Remember, remember, the fifth of November

Imorgon är det den femte november, ett datum som gjorts odödligt i historien genom en man som ville förändra statsskicket i Storbritannien. Gradvis har datumet gått från att vara associerat med terrorism till att vara associerat med hopp och förändring, nu senast genom filmen V for Vendetta.

Så jag tänkte att det är ett bra datum för att göra just det. Ge hopp om förändring i statsstyre och lagstiftning. Ge hopp om att det går att slå undan benen på korruptionen.

Oscar Swartz kom ut som piratväljare idag. Han hade skrivit det i förbigående tidigare, men poängterar det starkt nu. Och liksom Oscar har jag en hel del inblick i var Piratpartiet har sympatisörer. Det handlar inte om finniga fjortonåringar, det handlar om hela landets intellektuella grädda och en stor del ur näringslivet också. Direktörer, marknadschefer, börs-VDar och folk i mest hela tekniksektorn. För att inte tala om universiteten. Det är inte en slump att våra starkaste kommuner är, borträknat småkommuner, Umeå, Lund, Linköping och Uppsala. Vi har starkt stöd bland både studenter och forskare.

Av försiktiga anledningar, så har attityden blivit att Piratpartiet är extremer som man stödjer under bordet, men inte pratar om öppet. Jag vet. Vi får otroligt mycket stöd under bordet och under radarn, och det från insidan av de flesta stora organisationer. Även om jag naturligtvis är tacksam för stödet, så har Oscar en poäng i att det nu är så många som stödjer partiet och idéerna, att tysntadsanledningen att det skulle vara extrema sympatier inte längre är giltig.

Därför tänkte jag utropa den femte november till kom-ut-som-pirat-dag. Nu har Oscar Swartz gått i bräschen. Tillsammans kan vi skaka om strukturerna ordentligt genom att öppet visa hur många vi är, och att vi faktiskt finns i samhällets mest inflytelserika skikt och sektorer. Forskare, inte fjortisar. Ekonomichefer, inte plankare.

Om ett par till av oss gör det tror jag att vi kommer att se två saker: en total icke-reaktion från de allra närmsta, som redan visste och förmodligen håller med om idéerna också, och en kraftig attitydförändring till hur man pratar om Piratpartiet.

Idag är det som drivande, outtröttlig och framgångsrik, men lite extrem, lobbyorganisation. Men de flesta tänker inte i de termerna, de bara talar i de termerna. De flesta tänker på Piratpartiet i termer av hopp och förändring.

Låt oss tillsammans minnas den femte november i de termerna. Låt oss börja prata om Piratpartiet så som vi tänker på det.

Jag är pirat. Jag kommer att rösta på Piratpartiet. Jag har fortfarande hopp, och jag tror på förändring.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Rickard Olsson

  Jag är småföretagare, fotograf och pirat. Jag kommer att rösta på Piratpartiet.

  Rickard Olssons senaste bloggpost: Om jag kunde, skulle jag…

 2. RobJoh

  Jag är pirat och det har de flesta av mina vänner och arbetskollegor vetat ett tag.

  Robert Johansson, Semcon.
  Förtroende vald Sveriges Ingenjörer, lokal klubben i Göteborg

 3. Mikke

  Jag heter Mikke Svensson, musiker och telekomtekniker. Jag är pirat och röstar på piratpartiet.

 4. MiNimaliteter: Jag är pirat

  […] är pirat Jag är forskare i datalogi, småföretagare, pappa och pirat. Jag kommer att rösta på Piratpartiet. Upplagd av Mikael Nilsson kl. 21:43 […]

 5. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Jag är civilingenjör, IT-konsult och demokratiaktivist.

  Jag kommer att rösta på Piratpartiet.

 6. Henrik Hoffström

  Jag är programmerare och arbetar med att ta fram infrastruktur för Internet. Jag kommer rösta på piratpartiet.

  (Och så havererar min bloggpostnings planering igen. Jag skulle ju skriva om det amerikanska presidentvalet i min 5 november blog 😉 Men nu har jag blivit kapad av Rick.

