Dagens läsvärdhet

Dagens läsvärdaste analys är Mark Klamberg om gammelmedias abdikation som kritisk statsgranskare. Klamberg skriver vanligtvis ganska tungt och faktaspäckat så att man får ta god tid på sig för att smälta innehållet, men här var den röda tråden otroligt tydlig och påtaglig. Och pinsam för gammelmedia.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Anino

  Abdikering kan man säga (istället för abdikation).

  Aninos senaste bloggpost: Turkiet blockerar Richard Dawkins websida

 2. Kluris

  I en alltför kontrollerad omgivning, tenderar folk att abdikera ansvar. /-okänd.

 3. urban cat

  Hur får man fler att uppmärksamma bloggosfären?
  Det är trotts allt ganska (på tok för många) som enbart ser på TV & läser pappers-blaskor!

  Det skulle verkligen behövas!!!
  Någon idé?

  urban cats senaste bloggpost: FRA-Flummet

 4. urban cat

  läste (i gammelmedia) en siffra på 10% av befolkningen, som läser bloggar…

  urban cats senaste bloggpost: FRA-Flummet

 5. minata

  @urban cat
  Med min bakgrund i SSU, Vietnamrörelsen, Proggrörelsen, Amnesty är bössinsamling och papperstidning effektivt. Namninsamling har samma effekt. Fred i Vietnam samlade 2,1 miljoner namnunderskrifter. Att synas på gator och torg är A och O. Kultur är också en bra form. Amnesty i Kungsan, Första Maj, Vietnamdemonstration varje 20:e december.

 6. ken

  Minata,
  insamlingsbössor, tidningsförsäljning och demonstrationer fungerade förträffligt i Vietnamrörelsen. Sedan har vänstern alltid undrat varför det inte längre fungerar lika bra. Undantagsvis gör det det, t.ex. vid de stora demonstrationerna inför starten av Irakkriget. Men nu – trots att majoriteten tycker USA:s krig i Irak är fel – blir det ingen uppslutning på Irakdemonstrationer. Det verkar som om tiderna förändrats. Nätet fungerar nu väldigt bra för att få igång en opinion, men den har sina avigsidor: stora delar av befolkningen märker inget av bloggdebatten.
  Jag tror inte det finns några enkla lösningar här. Bloggdebatt och gatuaktivism kan komplettera varandra, men ingen vet hur man får igång en opinion på det sätt som skedde under Vietnamkriget.

 7. minata

  @Ken
  “Bloggdebatt och gatuaktivism kan komplettera varandra, men ingen vet hur man får igång en opinion på det sätt som skedde under Vietnamkriget.”
  Vad jag tycker saknas är gammalt och hederligt föreningsarbete. Ordförande, kassör, sekreterare, ansvarsfrihet, årsmöte, distriktsarbete, föreningsekonomi. Studerar jag Svart Måndag (forumet) bygger nätverket på nollkronorsbudget. Piratpartiet har 0 kronor i medlemsavgift. Inför 16 september motarbetades arrangörerna. Det saknas strategier helt enkelt. Bloggarna agerar individuellt. I ett nätverk måste det finnas en gemensam linje. Vi ser ju ett facit: 300 skrivet och tryckt (beständigt, falskt eller sant) i media på Sergels Torg. Demonstrationerna i Malmö och Göteborg var Vänsterdemonstrationer och funkade okey.

Comments are closed.

arrow