Tack till Endemoniada för bilden

Medan jag ändå skriver strönoteringar vill jag passa på att tacka Endemoniada för bilden som jag använder till höger. Jag har givit cred i filnamnet, men vill passa på att kredda lite mer än så. Bilden verkar ge starka reaktioner runt hela lägret – men extremt olika starka reaktioner. Vad tycker du om den?

{democracy:3}

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Alex

  Jag tycker bilden hamnar närmare stasi än upplyst integritetskämpe. För aggresiv /Alex

 2. Stoffe

  Håller med Alex. Blicken är skrämmande och med det uppklädda utseendet (i sig inte fel!) så för det mer tankarna till brunbyxa än lila skjorta. Kanske läser man för mycket i det, men framtoning är ju allt dessa dagar.

  Skulle vilja se något som mer säger upplysning än upplyssning, så att säga…

 3. Mr Profit

  Jag tycker den är schysst, men du ser kanske lite väl “staljad” ut. Du riktar ju dig till de som vill ha en gräsrotskämpe och då finns det nog ett egenvärde i att se “vanlig” ut.

 4. Jesper

  Håller med Mr Profit. Man känner sig övervakad nu för tiden när man läser på sidan. “Han ser dig…”

 5. Infokrigaren

  Tycker du liknar Alex Jones, han är mr. Megafon i USA..

  Ser likheter mellan er två och det verkar som om du vet mer än vad som händer i världen än vad du skriver om, så det kanske förhoppningsvis blir lite mer agressiv användning av den där megafonen i framtiden..

  Ni som skrivit i kommentarerna: Börjar ni bli paranoida? Ni kan väl inte mena allvar med att ni känner er övevakade på denna blogg, bara för att det finns en bild på Rick med en megafon i högsta hugg.. Kom ner i kaninhålet och börja utforska vad som egentligen händer i omvärlden och ta reda på vilka som egentligen styr denna värld, DÅ har ni anledning att bli paranoida!!

 6. MrArboc

  Jag får känslan “militant enfrågeextremist” av bilden. Typ BSS-typerna… Anvävder megafon för att framföra sina åsikter och samtidigt undvika jobbiga frågor.

  Nu VET jag ju att det inte stämmer på dig, men det är mina reaktioner kring bilden.

  MrArbocs senaste bloggpost: Tävlingar och ost!

 7. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Jag gillar bilden.

  Men uppenbarligen finns risken att den misstolkas, och det har Piratpartiet inte råd med inför valen 2009 och 2010…

 8. Gustav

  Gött konspiratoriskt från Infokrigaren där. Alex Jones är ju inte bara en megafonens påläggskalv utan även foliehattens. 9/11-truther, orolig för frimurare och Bilderbergmöten – snart börjar han med reptiler från rymden också 😉

  Sådant vill man ju givetvis inte bli förknippad med, men risken är nog liten i slutändan. Personligen vet jag inte vad jag tycker om bilden, men det är iaf bra att sticka ut och inte stå och fejk-le som en plastig smilfink likt alla andra politiker.

 9. blondin-rikard

  Tycker det är intressant med en partiledare som framställer sig som en aktivist på demonstration (mina associationer).

  Jämfört med partiledare som sporadiskt kommunicerar via DN kommuniké (debatt) så tycker jag det är sympatiskt.

 10. Kluris

  Tycker gott att du istället kan använda någon av dessa två:
  Rick i kvällsljus eller lite business-aktig

  Den du har nu ger mig obehagliga vibbar, du ser oerhört hårt stajlad ut. Hästhandlar-oärlighet är ord som far i mitt huvud, typ. någon som måste ta till en mass yttre attribut för att släta över och framstå som något personen inte är. Lite påklistrad image som hör hemma på artister, cirkusclown för att utrycka det plumpt.

 11. Andreas

  Att du hade valet “Rick borde varit naken på bilden i stället. Och 20 år yngre. Och kvinna.” gör det definitivt svårt att hålla sig borta från det alternativet. Annars skulle jag säga alternativ 3, nämligen “Båda ovanstående. Det är ingen motsättning.”

  Anser att bilden är oerhört passande till denna bloggen och vad du står för.

 12. Rick Falkvinge

  För alla som föredrar en medborgarrätts- och politikbloggare som har nakenbilder på sig själv, och som dessutom är 20 år yngre än mig och kvinna, så rekommenderar jag Johanna Sjödin.

