Imorgon demonstrerar vi i Stockholm, Göteborg, Malmö

Nu är det en (1) dag kvar till stora demonstrationer. Dagens nedräkning står passande nog stoppafralagen.nu för:

De flesta av oss här i landet är födda in i ett samhälle där mycket är ordnat på bästa tänkbara vis. Tidigare generationer har lagt grunden för den moderna rättsstaten genom att garantera bland annat brevhemlighet, meddelarfrihet och källskydd i grundlagen. Vi var säkert många som tog för givet att samma principer skulle gälla oavsett vilken ny teknik (läs: Internet) som dök upp; därför var vi också många som togs på sängen när vi år 2008 blev tvungna att förklara för våra riksdagsledamöter att massavlyssning inte är godtagbart i en demokrati. Att vanliga medborgares privata kommunikation kopieras och skickas till en statlig myndighet kan aldrig accepteras – oavsett vilket medium det gäller, och oavsett hur denna myndighet sedan handskas med informationen.

Gårdagens avslöjanden i SVT var ytterligare starka men i det här läget fullständigt överflödiga bevis för att det är dags att lägga ner FRA, för att inte tala om att riva upp FRA-lagen. Det finns redan tillräckligt med material för att göra det fem gånger om. De som nu fortsätter att slåss för en massavlyssning kommer inte att övertygas av sakinformation. Då får de övertygas av opinionstryck i stället.

Jag kommer att vara och möta riksdagsledamöterna när de kommer tillbaka från sommaruppehållet. På Mynttorget i Stockholm, klockan 1030. Jag är inte där som piratpartist. Jag är där som medborgare. En medborgare som vägrar att bli kränkt, avlyssnad och hånad.

Vi ses där.

 • Stockholm Mynttorget 1030 (om du vill möta riksdagsledamöterna) eller Norrmalmstorg 1000 (om inte).
 • Göteborg – Gustaf Adolfs Torg 1800.
 • Malmö – Möllevångstorget 1730.

Separator line

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Bloggat om FRA nyligen (data från knuff.se): Anna Troberg | Folkpartiet i Nacka | Opassande | Mina Moderata Karameller | kasparas regnbue | Maria Ferm | Maria Ferm igen | Anders Widén Författare | MXp – Missional Experiences | MiaShopping | [ s-buzz ] | Björns blog | annarkia | Sidvind | Marcus Svensson (Smålandsposten) | Widar Nord | Mikael Persson | Online PR | Eva Hedesand Lundqvist | Amanda Brihed | Magnus Andersson | Opassande igen | free and thinking | Svensson | Dumheterna | Fradga | Nya Tänk om | Messerschmitt | En vanlig blogg om ingenting. | Rick Falkvinge (pp) | Mark Klamberg | Jonas Morian | PromeMorian | Ledarbloggen | Pophöger | Rick Falkvinge (pp) igen | Mårtensson | Rick Falkvinge (pp) #3 | Opassande #3 | LasseB | Sebastian Hallén | Onsdag | Det Progressiva USA | Intensifier | stoppaFRAlagen.nu | 99, our 68 | Tokmoderaten | Det Progressiva USA igen | Zac’s åsikter på ett fat. | Kumlapastorn | Kommunisternas blogg | Kommunisternas blogg igen | Mina Moderata Karameller igen | ICMPECHO | Edvin Ala(m) 3.0 | You’re no different to me | Saint S.B – Must not sleep, must warn others | Alla Dessa Dagar | Malmö MUF – Ordförande har ordet | Under den svarta natthimlen | Politikerbloggen | Professors blogg | Papperspyssel – rapport från Scrapfabriken | Nordic Dervish | Birger Thureson Feed | Alliansupproret | Det Progressiva USA #3 | Tokmoderaten igen | Bibliotek utan förbud / En okuvlig bibliotekarie | Det fria ordets forum | jj.n | El Rubio talar | Opassande #4 | Peter Karlberg | Margareth Osju | ANGIE ROGER | Befriaren | Kristofer rapporterar | Händelsehorisont | Mitt i steget | annarkia igen | Pophöger igen | Jinges web och fotoblogg | Kaj Raving – Nybro | Svensk Myndighetskontroll | Use the finger | Törnebohms Hotspot | Buddhas Blogg | storstadspojken | Langkilde | Farmorgun i Norrtälje | Jens O. | Edvin Ala(m) 3.0 igen | Viskningar och rop | Mark Klamberg igen | ANGIE ROGER igen | Hultins tankegång | deep.edition | Karl McFaul | Mathias Sundin | No size fits all | Ung Vänster | Mina Moderata Karameller #3 | Elisabeths blogg | Argast Nu | Brusa högre lilla å | Hax | Hax igen | My life | LordParzifal’s Woodland Journal | Olofs blogg | Jens O. igen | My life igen | ProjektPåRiktigt | Insane Meditation | Insane Meditation igen | Mark Klamberg #3 | yo mstuff! | Kulturbloggen | Lakes lakonismer | Occident | Mad World | Expressenbloggen | Christian Engström (pp) | Annikas Tyckeri | My life #3 | the Campaign Dossier | Björn Wadström – ettan | Alltiallon | Lars-Ericks blogg | Jakob Heidbrink – Meddelanden från juridikens maskinrum | Bitchslap Barbie | Farmorgun i Norrtälje igen | Inside Stefan Hallgren –>> | [ s-buzz ] igen | Anna Troberg igen | Argast Nu igen | Opassande #5 | Dysnomia’s nötskal | Rick Falkvinge (pp) #4 | annarkia #3 | Grafström | Kommunisternas blogg #3 | A gay globetrotters views | Mina Moderata Karameller #4 | Ataharis blogg | En liten tant | cafelatter | Björn Wadström – ettan igen | Dr Cais Blogg | scaber_nestor | Rick Falkvinge (pp) #5 | Mark Klamberg #4 | jj.n igen | Mitt i steget igen | Kulturbloggen igen | Opassande #6 | Mårtensson igen | Svensk Myndighetskontroll igen | Mina Moderata Karameller #5 | Mina Moderata Karameller #6 | Jens O. #3 | Rick Falkvinge (pp) #6 | Jinges web och fotoblogg igen | Anna Troberg #3 | Ravennas blogg | Hax #3 | Reality Check – Vardagsrevolution | veckans bild | Kaj Raving – Nybro igen | Queen of light | Intensifier igen | The Anton – stories from The Life | Mark Klamberg #5 | Moderskeppet – Texter ur ett frihetligt perspektiv | LasseB igen | scaber_nestor igen | Claeskrantz.se | Annikas Tyckeri igen | Intefanny | Björn Wadström – ettan #3 | Christian Engström (pp) igen | Lampan | Min luktar oxo fisk! | Björn Wadström – ettan #4 | Rick Falkvinge (pp) #7 | Harning | Grafström igen

