Telekompaketet röstas om just nu

Via Hax har jag fått reda på att amendment 138 och 166 har gått igenom. Det är bra amendments, som förbjuder filtrering av nätet och som kräver rättslig prövning innan avstängning från nätet. Men många av de dåliga skrivningarna verkar också ha gått igenom. Än så länge är mycket oklart…

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. HR

  Tänk att det finns så många insnöade meppar… Piratpartiet bör helt enkelt röstas in i EU 2009.

 2. Mr Profit

  Och knäpptyst från gammelmedia… helt jäkla otroligt. Finns ingen anledning att betala för prasselmedia idag när de inte håller någon som helst kvalitet.

 3. Karma

  Med risk att låta kall – Jag blir jävligt trött på att all media just nu handlar om skolskjutningen i Finland. Ja det är naturligtvis jävligt tråkigt att det hände, precis som det alltid är när dom som inte “förtjänat” det dör. Men det berör inte direkt många andra än just det lilla samhälle där det hände.

  Dock berör det som försigår i EU just nu fruktansvärt många fler, och kan betyda att våra liv som de ser ut nu förändras avsevärt åt det sämre (igen!). Det jag vill säga… Smäll upp nyheter om “telekompaketet”, snälla snälla media. Men ingenting säljer väl som en ny Columbine.

  “10 personer skjöts ihjäl i Finland!!!!! Allt om detta NU! (och btw idag kanske ni förlorar er rätt att yttra er fritt) Men som sagt TILLBAKA TILL SKOLCHOCKEN!!!”

  *arg*

  *andas*

  Karmas senaste bloggpost: The World is a Mess

 4. Jonathan

  Verkar som ingenting bra kommer utan något dåligt.

  +1 på Karma också.

  Jonathans senaste bloggpost: Across the Stars…

 5. RikMatts

  Tydligen var det Internets “fel” det som hände i Finland.

  Gammelmedia är verkligen skakade nu. Ett svårbegripligt dåd kondenseras i tv-rapporteringen ner till att bero på Internet därför att killen hade en, knappt sedd, film uppe på youtube.

 6. Björn Persson

  Precis. Och statsministern springer till Microsoft och Google och frågar om de kan programmera om Internet till att förhindra sådana här vansinnesdåd.

  1: Varför gick han inte till FRA?

  2: Polisen upptäckte ju hans film i god tid före dådet och förhörde honom, men begick misstaget att släppa honom igen. Vad är problemet då? Är det finska poliser som Google förväntas programmera om?

 7. Jonathan

  Och nu barkade saker åt helvete igen.
  Inväntar med spänning Ricks Reaktion på det hela.

  Jonathans senaste bloggpost: Sverige och den Gråtande Federleyn – Episod II: Anfallet från Låtsasliberaler

 8. Onsdag

  Angående telekompaketet så verkar i alla fall Fjellner vara rätt nöjd:

  http://www.fjellner.eu/2008/09/hurra-telecompaketet-gick-vagen/

  Onsdags senaste bloggpost: Hjältar eller opportunister?

 9. Infokrigaren

  Klart att EU skall införa lite mer övervakning och censurering av internet, dessutom vad skall FRA annars ha sina extrapengar till?

  “FRA är den stora vinnaren i försvarsdelen av alliansregeringens budgetproposition. Myndigheten växer så det knakar och får 130 miljoner mer i anslagsökning år 2011, än vad man själv faktiskt begärt. Merparten ska användas till signalspaning i kabel.”

  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article416051.ece

 10. Trottens Betraktelser » En liten seger i Bryssel

  […] DN Bloggat: Henrik Alexandersson, Anna Troberg, Oscar Swartz, Arvid Falk, Projekt På Riktigt, Rick Falkvinge, Olof, MinaModerataKarameller, Frykman, Argast, Ung Vänster, Mikael Persson, Andra bloggar om: EU, […]

Comments are closed.

arrow