jaså, är det ni som promenerar i Stockholm?
  Jag trodde de sa´demonstrera på radion, men hörde väl fel.

Comments are closed.

arrow