Antipiratlagen IPRED1: Skarpt läge!

Alla bloggare, alla bloggläsare:

Lagrådet svarade på antipiratlagen (piratjägarlagen) IPRED1 igår. Det betyder att processen var väldigt uppsnabbad, och det av en anledning.

Det har kommit till min kännedom att propositionen kommer att komma väldigt snart, och efter det är positionerna låsta. Per Schlingmann, moderaternas partisekreterare, har indikerat tydligt att de kommer att lyssna på hur lagen tas emot i opinionen. Men än så länge har opinionstrycket inte kommit, det har bara varit lite allmänt gnäll. Anledningen till det, naturligtvis, är att vi bloggare har varit upptagna med att läsa den jävla skitlagen och sätta oss in i den på djupet.

Men från det att propositionen är lagd, så är positionerna låsa. Då kommer propositionen inte att ändras. Vi har fram till dess på oss att visa riksdagsledamöterna vad vi tycker.

Det datumet är förmodligen redan inom två veckor.

Så nu måste vi bloggare visa vad vi tycker. Detta är vårt kritiska fönster. Vi räcker inte med att vi aktiverar oss själva, vi måste aktivera våra bloggläsare. Vi måste skala ut. Vi måste se till att riksdagsledamöterna, alla riksdagsledamöterna och särskilt alliansens, ser att medborgare är upprörda. Många medborgare. Vi måste hjälpa våra läsare att maila riksdagsledamöterna. Inga standardiserade massmail som kvällspressen gjorde; det är bara störande. Vi behöver äkta engagemang.

Och vi behöver det nu, innan proppen kommer.

Skarpt läge.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , ,

Bloggat om Piratjägarlagen, Antipiratlagen, Ipred1 nyligen (data från knuff.se): Opassande | Rick Falkvinge (pp) | Opassande igen | Davids åsikter | Samtidigt i Uppsala | Klibbnisses Blogg | Intensifier | Svensson | Bitchslap Barbie | Dumheterna | Rick Falkvinge (pp) igen | Motpol | Josef säger… | Copyriot | Rick Falkvinge (pp) #3 | Anna Troberg | Christian Engström (pp) | Hax | satmaran | Dynamic Man

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. […] naturligtvis inte med handling det som sägs med ord. Här ska det jävlar i mig skyndas på och slängas ihop en proposition innan någon hinner tycka eller tänka till. De tror visst att vi är som politiker i största […]

 2. Anders Hansson

  Var är Sverige på väg. Snart måste man tänka på allt på internet. Snart får alla en personlig advokat som förföljer en så han kan leva på en.

  Nej fy fan. Vi vet hur media giganterna tänker. De tror vi Svenskar har samma skadestånd som jänkarna.

  Jag är livrädd. Det känns så hopplöst nästan skrivit till politiker varenda vecka om olika idiot lagar. FRA, Säpo, avlyssningarna och nu alla vår ungdomar.

  Tycker vi skall pusha för vad Reinfeldt hade som val-löfte, “Vi skall inte jaga en hel ungdoms-genration”. Det var sånt skit som var tapeten då.

  Piratpartiet har klart min röst. Ni en av de få som verkligen värnar om vårt privat liv och vårat piratliv. Vilket går hand i hand

 3. Repressiv julafton - bl.a. med piratjägarlag | Svensson

  […] | Svensson on Säpo får bygga ut sitt åsiktsregisterAnders_S on Inte tryggare utan otryggareRick Falkvinge (pp) » Antipiratlagen IPRED1: Skarpt läge! on Repressiv lagstiftning på löpande bandK on Inte tryggare utan otryggareMurar och integritet | […]

 4. Frank

  Okej, så hur är det sådant här brukar gå… nya lagar, nya regler, mer och mer polistryck. En minoritet kämpar emot men blir sakta nedslagen eller helt enkelt demotiverad. Sen sitter vi där om ett decennium eller två med en diktator vid makten och inga personliga rättigheter – en situation som inte korrigeras innan den väpnade revolutionen eller främmande makt med våld slår ner makten och lämnar i dess ställe ett splittrat land som inte kommer hämta sig på lång tid.