 7. jens

  TIPS: En lämplig banner i några olika storlekar kanske kunde vara på sin plats.

 8. Yamiko

  Jag har varit öppet pirat i många år. 🙂

 9. Anders Wallin

  Jag är arbetsledare, mina kollegor och vänner vet att jag är pirat. Jag kommer att rösta på Piratpartiet.

 10. Emanuel Kumlien

  Jag är gymnasiestuderande och kulturarbetare. Jag kommer att lägga min första röst på Piratpartiet och uppmuntra alla andra att följa mig i detta.

  Emanuel Kumliens senaste bloggpost: EP’n färdig!

 11. RikMatts

  PP:s medlemstal har sedan valet 2006 tippat över från landsort till storstäderna.

  Eftersom jag ser en centrum-periferidimension i fildelningens kulturspridning, är jag lite kluven till den utvecklingen.

  Jag outar mig ideligen i mitt iprätts-relaterade yrke. Men privat, mellan 4 ögon. Och tro mig, det finns många som över en öl kan sympatisera med Piratpartiet bland dem som arbetar med ip-frågor. Men som förstås aldrig skulle kunna säga det öppet eftersom det alldeles säkert skulle kosta dem jobbet.

 12. Sandra

  Jag är stolt över att vara pirat. Jag har röstat på Piratpartiet en gång och jag kommer att göra det igen.

 13. Patrik

  Jag är en vanlig knegare. Röstade på Piratpartiet 2006 och kommer fortsätta med det 2009 och 2010.

  Jobba på!

 14. Sandra

  Ops, fel bloggadress i förra kommentaren. 😉

  Sandras senaste bloggpost: IFPI tramsar i dansk rättegång igen

 15. Daniel

  Jag är en student (IT, matematik) som tagit studieuppehåll för att jobba ihop pengar. Programmering, musik och webbdesign är mina stora intressen.

  Jag kommer att rösta på Piratpartiet.

 16. Kalle

  ..Fast det finns en väldigt stor grupp med unga människor som säkert plankar, och är pirater samtidigt. Och det är inget fel i att vara ung!

  Det var en fin text och jag fortsätter gärna: Jag är pirat, såklart. Jag är student och mitt mål är att doktorera efter att jag är klar med min mastersexamen, om ett och ett halvt år.

  Arr!

  Kalles senaste bloggpost: Övervakning av informationssamhället

 17. Leif Lindeberg

  Jag är nybliven Pirat,och skall rösta på PiratPartiet 2009 och 2010. Alla som jag känner vet att jag är medlem i PiratPartiet

 18. Björn

  Jag är psykolog och forskare, och engagerad pirat.

  En tankeövning:
  om nedladdning är stöld, så blir ju något stulet. vem stjäl nedladdaren från? jo, uppladdaren förstås, uppladdaren är ju brottsoffer. varför ska vi jaga 2000 svenskar som regelbundet blir bestulna? knepigt…

 19. Johan

  Jag har två Piratröjor hemma så nu vet jag vad jag skall ha på mig imorgon 😛

  Jag har varit piratsympatisör sedan starten men blev medlem tidigt i år. Låt oss göra EU-valet till en språngbräda till riksdagsvalet.

 20. Axel Hildebrand

  Jag är expedit på ett respektabelt familjeföretag som funnits sen slutet av 1800 talet och jag är stolt pirat.

  Just just sett V for Vendetta, min favoritfilm, återigen. En väldigt välställd fråga idag är huruvida vi är där snart eller inte. För varje gång jag ser den är jag mer och mer osäker på svaret…

 21. Axel Hildebrand

  “skrev just “Jag är en snart 23 årig fd moderatröstande väljare från Gävle som funderar vad ni håller på med där borta i riksdagen.

  Personligen så röstade jag på Moderaterna i det senaste valet då jag var starkt oroad över det övervakningssamhälle som herr Bodström propagerade för att införa. Jag har följt din blogg(den nya tidens kommunikation mellan ledamöter och väljare hoppas jag) med stort intresse sedan FRA debatten kickade igång(och även sporadiskt innan dess sedan den introducerades ska sägas).

