Alexander Bards nya nätverk Illiterati

Okej. Först nu sjönk det in.

Alexander Bards thinktank Illiterati är för FRA-lagen, och mot fildelning. (Uppdaterat: Till och med för IPRED.) Och kallar sig liberala.

Någon som vet om han har slagit huvudet i nåt hårt, eller om han alltid har varit sådan?

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Jesper

  Han har alltid varit sån.

  Jespers senaste bloggpost: Lunds kommun är inte snälla

 2. Hanna Wagenius

  OK, jag är officiellt i chocktillstånd och vill inte tro på det. Källa?

  Hanna Wageniuss senaste bloggpost: Skärpning, grundlagsutredningen!

 3. Audi A3 Sportback 2.0T Quattro

  Hanna: T ex Mikael Nilssons blogg:

  http://minimaliteter.blogspot.com/

  Bard:

  “Liberati var anti-FRA hela vägen och så till att den nya lagen som kom i september var vettig(tack vare våra medlemmar Lindberg och Berliner).

  Mjaa. Särskilt vettig är den inte. Det är ju precis samma lag, med lite mer lull-lull och krims-krams.

 4. nef

  Fan vet. Mina minnen från Flemmingatan i början av 80-talet (innan Army of Lovers ens fanns i folks medvetande) var iaf att Barda var mer att satsa på än Bard. Och det just för att den senare verkade lite borta ibland, ungefär som om han slagit huvudet i nåt hårt, så att säga…

 5. HR

  Blir (fp) verkligen mer liberalare med hjälp av en sådan pajasorganisation kan man undra.

 6. Rick Falkvinge

  Hanna Wagenius:

  I brevväxlingen med Micke Nilsson (stoppafralagen.nu) framgår tydligt att de både är för FRA-lagen modell 25 september (som vi vet inte gör någon som helst skillnad från 18 juni) och mot fildelning. Det finns många andra källor, men där är det samlat.

 7. Kalle

  Det är lätt att kalla sig någonting som man inte är. Jag skulle tex säga att varken c eller fp är särskilt liberalt lagda längre, snarare tvärtom. Som om vi behövde ett parti som är exakt som moderaterna fast mindre? Jag tror att många av oss gamla folkpartister eller centerpartister har genomskådat partiernas nya agendor och jag tror inte att något av partierna kommer att tjäna på det i nästa val.

  Det enda rätta för Luf och Cuf egentligen är att slå sig ihop med ung pirat och ingå i piratpartiets organisation med tanke på att de har mer meningsskillnader med moderpartierna än med PP. Folk kan vara negativa till att rösta på ett enfrågeparti, men när jag blir förvånad nästan dagligen av hur partierna våldtar sina väljare så inser jag att det behövs PRECIS ett sånt parti som PP i riksdagen, kanske inte för att driva politik lika mycket som att agera väckarklocka åt gammelpartierna.

  Alexander Bard är varken liberal eller konservativ, han är bara konstig och vill ha uppmärksamhet.

  /K – guldpirat (ex luf)

 8. Larko

  Nja, hur konstigt är det egentligen? T.ex. Vladimir Zhirinovsky kallar sig för både liberal och demokrat utan att vara någondera. :-p

  Larkos senaste bloggpost: Father’s day

 9. Ola

  Varför förvånad? Han är en typisk folkpartist.

 10. Therese Danielsson

  Inte ens en vecka efter presidentvalet i USA så börjar bloggerskan Linda Ekholm prata ut om Obama. Och det värsta nog att hon är ärlig med det hon skriver!? Hjälp!
  http://www.finest.se/userBlog/?uid=30701&beid=1040511

 11. Smen

  Tror ni har missförstått Bards engagemang i Liberati. Givetvis är det så att Liberatis syfte är att få Horace Engdal att ändra definitionen på liberal, så att den passar FPs agenda. Pff, allt annat vore ju, ehh, folkstyre.

