Missa inte Byrån, Bukten, Partiet imorgon

Rasmus påminner, och det gör jag också, om seminariet Revolution or Reform imorgon kl 18-20 i Stockholm på KTH. Arrangörerna har lyckats med konststycket att få dit Pirate Bay, Piratbyrån och Piratpartiet samtidigt. Det lär bli en riktigt intressant diskussion om skillnad i synsätt.

Min ungefärliga gissning:

Pirate Bay — Politiken är inte så intressant, tekniken vinner ändå i längden. Konflikt driver förändring, oavsett om politikerna stretar emot.

Piratbyrån — Kulturpolitiken är högintressant men alldeles för onyanserad idag i ett landskap med helt nya förutsättningar. Det viktiga är att vi ger utrymme åt de nya förutsättningarna att ge upphov till nya former av kultur. Fildelningsdebatten som sådan är överspelad och ointressant.

Piratpartiet — Aktivism räcker inte, man måste sparka de gamla politikerna i arslet och arbeta parlamentariskt.

Lär bli en riktigt intressant diskussion.

Dessutom är hederspiraten Karl Sigfrid (m) med i panelen också.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. cnab

  Bombardera traditionella media inklusive TT m.fl. så kvällen kommer att bevakas ordentligt! Men det har säkert någon redan tänkt på ….

 2. cnab

  Dessvärre ingen info om KTH-kvällen på PP’s webplats. Pressreleas, tack! Glöm inte TV & radio, lokalt och riks. Och fristående produktionsbolag som Strix, Filt, Titan o.s.v.

 3. Rick Falkvinge

  Rätt tänkt av dig, fel (eller inte) tänkt av oss. Ska naturligtvis fixas.

 4. monki

  Rick: Jag tror inte man ska se de tre som representanter för tre olika synsätt för hur man BÖR bedriva politik. Istället bör man se dem som tre ömsesidigt förstärkande komponenter i en mycket produktiv sammansättning.

  Förhoppningsvis kan diskussionen handla om hur man bäst konfigurerar den här sammansättningen istället för att försöka fastställa den enda vägens politik.

  riktigt synd att missa debatten. Hoppas mycket på den!

  monkis senaste bloggpost: Fitbit

 5. Magma

  Det kommer vara fler Trackersidor representerade.
  Ska bli kul att lyssna och prata med er.

 6. Ann Onym

  Kommer det filmas? Skulle vara väldigt intressant att höra vad som sägs.

 7. Rick Falkvinge

  Ann: PP kommer att ha videokamera där. Har frågat arrangörerna om tillstånd men inte fått svar ännu.

 8. Rick Falkvinge

  monki: Absolut. Jag lyfter ofta fram hur tidigare strukturella förändringar alltid haft vildhjärnor, lobbyorganisationer och parlamentarism som arbetat tillsammans och nått ett mål.

 9. cnab

  Hej Rick! Kan du få till stånd ett moratorium beträffande Övervakningslagen som riksdagen ska rösta om i morron? Är det inte något som mp och v kan hjälpa till att ta initiativ till – minoritetsbordläggning? Skälet är naturligtvis att Riksdagen måste ta ett helhetsgrepp på ALLA frågor som har med medborgarnas integritet att göra (FRA m.m.)

 10. Winston Smith

  Jag hade gärna gått dit men såg inte någon information om detta förrän alltihopa var över. Nåväl, förhoppningsvis kom det dit några som har större behov av upplysning än jag själv. 🙂

Comments are closed.

arrow