  Jag måste fråga en sak. Är FRA och ny senast IPRED1 förenligt med rättssamhälle och demokrati och grundläggande liberala värderingar enlig dig och Moderaterna?

  Så gott som jag har kunnat så har jag försökt ta del av debatten i båda dessa frågor, jag har läst allt jag har kunnat komma över i i form av argument och statistik från alla sidor i båda ämnen, så känner jag mig allvarligt oroad över hur det egentligen ligger till hos er som beslutsfattare i landet.

  Har ni verkligen granskat den kritik som framförts i dessa frågor? Har ni försökt ta den till er? Och om ni har det, var är dom raka svaren? Ärligt talat har jag bara sett en massa dravel ifrån riksdagsledamöterna vad gäller FRA(dvs, alla argument som har kommit har sågats, och det totalt utan försvar, pm du missat det, kolla tex rickfalkvinge.se och klamberg.blogspot.com). Och vad gäller IPRED ska vi inte tala om(det torder vara uppenbart, annars hänvisar jag gärna, bara att höra av sig!). Var finns kopplingen till verkligheten där?

  Jag är allvarligt oroad över vad jag ska rösta på i nästa val. Och jag är inte ensam. Många av oss konservativ liberala väljare är ytterst osäkra numera(Piratpartiet känns som det enda alernativet). Vi röstade på Moderaterna och Alliansen för att komma ifrån Bodströmsamhället, och vad fick vi?

  Bodström ggr2. Tack så mycket.

  Vi är besvikna. Vi är unga(och gamla). Och vi är många.

  Jag är hemskt ledsen, men ser det ut så här så har ni(Moderaterna) förlorat väldigt mycket röster till 2010.

  Med Vänliga Hälsningar

  Axel Hildbrand
  Gävle
  07x-x05x48x8xom du skulle vilja slå en signal och säga hej :), det skulle uppskattas! 🙂 )”

  Hoppas på ett svar. Ett rakt svar. Vore kul.

 22. Axel Hildebrand

  Right, screwed up med utseende på den postningen. Iaf, kopia på mail som gick iväg till Göran petterson(Din Ledamot).

 23. the fifth of november « the ‘t’ in wicked

  […] så länge de finns, för det är så jag vill ha det. Jag älskar den fysiska CD och Vinylskivan. Har jag kommit ut ur garderoben tillräckligt mycket nu, eller måste jag visa hela kroppen? Nåja, Jag är i alla fall en CNC-operatör, audiofil och […]

 24. opassande » Blog Archive » Kom ihåg den femte november

  […] tydliga ställningstagande som piratpartist, och med tanke på att det är den femte november, uppmanar Rick alla som kan att kliva ur de digitala […]

 25. Vicotnik

  Jag är pirat och kommer garanterat rösta pirat och försöker även få mina vänner att rösta pirat.

 26. Carsten

  Jag har historiskt alltid röstat borgerligt. Det är slut med det nu. Jag har också avsagt mig mitt medlemskap.

  Hädanefter får piratpartiet min röst.

  Carstens senaste bloggpost: Färgrik natthimmel

 27. Christian Turesson

  Jag är statsvetare och jag är pirat. Detta är den nya tidens demokratirörelse.

 28. Mats

  Jag är disputerad forskare i biokemi. Jag har alltid röstat borgergligt, men 2010 blir det en piratröst för min del.

 29. Andreas Rönnqvist

  Jag är författare, egen företagare och pappa till två barn. Jag är snrat 28 år. Var stolt pirat 2006 då jag stod i PP-tröja och delade ut valsedlar i Gävle och jag kommer att göra samma sak 2009 och 2010.

  Andreas Rönnqvists senaste bloggpost: Untapped Potential Again Available In Print

 30. Valsedlar | Basic personligt

  […] pirater: Rick, […]

 31. PiratJanne

  Jag är nästan färdigutbildad civilingenjör och jag är pirat.

  PiratJannes senaste bloggpost: SVT Debatt igen

 32. Stefan

  Jag är medlem i piratpartiet.
  Jag röstade på piratpartiet 2006 och kommer att göra det i EU valet 2009 och riksdagsvalet 2010.