  Jotack, personligen tycker jag att det här känns för bekant. Jag tror jag flyttar ut på landet, skaffar vapenlicens för ett par jaktvapen, och bygger en stabil mur. Eller kanske till och med flyttar ut ur landet. Sen är det väl bara att vänta tills skotten börjar höras…

  Ja, för något annat har de inte lyssnat på hittills, och jag ser då inget tecken på att de tänker lyssna över huvud taget. Lycka till, regeringen… det enda ni kan hoppas på är att historien glömmer bort era namn – precis som idag väldigt få minns vilka som stiftade lagarna som lät andra diktatorer komma till makten och kontrollera sitt land.

  Nej tvi vale. Att ens behöva tänka sådana tankar. Folk ställer sig frågan “vart är vi på väg egentligen?” och det är lätt att besvara. Rakt åt pipsvängen, in i våld och otyg. Det är dit vi är på väg, och det är regeringen som styr.

  Och den sortens protester som har skett hittills – beundrasvärde som de är – kommer se ganska bleka ut jämfört med vad som kommer att gå förlorat innan den här historien har fått sitt slut.

 5. […] Det är dessutom skarpt läge nu — riksdagsledamöterna måste få reda på detta, och det från oss. Du och jag och alla andra. Nu har vi alla ett ansvar. […]

 6. Skarpt läge people! « Bitchslap Barbie

  […] (precis innan detta) så gick jag in och snokade lite på hans blogg. Där hittade jag detta inlägg som defintivt är värt att […]

 7. Rille

  Okej, lite konstruktivt grupparbete nu. Jag tycker det är rörigt att hålla koll på vad IPRED innebär mera konkret (med hänvisning till lagtexter). Finns det någon som har koll som exempelvis kan sätta upp lite klockrena argument på exempelvis http://www.argumentera.se eller liknande plats. Just nu vill jag maila all politiker och sätta press, men jag kan inte formulera mig slagkraftigt för fem öre.

 8. Nu stoppar vi antipiratlagen! « Christian Engström (pp)

  […] nu är det ett window of opportunity öppet för att stoppa den föreslagna antipiratlagen, tipsar Rick Falkvinge (pp) på sin […]

 9. Erik

  How can I help?

  Eriks senaste bloggpost: Sömn

 10. Mikael

  Jag håller med Frank – det är dags att skaffa vapenlicens…

 11. Rille

  Okej, madderfakkers! Nu har jag mailat alla riksdagsledamöter och sagt min åsikt. Detta är en dare till alla andra som läser här att få arschlet ur vagnen och reagera. Gör vad som helst som genererar lite tryck utåt, maila alla riksdagspuckon eller alla tidningsreaktioner, bara det blir något. Rapportera tillbaka i tråden här samt hojta:
  “Alla som vill begränsa internet är våldtäktsmän!”. 🙂

 12. Mikke

  Christian har ett bra upplägg hur vi kan agera.

  http://christianengstrom.wordpress.com/

  Jag tänker agera!!!

  / Mikke

 13. […] kräver överblickbara konsekvenser för inskränkning av demokratiska friheter. Någon IPRED1 som Rick Falkvinge (pp) hänvisar till finns inte. Sedan hänvisar propositionen till FN:s […]

 14. Högerkonspiration » Blog Archive » Tre tips till Alliansen

  […] ner IPRED1. Annars blir det FRA-lagen i repris. Jag kan visserligen tycka att skrikhalsar som Rick Falkvinge […]

 15. Privat poliskår « PiratJanne

  […] Ipred1 nyligen (data från knuff.se): Rick Falkvinge (pp) | Opassande | Anna Troberg | Rick Falkvinge (pp) igen | Mattias tycker och tänker | Opassande igen | Basic personligt | Svensson | Rick Falkvinge […]

 16. putte

  Mediajättarna Bonniers (DN, Expressen, TV4), Schibstedt (SvD), Stenbeck (Tv3) osv. har inget emot hårda tag mot fildelare. Journalister ser sina egna jobb hotade av nätet. DE KOMMER INTE ATT HJÄLPA OSS.

