Meddelande till de etablerade politikerna

Meddelande till de etablerade politikerna som anser att fri, dubbelriktad och oövervakad kommunikation är Av Ondo:

Jag vet att ni har extremt svårt att förstå rationella argument om fildelning och Internets demokratiserande katalytiska effekt. Vi har försökt prata med er sedan 2003 och försökt ge er en annan bild än den som upphovsrättslobbyn ger.

Piratpartiet startades för att det enda språk politiker förstår är att de riskerar att tappa opinion och bli av med jobbet i förnedring över att ingen tycker om dem. Rationella argument biter inte. Så nu precis innan debatten om Privatpolislagen IPRED1 ska ta fart på riktigt, så kanske det här är ett argument som ni förstår bättre?

För annars är vårt fulla och uttalade mål att se till att ni blir av med jobbet i förnedring över att ni inte förstår dagens verklighet.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. Markus

  Statistik är alltid roligt att använda som vapen, hur ser det där ut om x-axeln börjar på 0? 😀

 2. Henrik Hoffström

  Det har jag också undrat. Vore kul att få se statistik över hur piratpartiets medlemsantal sett ut sedan starten.

  Kollade igår på wikipedia och där syns att samtliga andra partiers medlemsantal är i fritt fall sedan 60-talet (med undantag för miljöpartiet som inte fanns då men även de tappar medlemmar.) Skulle vara kul att se åldersfördelningen på gammelpartierna. Jag misstänker nämligen att medlemsraset till hyfsad del beror på att medlemmarna helt enkelt dör av fortare än de ersätts med nya.

  Jämför t.ex SSU som har mindre än 4000 medlemmar trotts att moderpartiet fortfarande ligger över 100.000.

  Henrik Hoffströms senaste bloggpost: Aftonbladet vill ha in förslag på alternativ till IPRED

 3. jeffer

  Du har helt rätt – Rick!

  Lobbyisterna, statsbyråkraterna och politikerna föraktar oss och spottar på oss. Det som hänt de senaste veckorna har jag inte trott varit möjligt. De politiker vi – folkflertalet – valt att representera oss och våra intressen, väljer särintressena framför oss. Detta trots att nackdelen för flertalet medborgare är enormt mycket större än en eventuell fördel för särintresset – om det överhuvud taget finns någon fördel ens för dem.

  Det finns inget alternativ till piratpartiet. Piratpartiet är vår enda chans att inte bli spottade på – vår enda chans att signalera att vi fått nog! EU-valet närmar sig.

  Pricka in i kalendern vilket parti som gäller. Därför att valdagen är enda dagen då politiker, statstjänstemän och lobbyister har respekt för oss. Vi måste rösta på piratpartiet, därför att det finns inget annat sätt som för oss att få respekt. Politikerna måste få feed-back och piratpartiet är den enda feed-back som de kommer att bry sig om.

  Piratpartiet är ensamt om att kompromisslöst se internet och fildelning som en möjlighet och lika kompromisslöst bekämpa godtyckliga angrepp mot människors privatliv. Det finns inga alternativ – det är i sig riktigt riktigt otäckt och ännu större skäl att stödja piratpartiet.

 4. Robjoh

  Kul att se att vi ökar antalet medlemmar, nu gäller det bara att mobilisera oss inför EU-valet nästa år, skulle vara så skönt att läsa tidningen efter en valseger 😀

 5. savaric

  En sak är säker…går IPRED igenom kommer jag i princip att sluta köpa svenska och amerikanska filmer.

  Detta från någon som är Diamantkund på Discshop, dvs har spenderat minst 15 000 kr hos dem under ett år.

  Jag har inget behov av att stödja företag som spottar mig i ansiktet.

 6. AndersH

  @Markus: Eller y-axeln.

  AndersHs senaste bloggpost: 2008-11-13: Lågt flygande tefat på väg norrut.

 7. Hans

  Jag älskar språket i detta inlägget! Visa dom var skåpet skall stå Rick!

  Och jo, även om det är inzoomat så framgår de ttydligt att så är fallet och från 6000 till 6400 är ändå en ökning på över 6%. Och dessutom så är jag övertygad om att det är en större ökning än något annat parti har sett under samma månad på många många år.

  Hanss senaste bloggpost: Helt off topic

 8. Fredrik

  Vill bara tillägga att jag som piratpartist sen 2006 äntligen har fått vänner och familj att öppna ögonen!
  Nu har båda mina föräldrar och min ena bror bestämt sig för att piratpartiet är det enda valet vi har ifall vi vill ha en rätt till vårt eget privatliv!

 9. HR

  Yeah, vi har IPRED1 pågående, till våren har vi Datalagringsdirektivet, sedan kommer euvalet…
  Dreamhack Winter gör gott för Ung Pirat och PP.

  Så sådana här 400+ medlemmars inflöden blir det flera av.

  /HR

  Underbart, vi siktar på två mandat.

 10. Jonas

  Ett litet humortips som du kanske redan sett: http://www.youtube.com/watch?v=PdjcSGo1hJg&eurl=http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=9810

  Året är 1979 och musikerförbundet upprörs över att discomusiken dödar dansbanden, den så kallade “dansbandsdöden” featuring bland annat en snyftande dansbandsmusiker som söker a-kassa, en förbundsordförande som inte kan acceptera att man lyssnar på musik utan att betala dansbandsmusikerna samt en skön disco-DJ som utan att vilja någon något ont bara vill spela lite mer dansant musik än den föråldrade dansbandsmusiken.

  Förbundsordföranden säger med krav på indraget serveringstilltånd för discon utan levande musik:
  “Den nya tekniken har kommit för att stanna och den har också många fördelar när det gäller att stimulera fram ett musikliv, ett musikintresse. Men det får INTE utvecklas till att bli ett alternativ till ett arbetstillfälle som konkurrerar ut den levande musiken.”

  Disco-DJn klagar över bisarra maffiametoder från en föråldrad branch.

  Historien går igen. Att de aldrig lär sig…

 11. ZG

  ang. PPs medlemsstatestik: Vad hände perioden april-juni 2007? (helt borta)

 12. HR

  Det hände också 2008 i april (den 15) och i början av juni.

  Det blir antagligen omärkbart 2009, det är nog inte så många som förnyat två gånger och som inte förnyar den tredje.

  Där har du svaret för juni; en stor del av dom som strömmade in efter Pirate Bay-raiden förnyade inte efter ett år, av de som blev kvar var det några som inte förnyade andra gången.

 13. Anna Troberg » Branschen satsar på “inquisition chic”

  […] Det tycker jag är roligt att det gör. Lika bra är det att det går strålande för piratpartiet. Kan det månne ha att många andra pratier är fullkomligt i otakt med […]

Comments are closed.

arrow