  Jag är mycket oroad över den riktning som utvecklingen har tagit och den okunskap och arrogans som visas av politiker både i vår riksdag och i EU.

  /Stefan – civilingenjör datorteknik

 33. Ahruman

  Jag är programmerare, översättare och layoutare. Jag delade ut valsedlar och röstade på Piratpartiet 2006, och kommer göra bägge igen 2009 och 2010.

  (Fast jag ogillar fortfarande namnet.)

  — Jens Ayton

  Ahrumans senaste bloggpost: Migratory Code

 34. Intensifier » Dags att komma ut ur garderoben

  […] Rick Falkvinge uppmanar folk som röstar på piratpartiet att komma ut ur garderoben, efter att Oscar Swartz reflekterat över partiet och dess framtid. Opassande-Emma hakade givetvis på.  […]

 35. Upprop, den 5 november « I midnattsvargens land

  […] at 11:29 är (Uncategorized) Som svar till Oscar Swartz beslut att öppet bekänna färd, uppmanar Rick Falkvinge idag alla pirater att visa sig, att komma fram från sina nördgömslen och lämna sin […]

 36. blondin-rikard

  Jag arbetar inom IT och musikbranschen (“lagliga” nedladdningar) och jag är pirat.

  36 år, tonårsförälder och storkonsument av film och musik.

  Fildelning har aldrig minskat min konsumtion av någonting, tvärt om, och det är därför jag känner mig förolämpad av småbiografernas utspel häromdagen och bestämde mig för att tyvärr bojkotta alla biografer på den listan.

  För mig har demokratiaspekten varit viktigast som drivkraft in i piratrörelsen. Andra viktiga faktorer har varit en alltjämt växande känsla av att lagstiftarna i de sittande riksdagspartierna inte har koll på frågor som rör IT och Internet och att de därför nyttjas som nyttiga idioter av diverse lobbyorganisationer.

  Piratrörelsen har ett viktigt pedagogiskt ansvar att förklara tekniken och avdramatisera användningen därav.

  Att piratpartiet startades, drivs och administreras över nätet vittnar om ett parti med stor insyn om tekniken och möjligheterna som följer därmed. Det parti som förstår att bäst utnyttja och använda tekniken torde ha störst rätt att uttala sig om sagda teknik. “sigge:sigge”, anyone?

 37. Ms.N00b

  Jag är nätverkstekniker och socialpsykolog, 29 år gammal. Jag kommer rösta på piratpartiet. Jag gör allt jag kan för att människor i min närhet också skall rösta på piratpartiet.

  Ms.N00bs senaste bloggpost: Han vann!

 38. Richard

  Jag är 29 år och jobbar som doktorand. Har historiskt sett alltid röstat på högerblocket, men nu blir det Piratpartiet. Som sagts, hellre någon som jobbar för några få viktiga frågor.

 39. Jonathan

  Jag heter Jonathan och jag är Pirat.

  Jonathans senaste bloggpost: P för Pirat

 40. Piratisera mera « Msn00b’s Weblog

  […] Classé dans : Uncategorized — msn00b @ 12:20 På förekommen anledning. Jag är pirat, jag kommer rösta pirat och jag kommer göra mitt bästa för att så många som […]

 41. PP får min röst -09 & -10. « Equiliberal

  […] får min röst -09 & -10. Med anledning av detta finner jag det passande att tillkännage min ambition att rösta på piratpartiet i kommande val […]

 42. Tor

  Jag är en vilsen liberal väljare som ser att det bland riksdagspartierna numera endast är vänsterpartiet och miljöpartiet som värnar om rätten till privatliv och rättssäkerhet (eller mer realistiskt: det är de partier som är i opposition – vilka än det månde vara – som värnar om detta). Därför finns det bara ett liberalt och pålitligt alternativ kvar: Piratpartiet.

  Jobbar som mjukvaruutvecklare.

