Bonke, nu i akademisk version

Via Sidvind upptäcker jag att historien om Bonke, alltså berättelsen om USAs överbelåning utan ekonomisk täckning som står inför en kollaps, nu även är berättad i strikt akademisk form – men av förre chefen på riksförsäkringsverket, KG Scherman, på SvD Brännpunkt.

Han skriver exakt samma argument, för exakt samma resonemang och drar exakt samma slutsatser som jag gör.

Det är iofs inte svårt att göra det om man läst några andra nyhetskällor än Aftonbladet. Men ändå.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

  1. HR
  2. Kluris

    Jag har just sett den allvarligaste dokumentären om vårt monetära system jag hittils sett. Det var mycket väl värda tre och en halv timme, se filmen: The Money Masters. Filmen ger också en lösning och pekar på hur ett stabilt system skapas, och det är varken komplicerat eller nytt. Ett system som främjar handel och välstånd, inte banker. USA har till och haft det systemet ett par gånger, senast Lincolns “Greenbacks”. Det som behövs i grunden är ett skrotande av privata centralbanker, utfördande av “teasury notes” istället för bonds, alltså inte längre en lånebaserad ekonomi och inget mer fractional reserve. Å slutligen inte tillåta högre räntor än vad som behövs för administration, alltså slut på “rent seeking” i likhet med strikt muslimska banker. Där kan faktiskt en underliggande orsak till underblåsandet av muslimhatet ligga, de bankerna utgör ett hot mot den “ordning” som för närvarande gäller i övrigt i världen. Jag lovar, det är mycket väl spenderade 3½ timme film, bästa jag har sett på ämnet. De går igenom den monetära historien oerhört grundligt, ända från det romerska imperiet. Dock är den gjord uteslutande från en amerikansk horizont, även om mer än halva filmen handlar om europa. Filmen både berör och punkterar mycket av de värsta foliehattarnas teorier om man verkligen ser hela filmen, den bekräftar också vissa saker, många saker som vi nog egentligen redan känner till i stort men aldrig insett detaljerna av. Konspirationerna är inte alls så omfattande som vissa tror, och det behövs inte heller. En tillbakagång till guldstandarden som många talar om sågas också verkligen vid fotknölarna, och jag har aldrig sett/hört någon göra det så grundligt som denna film. Det är också en rätt gammal film för att vara på Internet, jag hittar inget datum, men den torde vara gjord under tidigt 90-tal. Behöver jag tillägga att den förutspår dagens finansiella kris, alltså inga börskrasher som bara drabbar spekulation, utan precis det katastrofala “money shortage” vi ser idag som på ett mycket värre sätt drabbar medelklassen.

    Filmen har också en dedikerad hemsida.

    Filmen har röstats på av nästan 3000 personer på google, och har full pott, fem stjärnor.

    Jag hoppas att jag inte lägger denna kommentar till en gammal postning för döva öron, dvs. att ingen ser den. För det här var verkligen sevärt. Superlativer!

Comments are closed.

arrow