Herrklubben för inbördes beundran

Metro observerar i sin artikel om FRA-motståndet att de bloggare som aktiverat sig mot FRA-lagen är 30-åriga liberala män. Ett slags herrklubb för inbördes beundran.

Jag vill bara pausa för en stund och berömma dem för att ha sett ett mönster i detaljerna som ingen har noterat tidigare. För visst är det så.

Allt från den tydligt liberale Svensson till den ultraliberale Esbati har involverat sig tydligt i frågan. Men mönstret blir ännu tydligare när man tittar närmare på testosteronhalten.

När man tittar på de kraftväxta liberala karlakarlar med hår på bröstet som har stått i centrum för debatten, den 30-årige Emma, 30-årige Anna, 30-åriga Mary Jensen och den 30-årige Farmor Gun så blir mönstret av liberala 30-åriga män tydligt. Kring denna herrklubb av alfahannar finns ett par typiskt maskulina utåtagerande hangarounds som inte riktigt bevisat sin testosteronhalt i herrklubben ännu. När man tittar på dem som engagerat sig, män som 30-åriga Johanna Sjödin, Urban Cat, Johanna Nylander, Sanna Rayman, Satmaran, Maria Ferm, Hanna Wagenius, Ida Gabrielsson (extra liberal), Frida Metso, Anna Pettersson, Charlotte Wiberg, Isobel Hadley-Kamptz, Birgitta Alvskogen, Drottningen, Sofia Mirjamsdotter, LouiseP, Sophia Blomqvist, Rose-Mari Södergren, Monika, Anna Vikström (också extra liberal) och Anna Toss, så blir det tydligt att framför allt kvinnor helt enkelt inte är välkomna i debatten. Samma sak med folk som är för unga, gamla eller ickeliberala.

Metro är föredömligt observanta i att rapportera den tydliga elitismen i den här grupperingen, och därefter med rätta klaga på att det är en herrklubb för inbördes beundran.

Jag har sett att Blogge och Piratnytt redan har observerat samma sak, så jag var visst inte först. Men det är klart, med min tydligt feminina framtoning kommer jag aldrig att platsa i en sådan herrklubb, så det spelar ingen roll om det är jag som bryter åsikten.

PS: Alla som klagat på bloggväggen – det var genom mina bloggväggar från FRA-debatten som jag lätt kunde slå upp vilka i herrklubben som varit aktiva i debatten. Oväntad men stor nytta.

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jonatan Kindh

  Klockrent svar på Metros skriverier. Tack!

  Jonatan Kindhs senaste bloggpost: Stötta Piratpartiet gratis!

 2. Vad är det för skitprat « Oväsentligheter … Ασήμαντα

  […] Några män har reagerat – se exempelvis Rick Falkvinge […]

 3. emma

  Ja jävlar vad roligt! Tack för gapskrattet!

 4. opassande » Blog Archive » Lördagsgodis

  […] och Mary reagerade som jag och undrar varför i jösse namn Metro vill låta påskina att det inte finns kvinnor i den politiska delen av […]

 5. smen

  Huj, så mycket hår på bröstet har man inte skådat sen bikini bilderna på Margareta Winberg läckte från Brasilien.

 6. blondin-rikard

  Saknar några testosteronstinna alfahannar i Amanda Brihed, Pirat-Amelia, Kurvighets-Klara och Emina Karic och säkert några till jag inte kommer på på rak arm (vi brudar orkar inte hålla armen rakt ut lika länge som de 30-åriga herrarna ovan).

 7. Tor

  Rick, du kanske skulle ha intresse av att läsa och svara (privat eller via bloggen) på Amanda Briheds kommentarer om Svart Måndags samarbetssvårigheter med (pp) här:
  http://brihed.blogspot.com/2008/11/svar-till-mikael-nilsson-ang-mitt.html

 8. urban cat

  *asgarvar*
  Åh, man tackar!!
  Jag som alltid stått utanför Odd Fellow´s herrmidagar & dreglat!!

