"Framtiden är fildelarnas"

Aftonbladet Debatt publicerar idag tre intressanta debattartiklar —

Framtiden är fildelarnas: Kulturborgarrådet i Stockholm, Madeleine Sjöstedt, konstaterar att det är så fantastiskt att vi inte har ord för det att Internet låter alla människor komma åt all kultur med bara ett par knapptryck, och att det är orimligt att en diskussion om upphovsrätten utgår från frågan hur fildelning ska stoppas.

“Vi hade inte tjänat en spänn på IPRED-lagen”: Jonas Almquist i The Leather Nun konstaterar att Privatpolislagen IPRED1 bara är till för att skivbolagen ska skyddas, och att den direkt motarbetar artister.

“Ingen piratjakt i våra artistnamn!”: Det upprop som vi gjorde bland kreatörer och skapare, där 100 artister förklarar att den förra generationen ska stiga åt sidan för nya kulturformer. Extra intressant att en av de första kommentarerna var “Hah, jag har jobbat i musikbranschen i Stockholm i 20 år och jag känner inte igen ett enda namn”, varpå det stormade in kommentarer av typen “Förstår du inte att det är just såna betonghäckar som du som skribenterna syftar på, som står ivägen för att kulturen ska utvecklas?”.

[purpleline]

Pingat på Intressant. Andra bloggar om , , , , , , ,

Rick Falkvinge

Rick is the founder of the first Pirate Party and a low-altitude motorcycle pilot. He lives on Alexanderplatz in Berlin, Germany, roasts his own coffee, and as of right now (2019-2020) is taking a little break.

Discussion

 1. waj

  Bra artikel på AB
  “Vi hade aldrig tjänat en spänn på Ipred-lagen”
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article3824576.ab

 2. Erik

  Madeleine Sjöstedt ordnar dessutom en omröstning på sin blogg för frustrerade liberaler som vill säga sin mening om IPRED.

  http://madeleinesjostedt.wordpress.com/2008/11/21/liberaler-for-eller-emot-ipred/

  Erik

 3. Susanna

  Hej igen – ville bara säga att möjligen skulle ingressen hänvisat till “37 kändisar” och inte “37 kulturarbetare”…..

Comments are closed.

arrow