 17. […] utan att man blir lite matt och hopplös av det som sker. Fast många bloggare reagerar starkt. Med Rick Falkvinges blogginlägg som nav kan vi hitta många läsvärda inlägg via […]

 18. Dynamic Man » Det är nu eller aldrig

  […] förklarar också att vi har mindre än två veckor på oss. Så nu gäller det att sätta fart. Det är nu eller […]

 19. Daniel Nyström

  Jag mailade alla riksdagsledamöter för två veckor sedan. Fick 2 svar. Ett från en moderat som meddelade att “åsikten var mottagen och hon skulle tänka på det” samt en mindre mailkonversation från sossen som bloggar på expressen.se vad han nu heter.. Han ignorerade den information jag la fram som sa att “det inte är bra med en privatägd poliskår med högre befogenheter än vår riktiga polis” och frågade “Vill du inte skydda upphovsrätten”……. detta föranledde vidare konversation där jag citerade mängder av akademiska och opartiska rapporter… tystnad följde.

  Kan väl inte direkt säga att oppositionen inger så mycket förtroende i denna fråga direkt..

  Kan återkomma med namnen o exakta svar senare, jag kommer inte åt webmailen just nu o sitter på ett hotell i Umeå.

  Cheers,

  Daniel Nyströms senaste bloggpost: Q.P. – On my way to Luleå…

 20. delade | Piratjakt och avlyssningsfri partisajt

  […] utan att man blir lite matt och hopplös av det som sker. Fast många bloggare reagerar starkt. Med Rick Falkvinges blogginlägg som nav kan vi hitta många läsvärda inlägg via […]

 21. Fröken Fredrika Guldpirat

  >>>och frågade “Vill du inte skydda upphovsrätten”

  När man får såna frågor så är det självklara svaret -Ja, följt av förklaringen att ytterligare utvidgning av dagens upphovsrätt, och införande av sanktionerad utpressning, i konflikt med medborgarnas önskan om hur upphovsrätten ska utformas, inte alls är ett skydd av upphovsrätten som helhet, utan ytterligare en urholkning av den lilla acceptansen för upphovsrätten som finns kvar hos befolkningen idag.

  Lägger en politiker fram den frågan på det sättet som du beskrev, så har den inte förstått det mest grundläggande om hur det allmänna rättsmedvetandet i samhället fungerar, eller vilka som bestämmer upphovsrättslagens utformning.

 22. Rick Falkvinge (pp) » Efter FRA kommer IPRED1: dags att agera

  […] det är bråttom. Vi har högst två veckor på oss innan propositionen läggs (bloggpost om det här). Därefter är positionerna […]

 23. Ipred1 på ingående - Michaels hörn i cyberspace

  […] att han fildelat. Vad innebär då IPRED1 i korthet? Nedanför är ett citat från Piratpartiets Rick Falkvinge Film- och skivindustrin skall få full rätt att få ut vem som abonnerat på en viss IP-adress […]

 24. Debattartikel på SVT Opinion « V, fildelning & upphovsrätt

  […] Rick Falkvinge (pp) menar att vi har en eller två veckor på oss att protestera för att övertyga regeringen om att de har för mycket att förlora på att lägga propositionen. […]