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Joel

  Synd att det har blivit två konkurrerande demonstrationer samtidigt. Jag ska försöka sluta upp vid Mynttorget, men jag hade gärna hört Magnus Betnér, Maria Wetterstrand och det dussintal andra talare som ska vara på demonstrationen vid Norrmalmstorg. Visst lär man hinna se de sista talarna när det är klart vid Mynttorget och Storkyrkan, men att det blev såhär är riktigt synd, det kommer ju innebära att varken Norrmalmstorgsdemonstrationen eller demonstrationen vid Mynttorget kommer att vara fulltaliga, speciellt inte då det sker på en arbetsdag. De som har tagit ledigt kommer att spridas mellan de två demonstrationerna, istället för – som det behövs i mitt tycke – att vi visar en stor enad folkmassa för politikerna.

 2. RikMatts

  Jag ser framför mig bilden av Jan Myrdal med sönderslagna glasögon efter en Vietnamdemonstration den 20 december 1967 (hittar den inte just nu).

  Nog kommer deltagarna imorgon att vara fredliga alltid, men man kan inte räkna med att alla inom ordningsmakten har alla tår i mockasinen (snarare tvärtom), så prepare for the worst!

 3. Michael

  Jag tycker det är kanon att ni fixar det här. Skulle gått om jag inte jobbat nat och kommer vara totalslut.

  Men jag är faktiskt för FRA. Den är bara ut och invänd. Politiker och makthavare ska avlyssnas maximalt av folket – folket ska inte avlyssnas av makthavarna.

  Skrev en blogg om FRA och pengarna:
  http://blogg.aftonbladet.se/11316/perma/948040/

 4. PROS

  Serie läsarare som jag är kan jag varmt rekommendera att ni läser Arne Anka strippen i senaste nummret av dagens arbete(if metals tidning) och för er som inte har den så har jag länk(http://www.dagensarbete.se/home/da/home.NSF/unid/A169FCC1E71CE9C7C12574BF00526A49?OpenDocument) Sätter huvudet på spiken vad gäller FRA.

 5. Infrastruktur | Dumheterna

  […] slog mig att jag borde bege mig till demonstrationen mot FRA-lagen (Falkvinge). Den i Stockholm då givetvis eftersom det är där allt händer och där som uppslutningen gör […]

 6. NP

  Arrrrrrr, imorgon seglar vi under piratflagg!

  Bokstavligen faktiskt, har precis varit och köpt mig en piratflagga inför demonstrationen imorgon.

  Kl 05:00 rullar bilen mot tokhult ….

 7. Jens O. » Blog Archive » 1 dag kvar, vi ses i morgon

  […] “Hoppets Demonstration” den 16 september 2008 mot FRA. 1 dag kvar: I morgon 16 sep!. Gårdagens avslöjanden i SVT var ytterligare starka men i det här läget fullständigt överflödi…. En välbehövlig knuff framåt i FRA-debatten i våras stod stoppafralagen.nu för — med sin nu […]

 8. deep.edition » Imorgon börjar riksdagen…

  […] dem som är i Stockholm imorgon så börjar demonstrationen på Mynttorget 10.30. Göteborg demonstrerar på Gustaf Adolf Torg 18.00 och malmöiterna gör sina […]

 9. Alliansen på en FRA-powertrip. | Stefan Hallgren

  […] om Farmorguruns reflektioner i ämnet. Rick Falkvinge om Hoppets demonstration. Mina Moderata Karameller´s analys. Blogge Bloggelito Politikerbloggen om […]

Comments are closed.

arrow