FRA: Riv upp, gör om, gör rätt!

Det står nu klart att de sex folkpartiledamöterna blivit grundlurade, och att FRAs massavlyssning kommer att införas i den form som den pressades igenom den 18 juni. Inga tillägg, inga reservationer, bara storskaligt inrikesspionage.

SVT, Sveriges Radio och Göteborgs-Posten skriver.

Det är med andra ord precis som jag skrev tidigare att tidslinjen gör att massavlyssningen införs.

Nu står den allra sista försvarslinjen inom lagstiftning vid den motion som lades av s och mp gemensamt. Och att fp-ledamöterna inser att de blivit grundlurade, och i stället röstar med oppositionen för att riva upp skiten.

Nästa försvarslinje står vid att operatörerna blåvägrar leverera till FRA, och/eller krypterar all trafik som går över landsgränsen.

Nästa försvarslinje igen står vid EG-domstolen.

Nästa försvarslinje igen står vid riksdagsvalet 2010. FRA har förbrukat allt förtroende och ska läggas ner, rakt av. Se plan A.

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Hans J

  EG-domstolen kommer inte att kunna behandla frågan förrän om en 5-6 år…

  FP-ledamöterna MÅSTE liksom de övriga kritiska riksdagsledamöterna rösta med oppositionen i den motion som de lagt.

  Vi övriga får förbereda oss för en gigantisk civil olydnad på internet!

  Vi måste öka priset så att kostnaden för regeringens svek blir så stort som möjligt!

 2. kio

  Som om man skulle kunna överklaga USAs kontrollagar i €USSR…

  Vi måste stå fria från fascistunionen innan lagar som dessa kan bekämpas, tyvärr…

 3. FRA-kritikerna blev blåsta « Christian Engström (pp)

  […] som kommenterar: Rick Falkvinge: Riv upp, gör om, gör rätt! Mark Klamberg: Fortsättning följer Björn Wadström: Nya toner om FRA Tankar från rooten: En […]

 4. Tobbe

  Jag börjar rusta för strid!

 5. Kluris

  Hjälp till med att skapa ett konsument-tryck och efterfrågan av routers med TOR installerat och default färdig-confat som exit-nod. Allt förpackat och reklamerat som det extra-skydd vi alla kommer att behöva. Fast e-post är bara att glömma som privat kommunikation, ur den aspekten finns inte e-post längre.

 6. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Kluris förslag är mycket bra!

 7. Hans J

  Kluris förslag är mycket bra!

 8. […] Rick Falkvinges blogg om […]

 9. Perty

  Jag har försökt få prisjakt att lägga in lite fler kategorier i sina jämförelser med bredbandsoperatörer och mobilabonemang. (Typ hur länge ip-numret sparas, om anonymitets tjänst finns etc)

  De var inte så intresserade av det just nu, men om fler frågar eller vill ha det så kanske det blir lite fart?

  Pertys senaste bloggpost: Granska Remissinstanserna!

 10. Lars-Erick F

  Illustrationen ovan ger en bra bild till situationen.
  Det dagsaktuella är värst, detta att all moral försvunnit och att Tolgfors o company ska låta FRA-lagen träda ikraft utan att först precisera de 15 punkterna.

  Tala om för de sex att de måste sätta klackarna i backen nu, och inte finna sig i att bli överkördsa. Maila dem. Stöd dem.

 11. Anders Troberg

  “Jag börjar rusta för strid!”

  Personligen lutar jag mot att man skulle sänka FRA’s site samma dag som lagen träder i kraft, tillsammans med siterna för partierna som ligger bakom lagen. Det skulle göra en poäng, både att visa att lagen är meningslös och att man inte blåser folket hur som helst.