 43. EmptyMinds :: Entries :: Dags för att att bli PIRATER

  […] inte orkat blogga på ett bra tag. Såg att Rickard har uppmanat oss att bekänna färg. Jag har varit guld lila ett tag. Kommer rösta på PP iaf de […]

 44. Mikke

  Vad sägs om förslagen till tillägg:

  Piratpartiet Sannliberalerna
  Piratpartiet Alliberalerna
  Piratpartiet Pionjärerna
  Piratpartiet FrihetsPionjärerna

  / Mikke

 45. Mats P.

  Jag är 35 år (14 x 2,5), datavetare, kulturarbetare, och piratkramare.

 46. Anders

  Jag är 39 år, civilingenjör, mjukvaruutv. för mobilt internet samt liberal.

  Aktiv Pirat!

 47. AToTheK

  Är 27år gammal utbildad Civil Ingenjör inom Elektroteknik.

  Har i mina tidigare val röstat M men det är slut med det. Nu är det PP som gäller. De som känner mig och de som inte slår dövörat till när politiken kommer på tal vet att jag är PP anhängare.

  Är även Guld pirat sedan några månader. Hoppas att fler blir det spec nu när EU valet är på ingång. Kan vara bra att ha PP i EU 🙂

  Engagerat mig aldrig i politiken innan men sedan försommaren så har det blivit ändrat.

  PP har min röst iaf och jag försöker övertyga mina kamrater/kolleger mfl.

 48. Marcus Kempe

  Jag är sedan länge guldpirat, och kommer att rösta på Piratpartiet i kommande val!

 49. Enligt Min Humla » Kom ut som pirat-dagen

  […] den femte november, har utlysts som något av en “kom ut som pirat”-dag. Nu är det knappast en hemlighet att jag är […]

 50. Anders Troberg

  Systemutvecklare, speldesigner och ukrainsk folkhjälte (nåja, jag har gett ett ukrainskt tidningsförlag rätt att använda några av mina bilder i en barntidning, det är alltid något).

  Jag har varit med i piratrörelsen sedan början av 80-talet, just därför att jag är starkt övertygad om att dess värderingar är nödvändiga för en fungerande demokrati och ett samhälle där staten är till för medborgarna istället för tvärtom.

  Jag är inte medlem i Piratpartiet, mest för att jag tenderar att gå lite längre i mina uttalanden och inte vill att det jag säger ska reflektera dåligt på partiet. Partiet och piratrörelsen har dock mitt fulla stöd.

  Jag har dessutom lyckats sälja en bil med ett Piratbyrån-klistermärke på rutan till en SF-anställd utan att han märkte det. Det ger väl bonuspoäng? Jag skulle ge mycket för att se när han kom till jobbet och skulle visa upp sin nya Pontiac Firebird Formula för arbetskamraterna och chefen…

 51. sphr

  Jag är pirat, kommer rösta på piratpartiet för andra gången i det kommande valet. Har varit ganska passiv medlem, men ändå spritt “budorden” på mitt vis. Vet att jag värvat en registrant, minst.

  Finns det någon “logotype” för kom-ut-dagen? Hade gärna bytt ut eller kompletterat stoppa-fra-bannern på warpdrive.

  sphrs senaste bloggpost: <MoZilla> gabbie: din finska pappa v…

 52. Mikael Nilsson

  sphr, kolla på http://antikristen.net/2008/11/05/jag-rostade-pa-piratpartiet/ för fina banners.

  Men ta inte bort stoppafra-bannern, please, det går fortfarande en hel del trafik därifrån 🙂

  Mikael Nilssons senaste bloggpost: Jag är pirat

 53. […] Enligt Rick Falkvinge, Piratpartiets ledare, är idag “Kom-ut-som-pirat-dagen”. Så jag gör väl som jag blir tillsagd (det är ju det som politik handlar om…) och kommer ut. Som pirat. […]

 54. Urban Sundström

  Klart jag är Pirat !!

  http://www.abc.se/~m6782

  Hälsn. Urban

 55. Mackan Andersson

  Mackan Andersson, 33, pappa, Ståuppkomiker, Författare och Pirat. Stolt. Livnär mig på kulturarbete. Och upphovsrättslobbyn är i korthet dålig business för mig.

  Blev piratpartist i samband med FRA-frågan någon gång i våras.