 12. Daniel Wijk

  För folk som gillar musik men avskyr Bards dumheter:
  http://www.youtube.com/watch?v=B2hbg3Bl_zY

  Mycket bra låt (med fin text)!

 13. Dennis Nilsson

  Hmm, verkligheten kommer att hinna ikapp herr Bard, förr eller senare!

  Dennis Nilssons senaste bloggpost: Interpretes de la musica colombiana yumbo

 14. Joshua_Tree

  Mig veterligen var Bard en ganska arg motståndare till FRA-lagen från början. Jag gissar att vändningen har att göra med den uppgörelse (eller “blåsning” som vi andra kallar det) som fp-kvinnorna fick till stånd och att Bard stöttar det. Åtminstone Lindberg är väl medlem i Liberati och det vore väl inte så bra att börja med en konflikt, kan man tänka.

  Antingen det, eller slagit i något hårt-teorin. 🙂

  Joshua_Trees senaste bloggpost: IPRED öppnar en avgrund

 15. Mikke

  Hmmmm. Allvarligt? Är detta en stockholmsgrej? I resten av Sverige är Alexander Bard ansedd som en fjollig, repeterande, och allmännt vimsig tokdåre. Det må vara att han är duktig på att sätta ihop synthbaserade refrängdängor med det är wackoJacko oxo. Same mind same shit.

  Säger som Karl-Einar Häckner sa när han höll upp sin hand med 3 stycken stenkulor mellan fingrarna.
  – 3 kulor i rad
  – 1 mer än Alexander Bard!

  / Mikke

 16. Daniel A.

  Bard är en högljudd narcissist som godtyckligt byter logik när det passar, något som verkar ha spridit sig till hans Illiterati-anhängare. De kanske förtjänar varandra, han och flocken.

  Men det skulle inte förvåna mig om han finansieras av Ifpi och andra skurkar.

 17. Tor

  Per Ström intervjuar Bard och frågar vad han tycker om ett EU-förslag om internetfiltrering/internetcensur (av olämplig information/terroristsajter) och får svaret:

  “Kastrering är alltså en nödvändig komponent. Kastreringen av internet är också nödvändig. Jag är alltså av princip för en viss form av internetcensur och jag tror faktiskt att det är bättre för internetcensuren, just för att den ska vara så begränsad som det över huvud taget är möjligt, att den förs upp på det internationella planet. Jag tycker till och med att det är bra att internetcensuren förs upp till en EU-fråga för jag tror att det är lättare att begränsa till exempel hur många sajter man stänger av, som man inte lyckas komma in på när man kommer ut på nätet – jag tror att det är lättare att göra det om många länder måste komma överens om det här, t ex. i EU-parlamentet i Bryssel, än om enskilda sätter upp sina egna regler. För jag tror att det mycket mycket lättare för enskilda länder att stänga av massor utav sajter till exempel och generellt bara slänga ut en massa censur. För självklart vill jag som en integritetsförespråkare, minimera censuren så mycket som det går.”

  http://www.youtube.com/watch?v=KRKxywqTM1Q

 18. Putte

  Bra Rick, tvåla till Bard.

  Min uppfattning om Bard är att han är en självupptagen narcissist med ett desperat behov av att vara underlig och inta extrema ståndpunkter så att han själv framstår som den som är så ultratrendig att att han dissar det som för tillfället är det mest trendiga.

  Bard i 14-årsåldern (satanist), flyttade till Amsterdam och levde som homo-prostituterad (om han nu inte bara hittat på detta), var libertarian och hängde på Gergils svartklubb på 90-talet, sen kallade han sig post-libertarian, sen började han med den mest underliga religion man kan tänka sig (Zoroastrism), sen kom boken Nätokraterna som är en oförblommad hyllning till nätelitismen (underförstått att Bard är den ballaste av dessa Nätokrater). osv. Och nu är han folkpartist (sexualbigott?), för nätcensur och IPRED (med en superstor intressekonflikt eftersom han själv tjänar pengar på IPR musik).