 25. tim

  detta är skandalöst om denna lagförslag skulle slås igenom jag tycker att de får vara ett slut på jagandet av privat personer
  och massa ursäkter att jaga privat personer

  enda anledningen att de jagas är för att film och musik industrin ligger på regeringen och staten för dom anser att dom förlorar massa pengar men så är inte fallet för
  de är så många ungdomar som vuxna som har börjat lyssna på ny musik som inte dom visste fanns och de är tack vare fildelning och dom vuxna och även ungdomar dom går på konserter på dessa nya artister och köper även skivor

  så på de sättet så gynnar faktiskt fildelning alla dessa musikbolag

  sen kan man ju kolla på filmindustrin
  ja ta mig tex jag går mer på bio i dag än vad man gjorde förut och de är mycket pga av att man har bättre ekonomi och även vill se filmer på bio i stället för att sitta hemma och titta på dom på tvn

  jag går minst på bio 1 gång i månaden kanske 2 i vissa månader och om varje film kostar 100 kr så blir de 1200 kr per år som jag ger filmindustrin
  och jag vet att de finns många som mig som gör samma sak så film och musik industrin förlorar inte massa pengar

  ett grej som skulle öka försäljningen av skivor tex är att sänka priset på 1 skiva i från 259 som den dyraste skivan kostar till typ 100 kr då tycker folk att de är värt att köpa den

  sen finns de många som kanske tankar ner skivan för att se om de är några bra låtar som dom vill ha innan dom går till butiken och köper den

  tittar man på mig tex så har de funnits tillfällen man har gjort de först tagit ner och lyssnat på skivan och sedan köpt den för man vill ju ha orginal

  och tittar man på dom flesta tex Hårdrocksbanden så finns dom med på myspace och där delar dom med sig av sina låtar för att folk ska kunna välja om dom vill köpa skivan för man måste alltid ge smakprov på låtar på just ett album

  men själva musikindustrin fick faktiskt chansen att utveckla en billig och bra online tjänst så dom kunde hänga med när internet kom igång på riktigt och mer och mer folk började vara på nätet men tog dom de erbjudandet NÄÄÄ de gjorde dom inte utan dom tyckte internät var något som inte var deras grej och med de tanke sättet så slog dom nålar i sin egen kista och då får dom skylla sig själv

  jag kan ge ett annat exempel De finns faktiskt artister som laddar ner musik med och har vissa av dom gått ut med i tidning och på nätet och sagt

  jag har för mig en av dom var timbaktu han sa öppet att han laddade ner och brydde sig inte så mycket att folk laddade ner hans skivor för han vet de att dom riktiga fans som han har köper orginal skiva för att stötta honom

  Men sen hade vi ju en gnällspik som heter Petter han gnällde jätte mycket att folk laddade ner men sen när han såg att timbaktu inte klagade då kände petter sig dum och sa att han tyckte de var okej för folk att ladda ner hans musik

  så jag menar dom som laddar ner är inte ensamma de finns säkert tjänste män som laddar ner hemma också de är största delen av sveriges befolkning som gör de men alla berättar inte att dom gör de för att dom är rädda för att dom ska få skit för de sen

  Så alla argument som Antipiratbyrån och andra privata företag som jagar folk som fildelar dom går inte i hop
  enda anledningen att dom vill få genom detta är för att de är så stora pengar dom kan lura svenska folket på och dom ser att dom går i så stor förlust
  detta är enda anledningen

  jag tycker även att den där upphovsrätts lagen och patent på sin musik som artisterna har den borde gälla tills dom blir typ 65 eller typ tills den dör
  för så som de är i världen och i sverige i dag så fortsätter deras nära och kära att tjäna pengar på royelty

 26. Micke

  Hej där, försökte tidigare idag att skicka brev till riksdagsledamöterna, men tydligen så kan man bara kopiera in en adress åt gången – så jag satt där i en sisådär 40 minuter och körde copy-paste med hela listan, bara för att sedan slås av upptäckten att man bara kan skicka åt 50 st åt gången!

  Finns det inget lättare sätt?

  Tack på förhand för hjälpen.