  Har ett dunkelt förflutet som någon slags IP-säkerhetsnisse inom forskning och utveckling på den mobila telekomsidan. Det är ett långt och krångligt sätt att säga “hahaha” åt IPRED:s uppfattning att IP-adresser går att knyta till enskilda, fysiska personer. Låt oss hoppas att ingen av dem de vill sätta åt fildelar i mobila nätverk.

  De pirater jag mött har varit otroligt generösa och reko människor.

  Mackan Anderssons senaste bloggpost: Utklädd eller ute ur garderoben?

 56. Mackan Andersson

  Lade för övrigt upp en bild på mig själv som pirat i bloggen idag 🙂

  Och på tal om bilder – Rick, den här är mycket snyggare än megafonbilden!

  Mackan Anderssons senaste bloggpost: Utklädd eller ute ur garderoben?

 57. Manne Trygg Monvall

  Jag heter Manne Trygg Monvall, jag var en av de 34918 som röstade på Piratpartiet i riksdagsvalet. Är rödare än Socialdemokraterna, men anser att Piratpartiet idag är det enda tänkbara för mig.

  Min släkt vet var jag lägger min röst när det gäller val till riksdag och kommun, PP lär även få min röst 09.

 58. Kakbit » Blog Archive » Pirat

  […] citerar Rick rakt av; Jag är pirat. Jag kommer att rösta på Piratpartiet. Jag har fortfarande hopp, och jag […]

 59. PROS

  PP kommer bli en frisk fläkt i regerings valet 2010, och eu 2009. Men är lite fundersam, PP säger sig stötta det parti som stöder PPs frågor, men både sossarna och moderatern har ju sig visat vara stora stygga vargen vad gäller övervakning. Sossarna med herr bodström i spetsen la sig bredbenta och lätt musik å film industrin röv k****a dom för att Sverige hotades med handels sanktioner. Moderaterna gör nu samma sak med piratjägerlagen, lägger sig bredbenta och låter sig röv k****as av lobbyister från antipiratbyrån och mediaindustrin. Och trots allt kan vi inte komma i från att S och M är dom största partierna med stöd från mindre partier.Så vilka anser PP stödja när dom kommer in i riksdagen??

  PROSs senaste bloggpost: IPRED 1. Piratjägarlagen, lättlurad

 60. Ylva

  Jag är en teknikokunnig 53-årig kvinna mitt i skogen (som bara laddar ner gammal bluesrock). Medlem sen ett halvår och kommer aldrig mer rösta på något etablerat parti.

 61. HR

  41 år, kille och pirat.
  Har innan riksdagsvalet 2006 hunnit med att rösta på de båda vänsterpartierna som fanns där.

  Piratpartiet fick min röst 2006 och mitt andliga och fysiska stöd. Från i år får även PP mitt ekonomiska stöd.

  Vid nästa val har PP min röst med mycket hög sannolikhet.

 62. Putte

  Partinamnet PP kommer tyvärr att stöta bort väljare. “Open Soruce partiet” fungerar tyvärr bara på engelska. Andra förslag?

  Fri Kulturpartiet

  Kulturdelarpartiet

  Postmaterialistiska partiet

  Kulturella Allmänningspartiet

  Partiet skapande framtid

  Wikipartiet

  Kulturspridarpartiet

  Eller?

 63. Otto

  Hej!
  Jag heter Otto, förra valet röstade jag på M, mest beroende på Bodströms integritetskränkande planer. Ni kan väl alla föreställa er hur djupt besviken jag har blivit på borgarna.
  Jag är 43 år, egenföretagare och kommer absolut att rösta på PiratPartiet både till parlamentet och till riksdag. Är för övrigt medlem i PP.

 64. Stefan H

  Rättighetspartiet? Fungerar iofs bättre på engelska…

 65. Patrik ala cOz

  – Who are you?