  Någon som har tid borde läsa om Nätokraterna och leta efter citat som blir pinsamma för folkpartiet.

 19. Johan

  Dagens tankenöt: Vilken är kopplingen mellan Army of Lovers och FRA?

  Jo, Jean-Pierre Barda och Erik Kärnekull var skolkamrater. Den senare är idag hög chef på FRA. Kärnekull var tidigare chef för Försäkringskassan i Kalmar. För att imponera på sina landsortskolleger brukade han berätta om de kändisar som han lärde känna i unga år. En av dessa var alltså Barda. Två andra var Jonas Gardell och – Joakim Posener.

 20. Mats

  Rick,

  Även om Bard själv använder invektiv mot Piratpartiet i allmänhet och dig som dess ledare i synnerhet tycker jag inte att du ska använda samma metoder. Kalla Literati nätverket med dess riktiga namn istället och använd hellre sakargument i debatten. Det verkar annars lätt som ett bråk i sandlådan och det är de här frågorna för viktiga för.

 21. PROS

  oo man ska inte äta saltlakris när man har munsår..nog om det.

  Serie älskare som jag är så brukar jag läsa garv.se för ett gott skratt, så vida inte man verkligen vill garva å läser något av (o)kloka utalanden från bard, åkeson, gräsklippar peherson eller någon annan mupp som “förstår” sig på internät å fildelnings frågor. i alla fall i serien Samir tar dom just upp FRA å övervakning. läsvärd satir som kan bli verklighet.

  PROSs senaste bloggpost: Jag är baby pirat

 22. Sandra

  Hur mycket är egentligen Camilla Lindberg inblandad i Liberati? Alexander Bard talar gärna för henne men är det någon som vet hur pass inblandad hon är i Liberati och deras helt sanslöst oseriösa framträdanden än så länge?

  Eller har jag missuppfattat något här?

  Sandras senaste bloggpost: Liberati = bluff?

 23. Fredrik

  Håller med Mats, det är endast oerhört omoget att inte ens kunna tilltala dem man förolämpar med korrekt namn.

  Att ge dem öknamn – inga problem – så länge man klarar skillnanden mellan de själv bara.

 24. Peter Andersson

  Det finns i alla fall en bra sak med det här utspelet från Bard och det är att det kan komma att tvinga ut kristdemokraterna på banan via deras egna gräsrötter. Hittills har KD:s folkvalda legat med kudden över ögonen i allianssängkammaren och väntat på vad M skall bestämma om IPRED så att de kan rösta likadant… men nu ligger de helt plötsligt sked med Alexander Bard, då jävlar är det faktiskt så illa att det kan börja mullra till och med bland de annars så tysta kristna gräsrötterna. Tänk efter själva…

  KD + IPRED = KD på samma barrikad som mannen som varit sveriges högst uppsatta organiserade djävulsdyrkare.

  KD + IPRED = KD på samma barrikad som mannen som varit minderårig homosexuell barnprostituerad och är stolt över det.

  KD + IPRED = KD på samma barrikad som mannen som vill legalisera prostitution och organisera det via något slags hemtjänst till gamla, sjuka och handikappade.

  KD + IPRED = KD på samma barrikad som mannen som i samband med melodifestivalen sågat deras älskade helgon Carola med fotknölarna.

  Detta som lök på laxen samma senvinter som partiet verkar få böja sig fram och acceptera att få folkviljan angående homosexäktenskap upptryckt där bak av sina allianspartners…

 25. Aldain

  Intressanta tankar angående KD, men frågan är ju om de vågar något som storebror M inte uttryckligen tillåtit?
  Vi har ju redan sett att samtliga partiledningar inom alliansen verkar helt borta vad gäller deras väljares önskemål, varför skulle KD vara annorlunda än de andra?