 27. Emil

  Nu har jag påpekat för alla politiker på listan att ip nummer inte är så säkra som dom tror, och att man kan faktiskt fuska med det.

  Någon kan ju faktiskt hacka min router också, vems ip nummer syns utåt då? jo min. Hmmmm…

  _______________________________________________
  Och Micke, använd en klient, tex outlook express som finns med i windows, så kan du klistra in alla adresser direkt.

 28. Kriget mot fildelningen « PiratJanne

  […] von Knorring, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Urban Cat, Anders Widén, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Mackan Andersson, Johan Lindahl, Mary X Jensen, Marcin de Kaminski, Opassande, Jinge, Urban Cat, […]

 29. Fredrik Andersson

  Jag tycker att det är dags att sluta tänka på FRA-lagen, IPRED 1/2, Datalagringsdirektiv etc. i de termer som de läggs fram av makten. Det måste finnas större mer fundamentala intressen att införa lagar av den här typen än simpel upphovsrätt och/eller säkerhet. Jag menar, man kan ju inte ens på ett entydigt sätt visa att man förlorar pengar på fildelningen, för att inte tala om motivera hotbilden som föranledde FRA-lagen. De dribblar bort oss genom att få oss att diskutera sakfrågor som inte ens existerar.

  Vad är det som har hänt i och med internet? Jo, att människor från alla delar av världen utan kontroll har börjat skapa tillsammans och dela med sig utan kostnad, och då pratar jag inte bara om delning av upphovsrättsskyddat material (som jag personligen tycker är en av de minst intressanta möjligheterna med internet). Ta öppen källkodsrörelsen till exempel som framgångsrikt utmanar de största mjukvaruföretagen med sina “produkter”, trots att de allra flesta utför arbetet av ren glädje. Bara ett av många exempel på ett skapande och delande som inte världen sett motstycke till på en global nivå. Information sprids också blixtsnabbt på internet, även från de mest kontrollerade staterna i världen. Människor frigör sig själva genom internet världen över. Den tekniska utvecklingen kommer att sprida tekniken vidare in i de allra mest avlägsna och fattigaste delarna av världen och ge potentialen till en global gemenskap som kan vara starten på en ny världsordning om vi vill det. Hur kan någon politiker värd namnet vara emot en sådan utveckling och vilja hindra den?

  Det är dock enkelt att förstå att utvecklingen som vi frihetsälskande människor vill se genom internet och de förändringar som kan komma i förlängningen utgör en hotbild mot etablerade maktstrukturer på global politisk och ekonomisk nivå. Makten agerar då på många fronter för att återställa ordningen. Inte så konstigt att förstå egentligen.

  Det handlar då egentligen för oss att lyfta blicken och ladda om. Tänka större i mer breda politiska termer. Piratpartiets fokus är en bra början men bör kanske också leda till någon bredare ansats och mera globalt. Jag är pessimistisk till att man skall kunna gå in och kirurgiskt fokusera på upphovsrätt, patent och integritet om mycket av det omkringliggande systemet hela tiden strävar efter profit och maktkoncentration. Eventuella framsteg måste av nödvändighet bli kortsiktiga. Dock har kanske de senaste tidens händelser fått många som kanske tänkte sig att rösta på Piratpartiet en gång och sen gå tillbaka till sitt gamla parti att inse att de existerande partierna mer eller mindre är uttjänta.

  Vad kan man göra, hur väcker man folk ur slummern. Måste vi få det riktigt jävligt innan vi orkar agera. Förtryck, krig och elände finns i förlängningen av nuvarande utveckling även för oss i västvärlden. Många länder har det så redan idag naturligtvis på grund utav nuvarande ordning, räcker inte det som orsak för engagemang??

 30. Herr Per

  Verkligen dags att agera mot denna övervakning ala nordkorea etc..

  Efter FRA malweret (som förövrigt INTE är utagerat än) kommer konstant nya
  påhitt..

