Inget ESF för mig

Jag hade planerat länge att åka till European Social Forum i Malmö som pågår just nu, men den här förkylningen — som nu har jävlats med mig tillräckligt för att utvecklas till en fullvärdig jobbig luftrörshosta som har mig sängliggande hela dagarna — såg till att det inte skulle bli så.

Sorry, alla jag hade sett fram emot att träffa. Christian Engström (pp) kommer däremot att vara på plats, och tar min plats i de evenemang jag skulle delta i.

Btw, tack till alla som önskar mig ett snabbt tillfrisknande och många tips på huskurer. 🙂 Det uppskattas.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Kålan

  Tråkigt att höra att du inte kunde åka, men hälsan måste gå först.

  Jag brukar tugga i mig rå vitlök i stora mängder när jag känner att jag håller på att bli sjuk, men det krävs att man grundar med något som gör att magen klarar av den kuren, annars kan man råka ut för magont dessutom. Men eftersom du redan är sjuk så kommer det nog inte att hjälpa så mycket, det har bara fungerat på mig när jag känner de första symptomen på en förkylning. För din del gäller nog bara vila, men jag är ju ingen doktor 🙂

  Jag vill även påpeka att ditt tal på Sergels torg var mycket bra. Du talade högt, tydligt och med inlevelse, vilket gjorde att folk vaknade. Du har dessutom förbättrat ditt kroppsspråk avsevärt.

 2. Jim "Jine" Nelin

  Detta va olustigt, jag har också blivit sjuk av demonstrationen. Även min far är drabbad, han medverkade även han på demonstrationen.

  Kan det va så vi åkt på samma sjukdom?
  Är det FRA som börjat använda sig av biologisk krigföring kanske?

  Vem vet 😉

 3. Elias.L

  1. Käka smörgås med pressad vitlök och ost.
  2. Köp Echinaforce (droppar) ta 3st (ca:45 droppar) teskedar och drick.
  3. Alpenkraft naturläkemedel kan fungera.

  Krya på dig rick 🙂

 4. smen

  Ta det lugnt. Det är väl meningen att Rosenbad terroristerna ska gå in i väggen, inte vi. Vila upp dig ordentligt. Frainfeldt har nog att göra iallafall. Slog mig förresten att jag undrar hurvida hans rakade skalle är ett taktiskt val. Man brukar ju se hur statsministerposten åldrar folk. Nu slapp han iallafall visa att han blivit vithårig

 5. Rick Falkvinge

  Rick testar.

 6. Mats P.

  Rök en spliff, ät gott, och jobba på konspirationsteorier. 😉

 7. drf

  Åkte på samma skit själv, förkylningen övergick ruggigt fort till konvulsiva hostattacker och feber. Svetten lackar om en under hostattackerna och väcker en hela nätterna. Fick stanna hemma onsdag-fredag nu i veckan men ska vara åter på måndag.

  Förjävligt. Krya på dig!

 8. ErikS

  När väl infektionen har fått övertaget, eller gått över i hostreflexfasen hjälper inga huskurer i världen, tyvärr. Huskurerna har sin plats främst innan “allt har rasat samman”.

  Så hur ska man då göra för att bli bra så fort som möjligt när man väl har fått denna typ av hosta?

  Det viktigaste nu för dig Rick är att du ser till att du kan sova nattetid (den normala nattvilan) utan retningar och utan att vakna 30 cm över madrassen i en plötslig hostattack.

  Om du inte har kraftiga hostmediciner (receptbelagda) eller Citodon (receptbelagt) hemma så ordna detta. Denna typ av mediciner dämpar till stora delar hostreflexerna. När du tar sådana starkare preparat så kan du kanske råka ut för att du måste hosta upp en hel del då du vaknar, men obehaget (kan ta en 15-20 min) detta orsakar på morgonen är väl värt besväret.

  Alvedon, Magnecyl, m fl, dvs paracetamol eller salicylsyra hjälper inte i detta läge.

  Nyckeln till ett tillfrisknande i denna fas är att kunna sova ordentligt. Orsaken till sömnens stora betydelse just i denna situation är att det är under djupsömnen som kroppen bl a regenererar immunförsvaret och bildar tillväxthormoner (grunden för reparation av infektionsorsakade vävnadsskador).

  Anledningen till att man bör göra allt för att dämpa hostreflexerna under nattsömnen är inte bara att djupsömnen fördärvas. Hostreflexerna kan, ja, “få fnatt” och självregleringen sätts ur spel. Det är då man får detta som många har varit med om: hosta som, trots att man inte känner sig direkt sjuk längre, kan hålla på i månader! Därför ska man prioritera att kunna sova (även om man normalt är emot att ta starka mediciner) samt att bryta hostreflexcykeln.

  Försök dessutom upprätthålla en någotsånär normal dygnsrytm kombinerat med några kortare sovpauser under dagen. Det rekommenderas absolut ej att ligga hela dagarna, och anledningen är att bakteriebildningar då kan ske i lungorna, och då får man lunginflammation.

  /ErikS

 9. David

  Sen jag började använda Colizin (som finns i hälsokost handeln) så har jag klarat mig undan samtliga förkylningar. Måste dock tas när man börjar känna sig krasslig, alltså inte när det brytit ut.

  C vitamin i all ära, men jag tror att anledningen till att Colizin fungerar är Zink chocken man får som ser till att hålla förkylningen stången.

  Prova vetja. Det skadar ju inte.

 10. syrrans granne

  Det här måste vara FRA-kramarnas fel, för jag blev också förkyld. Dock inte dödligt, men tillräckligt ändå.

  Jag vet inte riktigt hur du skall bli frisk. Sluta röka brukar vara ett bra tips, men då måste du nog börja först och det är ingenting jag rekommenderar.

  Annars kan du ju prova att helt enkelt skärpa dig, för helvete! Inte springa runt på gator och torg som en annan tonåring. 😉

  syrrans grannes senaste bloggpost: Vem fan är kille?

 11. Hans J

  Jag tror att alla andra har fel om den där förkylningen…

  Det är inte FRAs fel!

  Skyll på Piratpartiet!

  Om nu Piratpartiet tar fram violetta tröjor så borde man väl för fasiken även ha en vinterfodrad variant också – Vi lever ju i den svinkalla Norden! Det är ju omöjligt för Rick att INTE ha en tröja på sig i officiella sammanhang (Som om Volvochefen skulle kunna köra annat än Volvo?!?)

  Vi får vara glada att tyget inte är ännu tunnare i tröjan!

  Fram för en polarvariant! Vi kan ju inte hålla oss varma på bara ilskan även om den räcker långt.

Comments are closed.

arrow