  Hon var aktiv i FRA-debatten men bloggar oftast om sexualpolitik. (Nakenbilderna är en del av den politiska framtoningen. Den som tar henne för banal gör ett gigantiskt misstag.)

 13. Putte

  Är Rick så rödhårig i verkligheten?

 14. Markus "LAKE" Berglund

  Andreas, är inte 20 år lite mycket? Hur gammal är Rick egentligen?

  Markus “LAKE” Berglunds senaste bloggpost: Dagens lakonism

 15. Max

  Riktigt sliskig studiobildsstil. Skulle den kännas äkta skulle det vara en annan sak.

 16. Infokrigaren

  Gustav, du tror att du vet hur världen fungerar, det märks tydligt på din attityd, allt det som bland annat Alex Jones har pratat om i 15 år syns nu tydligt, om man vill se. Allt från övervakning av medborgare/kriget mot terrorismen till denna globala finanskris, hur har han fått reda på detta i förtid? Han har läst lagar/böcker och annan litteratur som just medlemmar i CFR, Bilderberg och andra NGO’s/Tankesmedjor skrivit själva..

  Jag visste tex om denna stundande finanskris redan för 2år sedan och jag är inte ens insatt/kunnig i ekonomi, men det finns dom som är duktiga på bland annat ekononomi och dom gästar Alex Jones radioprogram, dessa personer har inga bindningar till Tankesmedjor/NGO’s, Banker, Regering så dom sitter inte och ljuger dom säger som det är och hur det kommer att bli och det är tyvärr ingen vacker framtid..

  Men det vet ju inte Gustav nåt om, han vet redan hur världen fungerar, han har politiker som säger sanningen till folket..

 17. Erik

  Tyvärr ser det på bilden mer ut som om du är en av dem som vill övervaka oss mer än motsatsen.

 18. Richard

  Den får dig att se ut som en kombination av Alex Jones och Eddie Izzard!

 19. Gustav

  O ädle informationskrigare; det fanns som du säger tidiga tecken på att finanskrisen var en fråga om när, inte om. Det behövde man inte bevaka Bilderbergmöten för att känna till. Jones kan ju inte undgå att ha rätt om vissa saker, med tanke på allt han engagerar sig i. Han är långtifrån den ende som varnat för dessa faror, men definitivt en av de med mest skruvad uppfattning om orsakskejdorna.

  Jag säger mig inte ha koll på hur allt fungerar och jag är extremt skeptisk mot politisk maktutövning i gemen, men det betyder inte att jag måste ta steget över till foliehattande. Såsom världskonspirationer av olika slag.

  Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

 20. Anders Troberg

  Jag gillar bilden. Den är klassiskt “upp på barrikaderna”-romantisk. Är man ett utmanarparti så måste man se ut som det, och det är ju inte som om han står och viftar med en AKM… Visst, vissa grupper kommer inte att gilla den, men face it, de skulle inte rösta på oss om vi så hotade med att köra upp en megafon i baken på dem. På tvären.

  Man ska inte försöka vinna alla väljare, man ska försöka vinna de väljare som man har en rimlig chans att vinna. Att jaga väljare djupt inne i motståndarlägret är bara bortslösade resurser.

  Det sagt, så skulle det inte varit fel om han var naken, 20 år yngre och kvinna, men det skulle nog kostat fler röster…

 21. Ahruman

  Definitivt Eddie Izzard. Men inte på ett bra sätt.

  Ahrumans senaste bloggpost: Key to QWERTY

 22. Martin (Endemoniada)

  Haha, vilka sköna reaktioner på en extremt spontan bild 🙂

  Jag är glad att Rick gillar den i alla fall. Personligen tycker jag inte den uppmanar tankar om brunskjortor eller liknande, utan bara att den är intensiv och manande, kanske iofs. en smula anklagande :>

  Tack för creddningen!

 23. Mikael

  Jag tycker att bilden för tankarna till en sliskig pedofil.

  Jag brukar tipsa så många som möjligt att läsa på den här sidan, och jag tycker bilden ska bytas ut. :/

 24. Lars

  OK, lite kul med olika bilder, men just bärsbilden känns inte så förtroendegivande.

  @Anders Troberg: Jag gillade inte den första bilden, och jag röstade på piratpartiet 2006. Fast det betyder ju iochförsig att jag inte behöver vinnas över som väljare…

Comments are closed.

arrow