  Närmsta grej blir väl eu-valet,, anser detta vara ett mkt viktigt val!!
  Jag hoppas innerligt mina partivänner verkligen använder den demokratiska rätten
  liksom jag,nästa år…

  Ett stopp för detta vanvettiga bortskänkande av polisiära rättigheter till tredjeparts,
  av eget vinstintresse bolag/moguler strider mot den folkliga rätten.
  Både i FNs deklaration/i EUs vad gäller motverka totalitära maktintressen
  såsom hände i nazityskland,och händer i t´ex nordkorea just nu..

  Om inte vi sätter stopp… Vem gör det då?

  Förövrigt vill jag handla vissa ting(kläder)med våran vackra partilogga på.
  Om någon vänlig själ kunde länka mig rätt så vore de högst uppskattat..

  Kke finns det redan men,möjlighet att ladda ner flygblad för utskrift vill jag oxå ha
  för egen utskrift o distrubition..
  Är själv usel på grafik.. ;-/

  Regards//galentokidiot,en stolt partimedlem

 31. […] Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Jens O., Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Rasmus Fleischer, Urban Cat, Opassande, Rick Falkvinge, Folkpartiet Eslöv, Opassande, Jonatan […]

 32. Pontus B

  Nu har jag dragit mitt strå till stacken och hoppas att alla andra som läser det här skickar något liknande till våra ledamöter:
  ——————————————–

  Hej!

  Jag har aldrig blivit upprörd över olika lagförslag, FRA-lagen var lite för uppblåst i mina ögon men nu har jag verkligen börjat tvivla på vad våra partiledare håller på med! Att ge privata företag makten att skicka stämningsbrev och hotbrev till vilken människa som helst låter som en skrämmande syn i framtiden.

  Det finns andra sätt att tackla illegal nedladdning men IPRED1 förslaget måste stoppas! Jag har alltid tyckt att jag har bott i ett bra land där vi värnar om den personliga integriteten men nu känns det som att vi sakta men säkert börjar gå emot ett samhälle där det känns som man måste skydda sin rygg dagarna i ända!

  När jag skaffar barn och dom växer upp kan jag lova att dom kommer ladda ner filmer/musik utan min kännedom, att sen få en stämning från något stort företag i USA och få punga ut med tiotusentals kronor för något som inte har varit i min kännedom är helt fel!!

  Jag ber alla er jag skickar detta mail till att tänka över och sätta press på varandra att säga nej till detta idiotiska förslag som ska ge privatpersoner större makt än polisen!!!

  MVH
  Pontus Backlund

 33. Stefan

  Jag mailade också alla riksdagsledarmöter för ett par dagar sedan. Har fått svar från 2 vänsterpartister som håller med fullständigt att det är helt vansinnigt med IPRED, en Socialdemokrat som i princip inte sa något förutom att vara vag och berätta att de ville tillsätta en “integritetsombudman”, en miljöpartist som i princip sa att de har röstat nej än så länge (Iaf vad hon sa)och kommer att fortsätta med det, samt två stycken moderater som den ena skickade tillbaka ett mail från en oroad “litet skivbolags ägare” som ville att alla “piratkramare” skulle sättas dit (undertexten med det var nog att hon skulle rösta ja för förslaget) och en annan som faktiskt har börjat fundera på hur i hela friden det är tänkt att få tag i de som är “massfildelare” när, som han säger, ser problem med en lag som de kunniga kan kringgå och de okunniga fastnar i.
  Hoppas dock på att jag får mer reaktioner på mailet.

 34. Isacco

  Även jag har skickat en drös e-mail till våra riksdagsledamöter. har lagt upp mitt brev + några av svaren jag fått här:

  http://isaccoooo.blogspot.com/

  Isaccos senaste bloggpost: IPRED1: läs Olof Lavessons (m) svar och min reply

 35. eva

  I går var det min sambo som skickade till alla riksdagsmän. Idag blir det jag som skickar till alla. Min sambo har fått några svar idag, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger nej. En Moderat säger att dom inte kommer att gå längre än dom blir tvingade. En moderat säger att han (alltså min sambo) har helt fel. Vi får se vad jag får för svar i morgon.