  – Who? Who is but the form following the function of what, and what I am is a man in a mask, I’m not questioning your powers of observation, I’m merely remarking on the paradox of asking a masked man who he is.
  ———————————————–

  Jag är Pirat! & röstade på PP .. och ju mera regeringen säljer ut sej till mäktiga utlänska intressen och döljer detta med lagar med fina namn & instanser som FRA! börjar man undra.. vart är vi på väg? förtrycket gör oss starkare, och vår övertygelse växer! vill dom verkligen ge sej på en rörelse som finns överallt gammal som ung? det är dax att visa att dom har fel!.. fight 4 your right

 66. Anon

  Jag är snart 50 år, managementkonsult och arbetar med styrning/ledning av informationssäkerhet på ett av Sveriges största företag. Röstar på PP -förstås.

 67. Meldanya

  […] Dagen till ära (5e november) så tänkte jag göra precis som Rick Falkvinge föreslår: […]

 68. Rick Falkvinge

  Jag måste säga att jag är överväldigad av responsen här. 2006 var många, med rätta, förblindade av frågan av maktskifte eller inte maktskifte. Nu vet alla att det inte är nån skillnad på röda och blå laget i de här frågorna. De är lika repressiva båda två.

  Diskussionen om partinamn är däremot inte aktuell. Vi heter det vi heter, identiteten är en av få saker som förenar oss hårt.

 69. […] måste säga att jag är överväldigad av responsen på den förra postningen — det är många som kommit ut som pirater och överraskat mig under dagen. Jag vet att det […]

 70. Daniel

  Exakt. Och vi kan också komma att ha en svart eller gul eller grön partiledare i framtiden, även om det nu skulle kunna få vissa människor att inte vilja rösta på oss för den anledningen.

 71. Uffe

  38år fd M-röstande It-tekniker, numera medlem och PP-röstande.

 72. Nic

  Jag är 48 år, tonårsförälder och småförtagare.
  Jag är pirat, Jag är medlem i PiratPartiet sen nått år tillbaka och jag är guldpirat sen juni i år.
  Jag har röstar på PP och kommer att rösta på PP igen…och igen…och igen…

  En annan ska jag gör är att jag stjäl…jepp…massor! varje år! för jag plockar svamp och bär i skogarna som inte är mina! jag stjäl från inkomster från svamförsäljarna för jag köper sällan svamp i affären och jag stjäl inkomster från bärförsäljarna för jag köper sällan bär och som om det inte skulle vara nog..så lånar jag då och då grannes gräsklippare utan att fråga först. Nån kanske vill tipsa Rainfeldt & co om detta så vi kan få en lag MOT bär och svampplockning? för inte är det väll rätt att det finns nått som inte är reglerat??!! hemska tanke! Tänk på alla arma försäljare som lidet helvetiska kval över alla förlorade inkomster. Dom borde juh nuturligtvis få en lag som tillåter dom att sitta och vakta i skogrna efter tjuvar/ligister/terrorister som mig! kanske borde försäljare också utrustas med lämpliga vapen så att dom verkligen kan skrämma bort oss parasiter?!

  Nic- Stolt pirat!

 73. Tankarna bakom Piratpartiet « Christian Engström (pp)

  […] Hej, jag heter Henrik Hoffström och jag är Pirat. Mikael Nilsson: Jag är pirat Rick Falkvinge: Remember, remember, the fifth of November Rick Falkvinge: Piratpartiet som nästagenerationsalternativ Tvetydiga tankar: Jag är pirat Oscar […]

 74. Tommy Eriksson

  Eftersom jag är 28 år så har jag bara haft möjlighet att rösta 2 gånger. Första gången var blankt, nästa var på Piratpartiet.

  När jag var ung så betydde politikerförakt att man föraktar politiker. Nu inser jag att det också betyder att politiker föraktar vanligt folk,förutom vid röstning förstås. PP verkar lyckligtvis vara helt annorlunda.

  Jag är inget röstboskap och jag avskyr politiker som ser mig som det. Därför är jag inte bara en medlem i Piratpartiet utan också en Guldpirat för jag tror det är rätt val. Det enda riktigt felaktiga valet borde vara att stödja de etablerade partierna då de helt har glömt bort vem de jobbar för.