  Äntligen kan jag skryta med medlemskap i en maffig herrklubb!

  urban cats senaste bloggpost: Att hamna i fas med pulsen

 9. Manne Trygg Monvall

  BÄST! BÄST! BÄST!

  BÄST JÄVLA INLÄGG om Metros tramsartickel! 😀 😀 😀 😀 😀

 10. ArchAsa

  Ska man vara överseende med Metro-medarbetarna så tror jag att de automatiskt tolkar alla bloggare som inte är storbystade platina-blondiner som skriver inlägg endast om mode- och kändisskvaller som män.

  Jag tycker vi borde skicka gratulationskort till dem att de ens lyckas stava till FRA (“nej Erik, inte efferra”) – de har uppenbarligen lyckats lyfta sitt IQ till över 75 efter flera månaders specialundervisning.

  ArchAsas senaste bloggpost: Volontärer på jakt efter den mening som flytt

 11. hoo

  Och vem tror på vad denna pissliberala gratispropaganda skriver?

  Fattar inte att folk ens tar i skiten på morgonen…

 12. […] Till Erik Scherlund säger jag: Okunnighet är ditt namn. Citat från Rick Falkvinge: […]

 13. Joshua_Tree

  Klubb för 30-åriga män va? Hmpf! Jag hann nog fylla 31 innan debatten drog igång på allvar.

  Joshua_Trees senaste bloggpost: Kom ut som pirat-dagen

 14. Metros noll koll på bloggosfären | Svensson

  […] vi kan se av den lista som publicerats på många bloggar och som jag återger här (citat från Rick Falkvinge): När man tittar på de kraftväxta liberala karlakarlar med hår på bröstet som har stått i […]

 15. […] Falkvinge har plockat fram en lista på andra kvinnor som hördes under FRA-kampen: Johanna Sjödin, Urban Cat, Johanna Nylander, Sanna Rayman, Satmaran, Maria Ferm, Hanna Wagenius, Ida Gabrielsson (extra liberal), Frida Metso, Anna Pettersson, Charlotte Wiberg, Isobel Hadley-Kamptz, Birgitta Alvskogen, Drottningen, Sofia Mirjamsdotter, LouiseP, Sophia Blomqvist, Rose-Mari Södergren, Monika, Anna Vikström (också extra liberal) och Anna Toss, så blir det tydligt att framför allt kvinnor helt enkelt inte är välkomna i debatten. […]

 16. urban cat

  […]Detta tack vare “Okunnighetens ansikte” (headhuntad från tidningen Metro) & Rick Falkvinges eminenta bloggväggar![…]

  urban cats senaste bloggpost: btw:

 17. […] Falkvinge (pp) är möjligen den politiker som driver frågan utifrån egna partipolitiska […]

 18. teddy hedenquist

  bra

 19. Intensifier » Anteckningar Krieg und Frieden Digital

  […] kanske fluffigt, men det finns många saker som journalister kan lära av bloggvärlden, något som Rick skriver om bland […]

 20. […] Läs även andra bloggares intressanta åsikter om WitchBitch, Metro, man, kvinna, ålder, FRA-lagen, bloggosfären, bloggbävning, blogg, bloggare, bloggar, gammelmedia, traditionell media, sociala media, media, politik, politiker, Metro, Kulturbloggen,ProjektPåRiktigt, Drottningssylt, Opassande, MinaModerataKarameller, Rick Falkvinge, […]

 21. Läs inte mail på tunnelbanan | Basic personligt

  […] kanske hjälper att vi alla är 30-åriga män, vad vet […]

 22. Testosteronfattigt bland mammabloggarna « Slumpnavigator

  […] dominerande aktörer som huvudsakligen liberala män i 30-årsåldern (se bland andra Rick Falkvinge och Drottningsylt), läser jag hos eMarketer om en kategori bloggare med avsevärt lägre […]

 23. Rick Falkvinge (pp) » Expressen: Bloggar är den nya makten

  […] som var i Metro efter FRA-debatten, men där Metros artikel tyvärr inleddes med det väldigt provocerande påståendet att i stort sett alla som engagerat sig bloggledes mot FRA var liberala män i 30-årsåldern, […]

Comments are closed.

arrow