 36. Upphovsrättsslobbyns argument « PiratJanne

  […] Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, Andra Sidan, Badlands Hyena, ICMPECHO, Fajaf Blog, Rick Falkvinge, Martin Otyg, […]

 37. eva

  Skickade mina mail i går kväll. Konstigt att jag fått svar från samma personer som min sambo fick. Ingen från socialdemokraterna, kristdemokraterna eller centern har svarat.

 38. Michael Hjertström

  Jo, men visst…

  Vill nu regeringen att vi ska sluta fildela är det väl bara att förbjuda försäljning av datorer, stänga ner internet och i princip förbjuda all annan form av media som på något sätt kan kopieras… men… skulle inte hela industrin dö då?

  Det finns inget sätt att stoppa det. Inget!

 39. Krimtänk

  Fasoner. Om alla planterade äppelträd på sina gårdar, och fruktbolagen förlorade vinst på detta, vore det ju komplett absurt om man införde lagar mot privata äppelträd. Det är ju komplett solklart att jag inte går och köper äpplen när jag har äpplen i min egen djävla gård, även om nu det metaforiska äppelträdet i fråga planterades där av någon annan.

 40. Thomas

  Om någon med kontakter i Danmark kunde få en eller flera av dom 1000-tals Danskar som fått hotbrev och krav på fantasisummor från media-maffian, att kopiera utpressningsbreven, och sprida dom på nätet.
  Det skulle få fart på debatten och visa i klartext vad antipiratlagen för med sej.

  Mvh

 41. Mats

  I går eftermiddag (2008-10-29) så diskuterades frågan i riksdagsgruppen, är det någon som vet vad som blev sagt?

 42. Mikke

  “Om någon med kontakter i Danmark kunde få en eller flera av dom 1000-tals Danskar som fått hotbrev och krav på fantasisummor från media-maffian, att kopiera utpressningsbreven, och sprida dom på nätet.
  Det skulle få fart på debatten och visa i klartext vad antipiratlagen för med sej.”

  Rick, Kan inte du fixa detta och presentera för gammelmedia? Det borde vara hett stuff. / Mikke

 43. Kim

  Jag tycker som en att inläggen ovanför,

  det gynnar film- och musikindustrin att folk tankar hem för då de hört en ny bra artist så vill man ju självfallet ha dennes skiva.

 44. Henkehyd

  Åt helvete med alla dessa förbud & lagförslag i detta land,kan man inte lägga ner energi på att stoppa knarket & pedofildjävlarna som enligt min mening borde likvideras!!

 45. Martin

  en kort fråga?

  Om jag lägger ut mina alster (musik eller skrän från karaoke) och döper filen till britney…
  Om jag sen märker att APB laddar ner min låt (för att kanske verifiera att det inte är uphovsrättsskyddat material), kommer jag att få ut deras IP och kan stämma dom?

  Lagen måste ju gå på båda hållen och hur ska APB kunna veta vilket material som är vilket på en tracker?

 46. Johan

  Som folk tidigare har skrivit så tycker även jag att det sattsas lite väll mycket på att jaga fildelar på nätet. Känns som det är bättre att få fast pedofiler och knarklangare än att se till att mellanhandeln (skivbolagen) går med höga vinnster som bara gynnar hur flott dom ska få leva. Lägg resurserna på något som gör det tryggare och bättre i sammhället istället för att begränsa de nya möjligheterna vi internet.