 12. Infokrigaren

  Nästa steg i denna nedåtgående spiral av antidemokratiska politiska beslut blir att ge sig på yttrande och åsiktsfriheten.. Vänta så får ni se, det ligger redan idag en proposition i regeringen om förändringar av våra åsikts och yttrandefriheter. Precis som med FRA-lagen så ligger den och samlar damm tills det är dags att införa den, vem vet det kanske blir sossarna som börjar införa efter nästa val, utredningen sköttes av den förra sosse-regeringen..

 13. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Anders Troberg:

  Ingen bra idé. FRA skulle säkert se dig som ett hot mot rikets säkerhet (betänk att IT-hot också ingår (ingick?) i FRA-lagen).

  Ajajaj 😉

 14. Petter Ericson

  Anders Troberg:

  Våld löser många problem, men skapar fler. Att sänka fra.se skulle inte lösa några alls, men ge intrycket att storkriminella motsätter sig lagen, vilket skulle leda till guilt by association.

  Det sista vi vill är att framstå som småbarn, det är något vi med nöje kan överlämna till antipiratlobbyn.

 15. Anders Troberg

  Knepet är att inte göra det som en regelrätt attack, utan bara sätta upp en drös maskiner som konstant hämtar stuff de publicerar på deras server. Man gör inget fel, man bara läser sådant som de publicerar, men den totala mängden däckar dem.

  Dessutom, de två första lådorna har inte funkat, tredje lådan är omöjlig när privat kommunikation inte existerar, då kvarstår fjärde lådan.

 16. Anders

  Vi har en försvarslinje till, dock ej så stark och det är att lämna remissvar på FRA 2.0 i synnerhet och lagförslag som berör saker som Piratpartiet värnar om i allmänhet. Är det något som redan görs idag från Piratpartiets sida?

 17. Törnebohms Hotspot » Blog Archive » Svek mot FRA röstare

  […] Fler som bloggar om FRA-lagen: Opassande, Politruck, Christian Engström, Lars Erick Forsgren, Beta Alfa, Rick falkvinge […]

 18. sven

  AB:

  “River upp gamla sår”

  Folkpartisten Camilla Lindberg, som röstade nej till signalspaningslagen i riksdagen, tycker det är olyckligt att lagen börjar gälla utan att de 15 punkterna som ska stärka privatpersoners integritet finns med från början.

  – Det har ett stort symbolvärde och riskerar att riva upp gamla sår, säger hon. Jag hade hoppats att hela lagen kunde läggas på is tills tilläggen var klara, men det är tydligen konstitutionellt krångligt när lagen redan är antagen.

  Lagen genomförs utan ändringar den 1 januari för att undvika problem med den svenska konstitutionen. Slutligen konstitutionen respekteras.

  Skicka oss tillbaka blommorna nu!

 19. sven

  AB:

  “River upp gamla sår”

  Folkpartisten Camilla Lindberg, som röstade nej till signalspaningslagen i riksdagen, tycker det är olyckligt att lagen börjar gälla utan att de 15 punkterna som ska stärka privatpersoners integritet finns med från början.

  – Det har ett stort symbolvärde och riskerar att riva upp gamla sår, säger hon. Jag hade hoppats att hela lagen kunde läggas på is tills tilläggen var klara, men det är tydligen konstitutionellt krångligt när lagen redan är antagen.

  Lagen genomförs utan ändringar den 1 januari för att undvika problem med den svenska konstitutionen. Slutligen konstitutionen respekteras.

  Skicka oss tillbaka blommorna nu!

 20. Jag är så trött på att skriva om FRA « Bitchslap Barbie

  […] människor har skrivit bra, så jag börjar med att länka till dom. Christian Engström, och Rick Falkvinge, och förstås […]

 21. Stop the fuckin’ bullshit and get real! « ~WitchBitch~

  […] kontrollsamhälle, massavlyssning, politik, politiker, rättssäkerhet, Christian Engström, Rick Falkvinge, Opassande, Henrik Alexandersson, […]

 22. Utan utbildning får man inget RIKTIGT jobb!

  […] lär det ebba ut, då vi vet att politikerna har viktigare saker för […]

Comments are closed.

arrow