Datorstrul, uppdatering

Sedan jag bytte nätagg uppför sig Peregrine bättre, men fortfarande inte bra. Det verkar ha varit multipla fel,. Nu kan den boota – men den bootar fortfarande om spontant så fort den börjar dra lite minne.

Jag kan boota Windows, men inte logga in, då bootar den om.

Jag kan boota Windows i safe mode och logga in, men inte starta Firefox, då bootar den om.

Nästa steg är att byta RAM. Jag har lite bra Corsairminne här som ska få tjänstgöra. Sådana med softa lysdioder som visar hur mycket den banken används. Jag hoppas det är minnet, för annars vete fan hur jag går vidare.

Kontentan är att jag fortfarande är förvisad till sådant arbete som kan göras i OpenOffice 2.0 eller Firefox. Det är nu en hel del, men långt ifrån så mycket som jag brukar behöva göra på en daglig basis.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Blogge Bloggelito

  Du har inte funderat på att köpa en Mac?

 2. Janne

  Kör WinXP i virtualbox, borde funka klockrent.

 3. Janne

  Testa också att ladda ned puppylinuxos och starta från den hembrända CDn, så ser du om det är ett hårdvaru eller mjukvarufel.
  (Om det är fel på hårdvaran borde inte puppy fungera heller.)

 4. SixDays

  Det luktar som att antingen minnesbussen eller minnesmodulerna är paj. Troligen är det att när den addresserar ett viss minnesområde på en modul så skiter det sig.

  Vet inte vad det är för minne i burken, men testa å kör memtest86 på den. Google är din vän.

  SixDayss senaste bloggpost: Gamla burkar

 5. F

  Testa minnet som sitter i först!
  Kör memtest86 från en ubuntuskiva eller liknande.

 6. Kålan

  Jag har haft samma problem med Firefox, en checkdisk fixade problemet med krasherna. Ursprunget på mitt problem, var precis som i ditt fall något annat.

 7. Pär J

  skulle det vara så att moderkortet är stekt är det ändå inte hopplöst med diskarna om du har koll på vilka stripes som körs nu, har inga fakta på ämnet men har fått liv i mina diskar efter grillat moderkort(med raidkontroller av annat märke i nya burken).

 8. pv2b

  Lägg gärna upp några bilder av moderkortets kondensatorer – särskilt intressant är de stora filterelektrolyterna som sitter i närheten av processorn. Ofta brukar det vara möjligt att se problem med elektrolytkondensatorer fysiskt.

  Är det på det sättet är det bara fram med lödkolven och byta kondingarna. Har jag gjort på flera datorer med liknande strul…

  pv2bs senaste bloggpost: FRA: Hur gör man rätt?

 9. Daniel Wijk

  Blogge Bloggelito:
  Även Mac;ar kan ju råka ut för rena hårdvarufel (även om det händer mer sällan enligt min uppfattning).

  Fast jag kanske bör påpeka att jag är en Macanvändare jag också. ^^

 10. Daniel N

  pv2b: Glättningskondensatorer snarare, om man ska vara hårfin. 😉

Comments are closed.

arrow