 47. André Jakobsson

  Hoppas fan inte detta genomförs, redan så mycke tankepolis som redan finns, införs detta kommer man ju inte kunna göra ett skit längre

 48. Debatt 30/10 « Bitchslap Barbie

  […] Anna Troberg, Christian Engström, Lars Holmqvist, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, babilou.se, Rick Falkvinge, Att älska Alex Schulman, Opassande, Urban Cat, Lemeno, […]

 49. jayamila

  jag tycker att större företag som tjänar flera miljoner inte borde hettsa upp sig så på obetydliga och oklara förluster när de ändå får tillräckligt mycket för att det ska bli en stor vinst.

  jag ser fildelning som något som kan vara positivt som exempel så hittade jag en låt från ett visst album och då bestämde jag mig för att lyssna på några fler låtar på den skivan och eftersom de var bra har jag nu beställt skivan och det ät inte första gången det hänt.

  när musiken finns grattis att lyssna på, på nätet så vågar man prova att lyssna till en artist man inte skulle annars, och människor som jag själv drar sig inte för att betala lite mer för kvalitet. så som tack för att fildelning finns har min musiksmak blivit mer varierad och jag köper mer musik.

  då kan man ju fundera om inte de positiva uppväger de negativa. men sanningen att säga handlar det ju för det mesta om att musiken är för dyr som folk börjar se sig om efter billigare alternativ, musik och bok förlag är oftast alldeles för giriga i min smak.

  när jag sätter priser på mina verk(jag är tecknare) brukar jag tänka skulle jag köpa det här för den här summan och känna mig nöjd/att jag har vunnit på den här affären både som köpare och säljare? med andra ord jag försöker vara så lite girig som möjligt utan att förlora på det.

  om alla konst och kulturskapare tänkte så skulle inte fildelning vara nåt problem. men problemet är ju just det att alla inte kan tänka så.

  jag vill inte ha ett sverige där allt jag gör är spårbart och jag avskyr tanken på att vår regering sänder ut signalerna om att de inte litar på oss i det att de inte tror att vi har en vilja om att vara lagliga.

  varför ska vi då lita på dem vi som folk borde ställa oss upp och på peka att alla dessa politiker och musik bolag med flera inte har helt rent mjöl i sina egna påsar och att de ofta dömmer andra eftersig själva.

  jag är innerligt trött på alla dessa regler och all den övervakning som redan finns i samhället och jag tror att det gör att fler och fler känner ett behov att bryta mot dem fan jag har snattat godis i butiker och annat enbart av lusten att göra nåt olagligt, inte på grund av att jag inte har råd eller ens velat ha godiset utan enbart för att känna spänningen och utmaningen av att man kan bli påkommen.

  fildelning kommer i min mening alltid att finnas både laglig och olaglig,de som vill ha saker grattis kommer att få tag i det på ett eller annat sätt.

  genom att upprätta denna övervakning kommer regeringen inte bara att försegla sin egen dödsdom utan även förklara folket som dess fiende,jag menar om man sätter någon under övervakning 24 timmar om dygnet är det ett bevis på att man inte litar på dem och då undrar jag om regeringen inte litar på folket varför skulle då folket lita på regeringen?

 50. jayamila

  ja det är väl dit vi är på väg mot en värld där ingen vågar lita på någon och vi bara väntar på att någon ska göra något olagligt mot oss som vi kan stämma dem för.

 51. För din egen säkerhets skull | Min luktar oxo fisk!

  […] allt det här: IDG, DN, DN, SvD, SDS, AB, AB PP, MinaModerataKarameller*, Opassande, HAX, Svensson, Falkvinge, Engström, Troberg Det är mycket, men en del har du kanske redan […]

 52. Gammal och trött retorik « Jan "PiratJanne" Lindgren

  […] Christian Engström, Lars Holmqvist, Folkpartiet Eslöv, Rick Falkvinge, Opassande, Anna Troberg, Rick Falkvinge, Opassande, Jonatan Kindh, Rick Falkvinge, Opassande, Annarkia, Illinoise, Andra Sidan, Beta Alfa, […]

Comments are closed.

arrow