 26. Hans J

  @Aladain:

  Medlemmarna i KD kanske har mer “stake” är gemene medlem i C eller FP?

 27. Aldain

  Hoppet är det sista som överger en, men jag tvivlar 🙂

 28. Kluris

  Helt OT. Jag försökte posta följande tips om finanskrisen i en gammal tråd om Bonke, men det gick inte. Inga felmeddelanden eller så, du kanske stänger av kommentarer i gamla tråder eller nåt sånt. Anyway, here it comes, och jag tror mig veta att du är intresserad Rick. Jag har ingen mail, slutade med det den 18:e juni eftersom man inte längre får vara privat, så jag postar här (skaffa mailformulär Rick?).

  Jag har just sett den allvarligaste dokumentären om vårt monetära system jag hittils sett. Det var mycket väl värda tre och en halv timme, se filmen: The Money Masters. Filmen ger också en lösning och pekar på hur ett stabilt system skapas, och det är varken komplicerat eller nytt. Ett system som främjar handel och välstånd, inte banker. USA har till och haft det systemet ett par gånger, senast Lincolns “Greenbacks”. Det som behövs i grunden är ett skrotande av privata centralbanker, utfördande av “teasury notes” istället för bonds, alltså inte längre en lånebaserad ekonomi och inget mer fractional reserve. Å slutligen inte tillåta högre räntor än vad som behövs för administration, alltså slut på “rent seeking” i likhet med strikt muslimska banker. Där kan faktiskt en underliggande orsak till underblåsandet av muslimhatet ligga, de bankerna utgör ett hot mot den “ordning” som för närvarande gäller i övrigt i världen. Jag lovar, det är mycket väl spenderade 3½ timme film, bästa jag har sett på ämnet. De går igenom den monetära historien oerhört grundligt, ända från det romerska imperiet. Dock är den gjord uteslutande från en amerikansk horizont, även om mer än halva filmen handlar om europa. Filmen både berör och punkterar mycket av de värsta foliehattarnas teorier om man verkligen ser hela filmen, den bekräftar också vissa saker, många saker som vi nog egentligen redan känner till i stort men aldrig insett detaljerna av. Konspirationerna är inte alls så omfattande som vissa tror, och det behövs inte heller. En tillbakagång till guldstandarden som många talar om sågas också verkligen vid fotknölarna, och jag har aldrig sett/hört någon göra det så grundligt som denna film. Det är också en rätt gammal film för att vara på Internet, jag hittar inget datum, men den torde vara gjord under tidigt 90-tal. Behöver jag tillägga att den förutspår dagens finansiella kris, alltså inga börskrasher som bara drabbar spekulation, utan precis det katastrofala “money shortage” vi ser idag som på ett mycket värre sätt drabbar medelklassen.

  Filmen har också en dedikerad hemsida.

  Filmen har röstats på av nästan 3000 personer på google, och har full pott, fem stjärnor.

  Jag hoppas att jag inte lägger denna kommentar till en gammal postning för döva öron, dvs. att ingen ser den. För det här var verkligen sevärt. Superlativer!

 29. Stefan

  Liberati är (åtminstone i inkarnationen Alexander Bard) helt uppenbarligen illiterati. Så i detta fall är det faktiskt befogat, även om man kanske kan uttrycka det något annorlunda.

 30. Zohajar Imamou

  Vad Alexander Bard och Liberati står för tog
  jag emot med en axelryckning.

  Detta: http://riksdagssvar.se/fredrick_federley
  fick mig att göra en högst passabel imitation
  av en fågelholk.

 31. Hans J

  @Zohajar:

  Fågelholk är bara förnamnet!

  GODE GUD, HJÄLP OSS!

 32. Stefan

  Nu börjar det spåra ur..