  Tommy Erikssons senaste bloggpost: Ytterligare en pissig dag på jobbet

 75. En försenad 5:e novemberkommentar | Aspiebloggen

  […] Att vara sämre tordes vara omöjligt men man vet aldrig. Men i alla fall så vill Rick att man kommer ut som pirat. Nu är inte mitt piratengagemang det bästa men lite syns det i alla fall att jag är medlem. Men […]

 76. Nils

  Jag är pirat. Har jobbat i IT-branschen i 20+ år. Vågar inte komma ut helt pga några nuvarande klienter, men tar gladeligen ställning i mindre publika diskussioner, oavsett motpart.

 77. Terobi » Blog Archive » Purple is all around me

  […] Falkvinge skrev häromdagen på sin blogg att han ville att den 5 november skulle bli piratdagen, som firas genom […]

 78. Tomte

  22-årig Civingenjörsstudent.

  Jag röstade på PP 2006 och kommer fortsätta med det.

 79. Lornelin

  Jonas Bergling, 29. Har varit öppet politisk pirat sedan jag hjälpte till att samla in underskrifterna för att registrera partiet.
  Alla i min närhet vet om att jag är pirat, och de flesta är numera sympatisörer, bär då och då pp-kläder på jobbet, och så ofta jag kommer åt i nya sammanhang. Pratar politik med folk åtminstone ett par gånger i veckan, och har delat ut tusentals flygblad. Kort sagt är jag väldigt stolt över att vara pirat, och jag märker att många av mina bekanta som röstade på andra partier blir mer och mer generade över det.
  Fortsätt kämpa, mina vänner! Vi kanske har motvind bland de som har makten idag, men vi får mer och mer av folket med oss!

 80. Lornelin

  Jag har för övrigt jobbat omväxlande som nätverkstekniker, programmerare och i helpdesk sen slutet av nittiotalet, om nån var intresserad av det.

 81. Robin Karlsson

  Jag är student och jag tänker rösta pirat både i EU-valet och riksdags-valet.

 82. Om IPRED i Malmö 27 november « I polemik

  […] Även om det knappast är okänt så ställer jag solidariskt upp på Ricks-kampanj. […]

 83. Niklas Ångman

  Jag hade inte tänkt skriva något eftersom det bara är ‘lilla jag’… Men nu när du skrev i ett senare inlägg att du blev glad så får man väl hjälpa till bäst man kan 😉

  Niklas Ångman, formgivare, hobbykonstnär och hobbymusiker. Släpper gladeligen all musik och konst under creative commons och lobbar så smått för att få arbetsgivaren att göra det samma…

  Niklas Ångman, piratpartist.

 84. polymeriska tankar » Lite på efterkälken. Igen.

  […] 5 november utlystes till att vara “kom-ut-som-pirat”-dagen. Ut hade jag iofs redan kommit i samband med att […]

 85. nef

  Tack återigen för den rätta färgblandningen. Nu har drf snubblat med färgburken i PS och snyggat till bannern så den finns nu att hämta här för dem som liksom jag inte röstade på er i förra valet men tänker göra det i det kommande. 😀

 86. MMN-o » Blog Archive » Piratpartist, javisst!

  […] anledning av att pettter kom ut ur garderoben och även lite med anledning av anledningen att han gjorde det så kommer jag ut ur min relativt nybyggda garderob här och […]

 87. Om IPRED i Malmö 27 november « Piratpartiets EU-kandidater 2009

  […] Även om det knappast är okänt så ställer jag solidariskt upp på Ricks-kampanj. […]

 88. Piratpartiets EU-kandidater 2009 » Purple is all around me

  […] Falkvinge skrev häromdagen på sin blogg att han ville att den 5 november skulle bli piratdagen, som firas genom […]

 89. […] Rick Falkvinge föreslår femte November som en komma-ut-som-pirat-dag, och jag kan bara instämma. Stå upp, var stolt om du är Pirat! […]

 90. […] Denna oro – tillsammans med de hopp jag kände inför de idéer som jag och Otto von Busch skriver om i Abstract Hacktivism – gjorde att jag blev en av de som röstade Piratpartiet i senaste riksdagsvalet. (Sorry Rick; jag missade att blogga om detta den femte november.) […]

 91. ctail: Vad man ska rösta på

  […] […]

Comments are closed.

arrow