Per Agerman briljerar

Per Agerman, annars mest känd för att göra ett grundligt arbete med att leta fram källdokument och remissvar på Frendo, skriver riktigt bra på Affärsvärlden där han kallar upphovsrättsindustrin för den sista Sovjetindustrin.

(Via Emma.)

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Japp. Det där var det bästa jag läst på mycket länge i Affärsvärlden!

 2. PROS

  RED ALERT RED ALERT, Sveriges radio eko rapporterar att FRA v1,0 Börjar gälla 1 Januari 2009. Lull lull sakerna på FRA v2,0 kommer börjar gälla senare under hösten 2009.

  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2414882

  PROSs senaste bloggpost: IPRED 1. Piratjägarlagen, lättlurad

 3. PROS

  RED ALRET RED ALERT!!! Ekot rapporterar att FRA v1,0 börjar gälla 1 Januari 2009 som tänkt, Senare under hösten 2009 kommer lull lull sakerna i FRA v2,0 att träda i kraft. VARNING VARNING!!!

  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2414882

  PROSs senaste bloggpost: IPRED 1. Piratjägarlagen, lättlurad

 4. Trezker

  Även om jag inte läste så noga ord för ord tyckte jag det såg fantastiskt välskrivet ut. Mycket klar logik, upplägget, språket… Det är så vackert!

  Det där är något alla borde läsa. Folk borde skriva ut och sätta upp på väggar runt om i Sverige.

 5. Adam

  En poäng jag inte tänkt på innan är ju att vi faktiskt redan betalar för det vi kopierar med kassetersättningen. Skall den bort då när man kan börja stämma folk istället, eller skall vi leva med båda “straffen”?

 6. Johan Öbrell

  Enligt IFPI mm så räknas inte den kopiering som utförs över internet som privatkopiering och omfattas därför inte av kassetersättningen.

  Men i ett samhälle där så gott som all kopiering sker via internet så betyder det att vi betalar kassettersättning helt i onödan och våra MP3-spelare, DVD-skivor mm borde vara fria från denna “förtryckarskatt” som skickar pengar rakt ner i fickan på de så kallade populära artisteran (ungefär som STIM alltså).

Comments are closed.

arrow