  Federley har uppenbarligen inte förstått (tillsammans med de flesta andra som svarat från alliansen) att det inte är en enkät utan ett rent läxförhör…

  Han har i och för sig rätt i att frågeställningarna inte definierar vad som avses med “FRA lagen”. Men betydelsen får nog å andra sidan anses vara ganska självklar vid det här laget.

 33. Zohajar Imamou

  Vissa har fattat att de kan visa framfötterna
  och har höjt sig själva och sitt partis
  anseende i mina ögon, medan vissa andra personer
  och partier totalt rasat genom golvet.

  Jag tror inte jag är ensam om att läsa deras
  svar och värdera vad de duger till.
  Hade inte PP funnits kunde det ha spelat roll
  för deltagarna hur jag röstat nästa gång.

  Alla gånger jag gått till vallokalen har jag
  röstat på Moderaterna, men aldrig igen.

 34. Johan

  Verkar som att en moderat riksdagsledamot närmar sig vår sida – även om han försvarar upphovsrätten så anser han att IPRED är dåligt: http://www.ericsoniubbhult.se/

 35. […] Hennes sammanfattning av den gigantiska avgrund i hur politiker å ena sidan och nätokrater (minus Bard?) å andra sidan lever är briljant: Det mullrar i leden för att själva kulturen internet […]

 36. Glenn

  > Bard i 14-årsåldern (satanist), flyttade till Amsterdam och levde som homo-prostituterad (om han nu inte bara hittat på detta)

  ..Ganska säker på att det är påhittat, det mesta den mannen säger eller skriver är enbart för att provocera och sticka ut. Listan på alla lögner han lurat i journalister är i telefonkatalogformat.

  Jag kan iofs tycka det är lite roligt att han lyckas lura journalister hela tiden 🙂

  Nåväl, man ska nog inte lägga så stor vikt vid vad han säger, efetrssom han *ALLTID* vänder kappan mot vinden så att säga, han känner efter hur opinionen står och intar motsatt åsikt, så på det sättet är det snarare bra att han säger som han gör.

 37. JM

  En av liberalismens absoluta grunder är ”rätten till frukten från det egna arbetet”. Upphovsrätt är en liberal idé – det kan väl inte komma som någon överraskning?

  JMs senaste bloggpost: Pulvermat

 38. Lars-Erick F

  oj oj oj. I mina ögon har Bard alltid varit konstig.
  Enl uppgift fr Camilla Lindberg delar hon inte Bards åsikter om IPRED.

  Att slå ihop LUF, CUF och piratungdomen verkar vara en kul idé. Synd att jag är för gammal.

  Det är populärt att kalla sig liberal. Men inte så vanligt att vara det.
  Inte ens inom folkpartiet. Tyvärr.

 39. Thomas Tvivlaren - Med tvivlet som insats

  Upphovsrättsliga Elefantmän – Del 1…

  Vår tids sanning i relation till den nya tiden och internet i allmänhet och sanktionsdirektivet i synnerhet är att det spelar faktiskt ingen roll hur mycket lagstiftning man gödslar med när problemet inte är av juridisk karaktär utan teknisk o…..

 40. christoffer

  @JM
  Den ursprungliga upphovsrätten var INTE en liberal ide.

  Den tydligaste liberala iden om upphovsrätt finner man nog i USA kostitution (Bra dokument,synd bara hur det har perverterats.)

  “To promote the Progress of Science and useful Arts, by securing for limited Times to Authors and Inventors the exclusive Right to their respective Writings and Discoveries;”

  Problemet är att de dom pratade om som limited time var ca 15 år. idag är den i medel 107 år
  (halva medellivslängden +70 år)

  christoffers senaste bloggpost: Lite utbildning till Johan Pehrson

 41. John Galt

  Idag kan det vara svårt att övertala ungdomar att bli liberaler när liberala politiker genomför IPRED och FRA, hetsar för krig och förstatligar banker.

  Själv gör jag som varje sann liberal, skyller på socialdemokraterna!!

Comments are closed.

arrow